emzirme dönemi biteli 7 ay oldu sütüm hala geliyor

cottonheart

Zeynebin annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
750
14
39
kızlar kızım 2.5 yaşında 7 aydır emzirmiyorum geçen hafta düzensiz kanamalar nedeniyle doktora gittim oda senin sütün geliyormu dedi bende hiç sıkmadım dedim kadın bir sıktı ne göreyim sütüm hala geliyor bugün oturup biraz sıktım ilk önce sarı geldi sonra resmen her delikten süt akıyor ama şimdiye kadar nasıl farketmedim diyorum aslında normalde annelerin göğsü doğumdan sonra çok yumuşar benimkiler tam aksine yine taş gibiydi bende sarkmadı diye sevinmiştim demekki içinde süt birikiyormuş doktor prolaktinine bir baktır dedi birde guatr testi istedi böyle olan varmı ne olur yazsın

endişelenme canım memeyi bıraktıktan sonra hemen kesilmeyebilir sütün.doktorunun dediği gibi testlerini yaptır ki kafan rahat olsun.sonra sana bir ilaç verir o kesiyor tamamen.adaçayı da sütü keser.biraz da sıkı çamaşır giyersin o da işe yarar.
bende de olmuştu ama hiç dikkat etmedim ne kadar sürdüğüne.

zaten çok sıkı giyinirim genelde ama evde pijamalarla gezip sütyen takmıyoruz ya acaba ondanmı oldu birde benim kızım hala eli orda uyuyor ayıramıyorum memeden düşse bile ona dokununca rahatlıyor psikopat gibi onunla konuşuyor:) sanırım ondanda süt hala geliyor okumuştum bir yerde göğüs ucuna hala temas varsa prolaktin hormonu tekrar salgılanıyormuş ve sütte gelebiliyormuş dün bende tahlil sonuçlarımı aldım normal çıktı ama bazı hastalarda normal çıkmasına rağmen süt gelebiliyormuş buda ilaç kullanımını gerektirmiyormuş bekleyelim bakalım daha ne kadar gelicek

Rabbimin hikmetinden sual olunmaz,vardır bir bildiği.ben de çatlıyorum bir damla daha fazla sütüm olsun diye,içmediğim ot çöp kalmıyor ama süt keyfine göre takılıyor.bir de senin durumuna bak.
farkında olmadan tükettiğin bişey falan var mı Allah aşkına,belki o süt yapıyordur söyle ben deyapayım:26:

Maşallah ne bereketliymişsin :) Çocuğun ilgisi de söylediğin gibi etkiliyor, haklısın, benim oğlum da ay olarak seninkinden küçük olmasına rağmen, çok düşkündür göğüslerime ve hiç azalmadı sütüm. Hiç dikkat etmememe rağmen.. Eskiler derler ya çocuğunun canı istediğinde yanında olmasa bile sütün gelir diye. Haklılar galiba..

valla kızlar zaten doyasıya 2 sene emzirdim şu anda gelmesi beni pek mutlu etmiyor açıkçası Allah olmayanlara versin :)
2 gün önce regl tarihimdi (17 mart) 3 gün önce normal başladı (16 mart) 1 gün erken tabi ama sonrasında gelmedi şu an hala yok canımı sıkıyor namaz kılıyorum sürekli lekelenmeler olduğu için banyo yapıp kılmama gerekiyor çünkü regl tarihim olduğu için özrede girmiyor doktorum DOSTİNEX diye bir ilaç verdi oda 56 tl miş eşim pazartesi iş yerine yazdırıcak şimdi onu bekliyorum 3 ay kullanıcam yine yazarım gelmeyenlere tavsiyem sık sık emzirin çok su için ve güzel beslenin arada vitaminde alabilirsiniz oda süttten bebeğe geçiyor benim sütüm 6 aya kadar az sayılırdı ondan sonra kzım çok emmeye başladı öyle arttı bende çok kilo verdim 45 kiloya kadar indim şu an 47 kiloyum emzirmek gerçekten çok etkili bir yöntem ama mutlaka vitamin kullanın ben ELEVİT kullanıyordum çünki bir süre sonra kas ağrıları demir eksikliği ve halsizlik başlıyor birde sütünüz vitaminsiz kalıyor bebeğe yaramıyor

Aaa.. Bunu doktorumuzla konuşayım, duymuştum hamilelik sonrası anneye de çok faydası olduğunu, bebeğimi düşünmekten, koşuşturmacadan unutup gitmiştim. Hatırlattığın iyi oldu, aşırı emme isteği hakkaten çok kilo verdiriyor bunda da seninle kesinlikle hemfikirim, son bir ayda bu ay üç kilo verdim sadece. Ve de aksi gibi abartılı da yediğim halde.

dün adet oldum ama inanın mahfoldum karnım çok kötü şişti tam anlamıyla sökülemiyorum kanamalarım çok az geliyor ve her seferinde çok şiddetli bir kasık ağrısı geliyor bekarken bile böyler bir sorun yaşamadım her zaman günü gününe ve ağrısız olurdu resmen doğum sancısı gibi ne yapsam olmuyor arada gelip geçiyor bu süt gelmesi bu kadar kanamayı zorlaştırırmı bilmiyorum ya kimsede yazmamış acaba benim gibi olan yokmu

kızlar ilacı kullanmaya başladım sonuç çok şaşırtıcı anında 2 göğsümde küçüldü ve birden yumuşadı demekki içinde süt olduğu için gergin ve dikmiş bende seviniyordum ne güzel dik kaldılar diye sadece bu hafta 4 tane kullandım doktor 3 ay kullan demişti ama bu kadar çabuk etki ediceğini bilmiyordum bakalım bu aykı adetim nasıl olucak inşallah düzene girer yine yazarım

valla kızlar zaten doyasıya 2 sene emzirdim şu anda gelmesi beni pek mutlu etmiyor açıkçası Allah olmayanlara versin :)
2 gün önce regl tarihimdi (17 mart) 3 gün önce normal başladı (16 mart) 1 gün erken tabi ama sonrasında gelmedi şu an hala yok canımı sıkıyor namaz kılıyorum sürekli lekelenmeler olduğu için banyo yapıp kılmama gerekiyor çünkü regl tarihim olduğu için özrede girmiyor doktorum DOSTİNEX diye bir ilaç verdi oda 56 tl miş eşim pazartesi iş yerine yazdırıcak şimdi onu bekliyorum 3 ay kullanıcam yine yazarım gelmeyenlere tavsiyem sık sık emzirin çok su için ve güzel beslenin arada vitaminde alabilirsiniz oda süttten bebeğe geçiyor benim sütüm 6 aya kadar az sayılırdı ondan sonra kzım çok emmeye başladı öyle arttı bende çok kilo verdim 45 kiloya kadar indim şu an 47 kiloyum emzirmek gerçekten çok etkili bir yöntem ama mutlaka vitamin kullanın ben ELEVİT kullanıyordum çünki bir süre sonra kas ağrıları demir eksikliği ve halsizlik başlıyor birde sütünüz vitaminsiz kalıyor bebeğe yaramıyor

Sutunuz kesildimi? Ne kullandiniz bende 2 yil araliksiz emzirdim gece gunduz benim oglanda suan 4 yasina girdi halan sutum geliyor ama surekli eliyordu 3 gun once ellemeyi biraktirdim ama hala geliyor ne yapacagiimi bilemiyorum bende ilacmi jullanmak gerekiyor

X