Kesinlikle gümüş kapak. Ayrıca kuru kuru memeyi çıkarıp vermeyin bebeğe ilk önce nemlendirin. Ben aklına gelebilecek herşeyi kullandım tahin yağı ayva çekirdeği jolesi, garmastanpomad,lanolin herşeyi fayda etmedi tahin biraz rahatlattı fakat emzirmeyi ve bebeğime emmeyi ogretince geçti tüm acı buda 2 ayımı aldı . Tavsiyem biberon vermeyin veriyorsanız. emme refleksini bozuyor ucunu alıyor sadece bebek ,memeyide iyi boşaltmasına engel oluyor. Gümüş kapağı 6 ay çıkarmadım bütün oldu benimle resmen tekrar aynı acıyı yaşarım diye ödüm kopuyordu. İkinci el uygulamalarda uyguna bulabilirsiniz ben sattım ordan cüzi bir rakama. Madescar ve fito kremi yu sürüp gece memelerim açık yatiyordum yıkayıp memeyi vermen lazım bu tür kremlerde. Anestol başka arkadaşıma önermiş doktor ise yaramasaydi onuda deneyecektim.
Ve en önemlisi ve bu acının nedenini duzeltmelisiniz. Bebeğinizle karın karına olmalısınız bebeğinizin yüzü memeye dönük , dudakları dışa dönük olmali siyah bolgeyide mümkün olduğunca almalı . Bu şekilde emzirmeye çalıştıkça düzeldi 2 . Ayda her emzirmede ağlama bağırma ile bir süre sonra uyusunca de sesim çıkmıyordu . Seni çok iyi anlıyorum. Vazgecmezssen yolun sonunda ışık var . Mutlaka sık sık emzir düzeliyor.