Emzirirken sigara içmek..

adamelis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
17
0
36
İstanbul
9 ay hiç içmedim tiksindim ayrıca suanda bebeğim 2 aylık ve sigara içiyorum günde 10 taneyi geçmiyor ama bu durum beni mahfediyo bebeğime karşı mahcup hissediyorum..ve vicdanım rahat değil..benim gibi sigara içip emziren anne varmı???

ben içiyorum ama günde sadece 1 tane ...
6 taneden fazla içilen sigara anne sütünü azaltıyormus ben bunu söyleyebilirim bu konu hakkında ...

Ben yorum yapamıyorum malesef onun yerine dr görüşünü ekleyeyim zira aynı fikirdeyim ve %100 katılıyorum;

"Emziren annenin sigara içmesi bebeği için çok zararlı ve hatta tehlikelidir.Başta nikotin olmak üzere anne sütüyle bebeğe geçen artık maddeler bebekte huzursuzluk, uykusuzluk, çarpıntı, büyüme yavaşlaması yapabilir.Beşik ölümü denilen ani bebek ölümü sendromu sigara içien annelerin bebeklerinde daha sık görülür.Çocuğunuzun astım hastalığına yakalanma tehlikesi çok daha yüksektir.

HİÇBİR MAMA ANNE SÜTÜ KADAR FAYDALI DEĞİLDİR. AMA HİÇBİR MAMA SİGARALI ANNE SÜTÜ KADAR DA ZARARLI DEĞİLDİR.

Sağlıklı ve mutlu yıllar dileklerimle... "

Dr Seydi Battal Gölgeli
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Çocuk Doktoru Pediatri Uzmanı Dr. Seydi Battal Gölgeli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı | Merhaba Güzel Çocuk ..

bende 4 aylık bi anneyim. arada kaçamak yapıyordum ama kızıma kıyamadım, emziriken ha sen içmişsin yada bebeğinin eline vermişsin sigarayı. onun yüzünü hatırla içerken insan bebeğine kıyamıyor. inşallah bırakırsın.

günde 10 tane normal insana bile çok zaralıyken sen birde emziriyorsun öylemi yavruna yazık
bende içiyordum sigara ama günde 3 4 içerdim bırakmaya çabaladım şimdi haftada 1 2 anca Allah yardınmcın olsun inşallah bırakırsın bebeğini düşün onun o minicik ciğerlerini düşün ve sigarayı bırak

Adetim 10 gün geçmişti, test yapmadan, önce bir sigara içtim, sonra teste baktım, hamileyim... Şu an bebeğim 6 aylık, dayanamayıp eşimin sigarasından bir nefes aldım, iki farklı sefer. 2. çocuğum, toplamda aldığım iki nefes bile vicdanen kötü hissettirdi. Kendim için bırakmazdım ama çocuklarım için değer...Lanet birşey bu sigara ama emzirmem bitince başlamamayı becerebileceğimi de sanmıyorum

kendimden nefret ediyorumm..haklısınız arkadaslar sonuna kadar

artık son diyerek bundan sonraki zamanlarda içme arkadaşım.bebeğinin yüzünü gülüşünü agucukların hatırla sigara içmek istediğinde. içme arkadaşım bende yıllarca içtim asla bırakamam dedim ama minik meleğim gelince gözüm görmedi anında bıraktım. onun için vazgeçtim.

hamileyken ağlaya ağlaya sigara içerdim günde en fazla 2 tane,doğum yapacağım sabahın akşamında 1 tane içtim ama içim çok garip oldu son sigarammış haberim yok ...sabah doğuma gittim ,,sigara aklıma geldiğinde bebeğim 10 günlük olmuştu allah a çok şükür bebeğimde bi problem yoktu ama benim vicdanım sızlıyodu ona nasıl yaptım bunu diye..şimdi bebeğim 9 aylık maşallah sağlığıda yerinde benimde tabii buarada bi torunum var diye 1,5 saatlik yol mesafesi olan anneannemiz ve dedemiz bile sigarayı bıraktı(ki babam yaklaşık 30 yıldır sigara içen biridir.)

nacizane içme arkadaşım inan o kadar zararlı ki ben içtiğim zamanlara yanıyorum şimdii...

Merhaba,
Ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sigarayı bıraktım; bebeğim 2 aylık oldu hala içmiyorum çok şükür. Emzirirken içilen sigara, hamileyken içilen sigaradan çok daha tehlikeli, direk bebeğe geçiyor çünkü. Bebeğinin ağzına sigara tutmaktan farkı yok malesef Benim bir tanıdığım vardı emzirirken sigara içen. Sigara içtikten sonra ilk sütünü sağıp dökerdi ve o sağdığı sütün rengi sapsarı olurdu Lütfen o sütü minnacık bebeğe içirme, sadece biraz zorlayacaksın kendini. Zor belki ama 9 ay içmemişsin bir 9 ay daha dayanabilirsin.

ben de hamıleyken 24 hafta içmiştim sonra bı andan bıraktım.martta 3 yıl bıtecek.bı daha da ıçmek değil elime bile almadım kı eskıden 2 paket içerdim guınde hamıle kalmadan önce yanı.şimdi tekrar hamıleyım ve ılk kızımda içtiğim için çok vicdan azabı duyuyorum.
kendınızden nefret etmek çözüm değil.hamıleyken bırakamayanları belık anlayabılırım çünkü yüzünü görmek kucağına almak çok başka.ama yüzünü gördukten sonra nasıl içmeye devam edıyorsunuz hem de 10 tane pesss.ha bebeğinizin ağzına tutmuşsunuz ha sütünüzden vermişsiniz.hiç farkı yok.kusuruma bakamayın.

kızlar hamilelikte siqara içen we bebeqi doqduktan sonra bi problem olan warmı ben bırakamıyorum tiksinemiyorum ama eskisi kadar içmiyorum we ince siqaraya hamiş olmadan başladım cewap lütfen ??? :26:

Emzirirken icmek, hamileyken icmekten daha kotu bildigim ve 10 tane cok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…