• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirirken mama da verme

visal81

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
57
17
288
Ankara
herkese selam deneyimli anneler bana sorunumla ilgili yardım ederseniz size bildiğim bütün duaları ederim çünkü bu konu beni o kadar yoruyor ve üzüyor ki sitim çekilecek die korkuyorum.

bebeğim 2 aylık oldu fakat 2 aydır emzirme sorunu yaşıyorum sütüm var fakat bebeğim çekmiyor göğüs ucunda biriken sütü emiyor daha da çekmiyor iyice çekmediği için damarlarımda sütlerde inip gelmiyor. bende mecburen günde 3 kere 120 ml mama veriyorum. acaba çekmemesi biberona alıştığı için mi ama ben alışmasın die aventin tek damlalı emziğinden aldım yani anne sütü gibi akıyor çocuk çekince. sütümü nuk marka makineylede sağdım fakat makine damarları o kadar da açmıyor. bebeğin çekimi daha kuvvetli. bebeğin kilo alımı da bilmiyorum iyi mi 2 ayda 1.5 kilo aldı. ben çıldıracağım mamayı bıraktırmak ve beni emerek doymasını istiyorum. ne yapabilirim şaşırdım kaldım mamayı birden kessem çocuk birden kilodan düşecek zaten kilosu çok iyi değil. yani sadece beni emdiğinde de doymuyor ki çünkü saati gelince mamanın geleceğini biliyor ve beni çok ii emmiyor dediğim gibi biriken sütü çekiyor napıcam ben nolur yardımcı olun çaresizim üzülüyorum olan sütte gidecekkkkkk!!!!!.....

iyice acıkmasını beklesen mama vermeyip emzirsen. bende 2 aylık olana kadar günde iki kere mama veriyordum şimdi 4 buçuk aylık sadece anne sütü alıyor. sık sık emzir bence. inşallah bırakır mamayı....

ben saatli emzirme derim sık sık ver memeyi 15 dkda yada yarım saatte vrr uyku arasında ver uykuda güzel ceker

teşekkürler arkadaşlar. ben merak ediyorum ama 15 dk yarım saatte meme nasıl veriyorsunuz yani sizinde ihtiyacınız oluyor yemek, uyku, biraz dinlenme ya ben mi yapamıyorum şu emzrme işini 3 saate bir emziriyorum hadi bilemedin 2 saate bir. denedim ama daha sık emzirmeyi yapamadım çok istiyorym bebeğimin emmesini ama???bide benim bebeğim buna müsaade etmiyor ki zorla uyutuyorum zorla emziriyorum uyuyunca oh deyip bi nefes alıyorum bide nasıl uyandırıp emzireyim. ya da emziriyorum saatlerde memede kalmak istiyor çeksem huysuzlanıyor hayır düzenli bi çokcuk deil ki yoksa tüm çocuklar mı böyle ya ben çok bilinmeyenli birsürü problem çözdüm bu sorunu bi türlü halledemedim.

teşekkürler arkadaşlar. Ben merak ediyorum ama 15 dk yarım saatte meme nasıl veriyorsunuz yani sizinde ihtiyacınız oluyor yemek, uyku, biraz dinlenme ya ben mi yapamıyorum şu emzrme işini 3 saate bir emziriyorum hadi bilemedin 2 saate bir. Denedim ama daha sık emzirmeyi yapamadım çok istiyorym bebeğimin emmesini ama???bide benim bebeğim buna müsaade etmiyor ki zorla uyutuyorum zorla emziriyorum uyuyunca oh deyip bi nefes alıyorum bide nasıl uyandırıp emzireyim. Ya da emziriyorum saatlerde memede kalmak istiyor çeksem huysuzlanıyor hayır düzenli bi çokcuk deil ki yoksa tüm çocuklar mı böyle ya ben çok bilinmeyenli birsürü problem çözdüm bu sorunu bi türlü halledemedim.

aman canım dikkat et hep memeye alıştırma istedigi zaman emsin ben saat başı yarım saate bir alıştırdım şimdi ayırmaya çalışıyorum 22 aylık falan ama kaç gündür geceli gündüzlü aglıyo meme istiyo gece hep emerek uyurdu ama şimdi meme vermedigim için sabaha kadar oturuyo:59::59::59::59:

bebeğin daha çok küçük, sık sık emzirmen lazım.
yeri gelir yapışık ikiz gibi yaşıycaksınız.bebeğinin sadece anne sütü almasını istiyorsan bazı şeylere katlanıcaksın.sık sık emzir ki süt kanalların açılsın süt üretimin artsın.
ayrıca mama vermeye devam edersen kolaya alışır meme çekmek iyice zor gelir bebişe.
ilk 6 ay(en az) sadece anne sütü vermek çok önemli eğer araya mama karışırsa ya da herhangi bir şey anne sütünün bütün faydalarını yok ediyor.bebeğin de bu nimetten faydalanamıyor.
yerinde olsam iyi bir doktora gider bu konuda uzman birinden fikir alırdım.
bebeğinin gelişimine bakıp size uygun bir program yapacaktır.

3 ay yapışık gibi gezdik ama olsun sütüm çogaldı. zaten belli bir süre bişeyler yerine oturana kadar zorluyorlar istesende düzen oturtturamazsın. şimdi 3 saatde bir emiyor. sabır...........

benim bebeğimde mi bir gariplik var acaba??öyle yarım saatte bir falan asla almıyor memeyi.saati geldiğinde ancak,o da değişiyor,ama en erken 1,5 saatte emiyor.diğer türlü memeyi veriyorum ağzına,pis pis sırıtıyor diliyle itiyor:))çok seviyorum o hallerini
bu arada benim bebeğim de 2 aylık olmak üzere,yani büyük değil ve arada mama alıyor çok az da olsa.

benim bebeğimde mi bir gariplik var acaba??öyle yarım saatte bir falan asla almıyor memeyi.saati geldiğinde ancak,o da değişiyor,ama en erken 1,5 saatte emiyor.diğer türlü memeyi veriyorum ağzına,pis pis sırıtıyor diliyle itiyor:))çok seviyorum o hallerini
bu arada benim bebeğim de 2 aylık olmak üzere,yani büyük değil ve arada mama alıyor çok az da olsa.
ilk altı ay sadece anne sütü derim ben. mama vermeyin hatta su bile vermeyin diyo dr. lar:40::40::40:
ben öyle yaptım 2 yaşına kadar da emzirdim şimdi memeden ayırma telaşındayım:37::37:

Bende il 4 ay anne sütüyle sonra hem anne sütü hemde mama ile besledim önce emzirdim arkasından mama verdim 14 aylık olana kadar anne sütü aldı sonra sadece gece derken benim sütüm azaldı bende bıraktım.bazı çocuklar mamayı görünce anne sütünü bırakır maşallah benimki ikisinide yürüttü birde uygun biberon kullandığın zaman sorun kalmaz ama önce emzir sonra mama ver

Bence de çok sık emzirmelisin.Tam doymayan bebek uzun süreli uyumaz. Sütün zaten bir süre sonra çoğalacaktır. Mamayı da hiç verme derim. Çünkü biberon ne kadar az akıtırsa akıtsın, emme güdüsü çok olmayan bebekleri, anne göğsünden uzaklaştıabilir. Ben de 3 aydır bebeğime sadece anne sütü veriyorum su bile vermiyorum. İlk başlarda az olan sütüm şimdi bebeğime yetecek kadar fazlalaştı.

teşekkürler arkadaşlar. ben merak ediyorum ama 15 dk yarım saatte meme nasıl veriyorsunuz yani sizinde ihtiyacınız oluyor yemek, uyku, biraz dinlenme ya ben mi yapamıyorum şu emzrme işini 3 saate bir emziriyorum hadi bilemedin 2 saate bir. denedim ama daha sık emzirmeyi yapamadım çok istiyorym bebeğimin emmesini ama???bide benim bebeğim buna müsaade etmiyor ki zorla uyutuyorum zorla emziriyorum uyuyunca oh deyip bi nefes alıyorum bide nasıl uyandırıp emzireyim. ya da emziriyorum saatlerde memede kalmak istiyor çeksem huysuzlanıyor hayır düzenli bi çokcuk deil ki yoksa tüm çocuklar mı böyle ya ben çok bilinmeyenli birsürü problem çözdüm bu sorunu bi türlü halledemedim.

inan bebeklerin büyük kısmı böyle. ilk 2-3 ay nerdeyse tuvalete bile gidemiyordum. 4buçuk aydır 3 saati geçen uyku hiç uyumadım. ilk ay sanki memeye yapışmış gibiydi, bitişik geziyorduk. şimdi 4buçuk aylık ancak biraz rahatlarım(o da emzirme konusunda, şimdi de hareketlendi oturtmuyor beni). 3 saatte bir emzirmek hayal gibi geliyordu bana ilk 4 ay.

arkadaşlar tavsiyeniz üzerine mamayı tamamen kesip emzirmeye devam edicektim bugün saat 19 ve ben yenildim sabahtan şu saate kadar bebeğim mememle adeta kavga ediyor veriyorum iki üç emiyor mememi sündürüp çekip bırakıyor sonra tekrar alıyor sapıttı anlıcağınız pes ettim 120 lik mamayı dayayınca babası ağzına sesi kesildi saldırdı mamaya.şimdi homur homur içiyor benim ise içim acıyorrrr...

üzülme bence,sakin ol.benim kızım doğduktan so0nra 1 ay hiç emmedi,gece gündüz süt sağdım,yetmediği yerde mama verdim.1 aydan sonra emmeye başladı,şimdi emziriyorum durmazsa yine mama veriyorum mecburen.
bugün mesela,emmiyor,sağdığım sütü de içmiyor.bilmiyorum sütte mi bişey var.saatler oldu çocuğun boğazından doğru düzgün bişey geçmedi.birazdan yine zorlayacağım,almazsa bir de mama deneyeceğim.
her çocuk nasibini alır kesinlikle,ben buna inanıyorum.benim de bir sürü konum var bununla ilgili,çok fazla üzüldüm ama şimdi çok şükür diyorum.mama almış olsa da aanne sütünden de nasibini alıyor.2 aylık olmak üzere şimdi,onun keyfine göre hareket ediyoruz.
sen de canını sıkıp strese girme,her şey olacağına varıyor

benim bebegim emmeye cok meraklı ama sütüm az:(günde birkaç kez mama veriyorum. mama verincede cok sık emzirmiyorum.. acaba beende 2 saate bir filan emzirsem bu saatten sonra sütüm artarmı?

ben 2*5 ay oglumla yapışık yaşadım habire meme dışarda emiyodu evet seninde ihtiytacın oluyo ama katlanıyosun süt bollaştımı doyuyo zaten düzene girer hem uykusunda emmesi için uyanması gerekmez uykuda emerse karnı doydugunda daha cok uyur ben gecede o uyanmadan kalkıp emziriyorum uyku süresi uzuyo 2-3 ay en fazla 4 ay katlanacaksın bebeğinin bütün temeli şimdi atılıyo ve en iyi temel anne sütü

Back