Emzirirken meme ucunda tikanma

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.428
35.502
1.123
39
Allah rizasi icin konumu tasimayin cok zor durumdayim biraz burda kalsin.
Dramatik bir giristen sonra konuya gireyim :)
Arkadaşlar oncelikle sorunum mastit degil, bu konu uzerine kitap yazacak seviyeye geldim lutfen mastit tedavisiyle ilgili oneriler sunmayin.
4,5 aylik bebegim var.
1 aydir meme ucumda tikanma oluyor. Sut kabarcigi da denilen beyaz minicik bir nokta.
Sut kanalinin ucu tikandigi icin arkads kalan sut disari cikmiyor ve meme şişiyor .
Ucundaki o beyaz noktayi acmazsam korkunç bir sekilde sismeye ve acimaya devam ediyor .
O beyaz noktayi acmak ise benim icin hic kolay degil. Cok canim yaniyor, kaniyor, yara oluyor. Haftanin 2 gunu bunu yaşıyorum.
Lutfen yasadigim seyi yasamis, ustesinden gelmeyi basarmis arkadaslsr yol gosterebilir mi?
10 gundur lesitin takviyesi aliyorum, sutu seyreltip cikisi kolaylastirsin diye ama bir faydasi olmadi.
Defalarca doktora gittim ama daha doktor bile mastitle benim yasadigim sey arasindaki farki bilmiyor.

Hastane tipi pompayla sağmayı denemişsinizdir değil mi
Denemez miyim
O kadar inatci ki o beyaz nokta, hep ayni yerde oluyor ve tekrarladikca deri altina dogru gitti ve igneyle uzerini cizip acmak zorunda kaliyorum.
Tabi bu da bolca kan ve aci anlamina geliyor.
Yasadiklarimi goren herkes 6 aya kadar dayan sonra kes bari sütten diyor o kadar eziyet oldu artik.
Ama tabiki ben bunu asla istemiyorum

İlk defa duydum ya çok üzüldüm Allah yardımcın olsun canım

İlk defa duydum ya çok üzüldüm Allah yardımcın olsun canım
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun.
Ilk kizimi emziremedim onun ezikligini cok yasadim. Buna cok heveslendim ama bu da boyle yarim kalacak diye cok korkuyorum.
Hic bilen anlayan yok malesef. Internette birkac bilgiye ulasabildim sadece ama ben yaşayanlardan dinlemek istedim bir de.

Acaba doktorunu mu degiştirsen maddi durumun varsa özel bir hastane en azından derdini uzun uzun anlatırsın? Nasıl bir hastaneye gittin bu problem için? İnşallah bir çaresini burursun.

Canım ben Mastit yaşamıştım bunu yaşamadım ama belki işe yarar diye yazıyorum.
Beyaz lahana yaprağını dolapta soğut ucuna koy masaj da yap, 2 saate bir lahana ısındıkça değiştir. İnşallah çözersin, geçmiş olsun.

Acaba doktorunu mu degiştirsen maddi durumun varsa özel bir hastane en azından derdini uzun uzun anlatırsın? Nasıl bir hastaneye gittin bu problem için? İnşallah bir çaresini burursun.
Kucuk sehirde yasiyorum, burdaki her cerraha gorundum malesef sacma sapan onerilerde bulundular. Sutten keselim vs
Tek bir dr kaldi haftaici ona gitmeyi planliyorum. Cocuk cok kucuk olunca cevre illere fslan gidemedim ama bilmiyorum ne yapsam artik her sarti zorlayacagim. Cok tesekkur ederim

Cok tesekkur ederim. Belki aciyi alir en azindan deneyebilirim sagol.

Konu sahibi çocuk doktoru Kadir Tuğcu ya bir sorsaniz. Onun farklı kimsenin çözemediği durumlarda değişik tavsiye ve çözüm yolları olabiliyor. Sadece cocugumla ilgili değil kendimle ilgili de çok sorumu cevapladı sağolsun.

Esra ben buna benzer bir şey yaşadım.Bebeğimi emziriyordum,gögsün bir bölgesi boşaldığı halde,diğer bolgesi sert kalıyordu.O taraftaki lob boşalamadığı için.
Sonra sorunu farkettim,yara ucu gibi olup kabuk oluşmuş,süt çıkışını tıkamıştı.Kızdırıp soguttuğum iğneyle kabuğu kaldırıp emzirince boşalmıştı.Bir kaç günden sonra düzeldi.

Mastiti de yaşadım bu dediğini de yaşadım 2 kere...ama 2-3 gün içinde geçiyordu
Oğlum sürekli memedeydi çünkü

Bu hic aklima gelmemisti cok tesekkur ederim yazacagim insallah cevap verir.

Canim ben de bir sekilde aciyorum ama haftada 2 kere olmaya basladi. Surekli zarar veriyorum meme ucuna korkmaya basladim artik enfeksiyondan. CoUmu neyse onu bulmak istiyorum

Mastiti de yaşadım bu dediğini de yaşadım 2 kere...ama 2-3 gün içinde geçiyordu
Oğlum sürekli memedeydi çünkü
Benim oglum da surekli emiyor anne sutu aliyor sadece. Ama ben müdahale etmezsem emse de acilmiyor.
Belki 10 kere oldu bir ayda ve bu hızla devam ederse nasil dayanabilirim bilmiyorum.

Canim ben de bir sekilde aciyorum ama haftada 2 kere olmaya basladi. Surekli zarar veriyorum meme ucuna korkmaya basladim artik enfeksiyondan. CoUmu neyse onu bulmak istiyorum
İnşallah gerçekten anlayan doktora rastgelirsin canım,geçmiş olsun...

Tıpkı beni anlatmissiniz. 3.5 aydir yaşıyorum. Lesitin kullandim ama olmadı. Dr gittim mastit diyor. Kafayi yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…