Bebek Beslenmesi emzirirken ertesi gün hapi kullanmak

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Lavinya84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
168
20
68
Kocaeli
Kızlar 10 aylik emen ve emmeden uyumayan bir bebegim var . ertesi gün hapı kullanmak zorundayim. Piyasada sadece ella varmış diğerleri kaldirilmis ve 6 gun emzirmemeliymisim. Ayrıca hala adet görmedim dogum sonrasi. ... ne yapmam gerekiyor bilen yasayan varsa lutfen yardimci olsun....

Canim ben de emziriyorum be de kullanmak zorunda kalmistim ama uzerinde emzirenler bir hafta emzirmesin falan yaziyordu ella isimli ilacin. Hemen gittim Doktora, kadin dogum uzmanina, hapi icmeden gittim tabiii, bi yolu yordami Yok mu diye, kadin dedi ki sakin ama sakin hapi icme , bebegin icin inanilmaz zararli dedi, sute geciyor ve ciddi hasar birakir dedi, ustelik bebegin kiz dedi, ben de sordum , bebegimin kiz veya erkek olmasi ne farkediyor diye, bebegin rahmine de zarar verir dedi.. kontrol etti beni yumurtlama donemin gecmis, muhtemelen hamile kalmazsin dedi, kalmadim da..

Dogum sonrasi hic adet gormediysen zaten yumurtlama olmuyordur. Buyuk ihtimal kalmazsin hamile. Ben Doktora gitmistim alelacele, hapi asla kullanma dedi, esim eczaneye iade etti hapi, hatta yerine prezervatif almisti , komediydi..

Amann sakinn kullanmayinn. Emziriyosubuz zaten daha adet bile olmamissiniz hamile kalmazsiniz buyuk ihtimal o hap bebeginize cok zarar verebilir Allah korusun

Adet görmediysen şuan hamıle kalma sansın yok dıye bılıyorum..sutun koruyor derler ya..o durumdasın

3 hafta önce aynı konuyu açmıştım emziriyorum ve içmek zorunda kalacaktım ella var piyasada sadece ve çok çok zararlıymış ayrıca 1 hafta emmezse benim prensesim memeyi bırakırdı içmedim tek yapabildiğim dua etmekti çok iyi anlıyorum ruh halinizi insan arada kalıyor ben tam test yapmak üzereyken regl oldum darısı başınıza

Peki adet olmadigima gore bu ilaci icersem kanama baslayacak mi demek oluyr? Eczacı 2 gun sonra emzirebilir demiş esim de ilaci almis. Ama kullanmak konusunda kararszim ya hamile kalip kurtaj olacagim ya da ilaci icip bebegime ve kendime 1 haftayi zehir edecegim... ne yapacagimi bilemiyorum ve zaman geçiyor.

Peki adet olmadigima gore bu ilaci icersem kanama baslayacak mi demek oluyr? Eczacı 2 gun sonra emzirebilir demiş esim de ilaci almis. Ama kullanmak konusunda kararszim ya hamile kalip kurtaj olacagim ya da ilaci icip bebegime ve kendime 1 haftayi zehir edecegim... ne yapacagimi bilemiyorum ve zaman geçiyor.
sakın kullanmayın bebeğiniz için çok zararlı
her ilişkide hamile kalınacak diye birşey yok

adetiniz başlarmı bilmiyorum ama ilacı içmeyin eczacı size 2gün demiş bana 1 haftada ancak atılır vücuttan demişti sizi en iyi ben anlarım :-(

ben de doğumdan sonra 1 sene boyunca yani emzirdiğim süre boyunca regl olmadım.doktora gittiğimde bazı kadınlardaki süt hormonu çok baskın oluyor,bu sebeple yumurtlama yeterince olmaz dedi.ancak süt korur diye birşey yok..hamile kalma riski var yani,regl olmasanız da..
ertesi gün hapı çok zararlı bebek için.bence en doğrusu doktora görünmeniz ve danışmanız.

bence 2 seçenek var ,ya bebeğinizi sütten keseceksiniz ve ilacı alacaksınız,ya da ilacı almayıp bekleyceksiniz bir süre..
en doğru seçenek doktora gitmek tabi bana göre..
korunmadınız mı yoksa sadece şüphe mi var nedir bu kadar telaşlandıran sizi?

Ben ayni.durumdayim ama sut koruyo diyolar 6ay oldu hala adet olmadm ewet hap.kullanirsan emzirme sikinti oluyomus tabi insan terddutte kaliyo ama adet olmadisan yumurtlama olmuyomus bmde yeni arastirdim ve rahatladim

Kızlar merhaba, bebeğim şuan 8 aylık, emmeyi bıraktı ama ben 4 aydır sağarak süt vermeye devam ediyorum. Bende ella kullanmak zorunda kaldım ve 1 hafta süt veremedim malesef. Normalde 1,5 ayda bir adet görürken ellayı kullandıktan sonra normal adet tarihimden 25 gün geçti hala adet olamadım. Ama idrar testlerim hep negatif çıkıyor. Benim gibi uzun süre adet olamayan var mı? Bebeğim henüz çok küçük maddi manevi yeni bir gebeliğe hazır değilim. Allah hepimizin gönlüne göre versin...

Back