Emzirirken yeniden hamileyim

mysterious

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
33
0
86
Ankara
11 aylık bebişim var ve ben yeniden hamileyim :sinifsinif: İki bebişimin arası 18 ay olacak. Napıcam doğunca bilemiyorum, ikiz gibi olacaklar. Var mı bu durumu yaşayan anneler, korktuğum kadar zor mu cidden, bir akıl bir teselli lütfen......

İsteyerek değil , sanırım hiç bir anne bunu isteyerek yapmaz, zaten neye uğradığımı şaşırdım. Nasıl olacak bilmediğim için de bunu yaşayanlar var mı nasıl oluyor öğrenmek istiyorum. Varsa yaşayanlar biraz yol gösterin. Mesela sütten nasıl kestiniz, benimki hiç bırakmaya niyetli değil:sinifsinif::sinifsinif:

canım öncelikle hayırlı olsun benimde oğlum şuan 9 aylık ve bende hamileyim benim çocuklarımın arası 15ay olcak benim oğlumda emiyo şuan doktor emzir sorun olmazdedi bende kendisi bıraksın istiyorum bakalım daha ne kadar süre emzirebilcem

Biz ikiz bebek çok istedik tek bebek oldu.Bana göre de çocukların arasında yaş olması çok zor.Tam büyütüyorsun dert tasa bitiyor.Hayda bir daha bütün dünya değişiyor.Yaş ilerledikçe onların ikisi üçüyle uğraşmak daha zor oluyor bence.Yaşları birbirine yakın olunca çocuklar birlikte büyüyor.Bilmiyorumda ben ilk hamileliğimi yaşıyorum.İnşallah ikinci çocuğumunda arasında pek yaş farkı bırakmıycam ya da hiç yapmıycam diye düşünüyorum tabi allah bilir boshayallersmile

canım benim abim ile ablamın arası da tam 18 ay,çocuklukları o kadar güzel geçmiş ki anlatamam,benimle araları ise 7 -8 yaş belli bir yaşa kadar hiç arkadaş gibi olamadık ki abimle hala öyle değilizdir,ablamla ise anca 23 - 24 yaşımdan sonra arkadaş gibi olabildim anca yetişim :)) çocuklarının yaş farkı bu kadar az olduğu için onlar adına sevinmelisin. Annemin anlatmasına göre ilk 1 yıl zor oluyormuş sonrası ise çok kolaymış. Şu an kızım 2 yaşında,sezeryan ile doğum yapmasaydım şu an kardeşi doğmuş olurdu :) ama kızımı sezeryan ile doğurdum ikinci hamilelik için 18 ay beklemem gerekiyordu o yüzden kısmetse kasım sonunda ikinci kızım dünyaya gelecek :))

Abimin çocuklarının arası da 18 ay,yengem de annem gibi ilk 1 yıl zor oluyor sonrası ise çok kolay,birbirleri ile oynuyorlar,seni daha rahat bırakıyorlar diyor ki o da ilk hamile kaldığını öğrendiğinde çok üzülmüşü o kadar ki hıçkıra hıçkıra ağlamıştı :)) şimdi ise iyi ki doğurmuşum diyor :))

Kısacası; içini ferah tut,Allah hayırlı evlat olmalarını nasip etsin.

İyi dilek ve tesellileriniz için teşekkürler herkese, işallah dediğiniz gibi olunca iyiki olmuş derim. Benim de benden 11 yaş büyük bi ablam var, biz de öyle hiç bi zaman tam kaynaşamadık. İşallah anlattıklarınız kadar iyi olur. İlk etapta zor olacağını tahmin ediyorum ama işallah sonrası kolay olur. Sanırım ilk zamanlar bakıcı gibi birşeyler tutmak lazım, en azından 6 aysanırım. Ne bileyim herşeyi daha yeni atlatmışken, yeniden doğum yeniden toparlanma, Allah kolaylık versin işallah hepimize, sana da Kestane işallah. Emizmeyi bizden önce bırakıbilirsen öneriler alırım işallah senden. Hayırlısı artık

sıkma canını. bir dönem zorlansan da sonra "boşuna tedirgin olmuşum" dediğini duyar gibiyim. Allah bebişlerine sağlık versin.

benim yengemde aynı senin gibi hamile kalmıştı büyütürkeen 1-2 yıl zorlandı ama sonrası çok güsel onun 2side kız şimdi çok ii arkadaş oldular çok keyifli bişi hemde bütün sıkıntıları birlikte geçip gidicek.alllah şimdiden yardımcın olsun.

canım hayırlı olsun evet ilkin zorlanırsın ama sonrası çok guzel geçicek ama yardıme denın varsa annen yada kayınveliden sorun olmaz ikisi birden buyumuş olucak ve ilerde birbirlerine destek olurllar.

benimde 1 eylül doğumlu bir oğlum var yarın doğum günü ve bende 2 hafat önce öğrendimki hamileyim büyük bir şok geçirdim allahtan sağlıklı olmalarını istemekten başka yapıcak bişiy yok

bende emziriyodum hemen kestim emzirmeyi doktorum hiçbir zararı yok ama iki cocugunda senden kalsiyum alıyo deli gibi kalsiyum kaybediyosun sana olur olan dedi birde ekstra kalsiyum ve multivitamin verdi şuan tek isteğim bulantı olmaması ilk hamileliğimde böyle bi sorun yaşamadım umarım bundada yaşamam

birde şöyle düşünüyorum aralarında 5-6 yaş olasydı daha zormu olurdu acaba tam rahata alışmışken yeniden başa sarmak şimdi biriyle uğraşırken diğeride aradan çıkıcak diyorum yada böyle avuruyorum kendimi allah bize kolaylık versin canım sana tavsiyem doğumdan hemen sonra spral taktır ben öyle yapıcam :teselli:

canım ya neler yaşıyosun anlayabılıyorum.bende senınle aynı duruma düştüm.hatta benım cocuklarımın arasında 13 ay var.daha yenı dogum yaptım dıyebılırım.kızım 3 aylık oldu.oglum da 16 aylık.ve senın gıbı emzırıyordum.oglum tam bı meme tutkunuydu.ama malesef hamılelıgımın 20.haftasından sonra bıraktım.o da 9 aylıktı.allahtan annem yanımda yanı aynı sıtede oturuyoruz.işin kötüsü ılk cocucum sezaryanla dunyaya geldı.arada fazla yıl olmayınca bende tehlıke altındaydım.artık ben agırlaşmaya basladıktan sonra daha dogrusu memeden kestınkten sonra oglum annemle yatmaya basladı mecburen.cunku onu kaldırmam kucaklamam falan tehlıkelıydı benım için.zor gunler geçti.daha oncekı dıkıslerı patlatmaması için kızımı 38 haftalıkken dogdu.o da sezeryandı.dogdugunda 2 800 du.ama simdı 3 aylık 7 kıloyu geciyo.ya allah kolaylık versın.yanında sana yardım edecek bırı yoksa cook zor işin.yanımda nnem olmasa napardım bılmıyorum.ama deger dıyorum.hamıle kaldıgımda oglum kücük dıye cok uzulmüstum.4 bucuk 5 aylıkken kalmışim.hamde korunurken.(prezervatif kurbanı)bunda da bı hayır var dıyorum.çünkü kızım illa dogcam dedı tum bu olumsuzluklara ramen.ıyıkı dogurmuşum.sımdı bı gülüyo kı.yeter kı saglıklı olsun.hayatın anlamı onlar yaa (çagan ve ada)
sende bunları yasıcaksn.ama dedıgım gıbı zor gunler senı beklıyo.1 2 sene sıkacaksın artık dişini.neyse.içini ferah tut.allah saglık huzur versin tekk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…