SAAT 8 anne sütü veya mama
SAAT 10 meyve suyu: ilk önce elma havuç armut suyu ile başlanmalı.cam rendede rendelenip sonra tülbentten geçirilecek.50 ml meyve suyu yeterli.(kaşıkla verilmeli)
SAAT 12 sebze çorbası: 1 orta boy patates,2 orta boy havuç,4 su bardağı su,mevsimlik sebzeler(kabak,ıspanak vb) bir arada ağzı kapalı tencerede pişirilmeli.sonra 1 çay kaşığı sıvı z.yağı eklenmeli.ilk hafta çorbanın suyu verilmeli,sonra normal kıvamda(püre halinde)kaşık ile verilmeli
SAAT 15 meyve püresi veya yoğurt: meyve püresi kabukları soyulduktan sonra cam rendede rendelenip püre haline getirilecek.
yoğurt,pastörize süt kaynatıldıktan sonra soğutulacak,içine 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1-2 kaşık sütle sulandırılacak.koyulana kadar uygun ortamda bekletilecek.
SAAT 18 anne sütü veya mama
SAAT 21 muhallebi: 200 ml su 3 tatlı kaşığı pirinç unu kaynatılarak pişirilir.ateşten indirildikten sonra biraz soğuyunca 6 ölçek mama ilave edilir.
yasaklar: çilek,bakla,patlıcan,tuz,domates,salça.
cnm yoğurdu ben kendim yapmadım.marketten babymix yoğurt aldım,onu veriyorum.pirinç unu muhallebisini sevmezse milupanın sütlü pirinçli muhallebisi var ondan al yap.bebelac'ın sebze püresi veya meyve püreleri de güzel,bir de milupanın sütlaç ve muhallebisi var.onları da alabilirsin hazırlayamadığın zaman.elvin sütlaca bayıldı.saatlere pek uyulmuyor çünkü elvinin uyku saatleri farklılaştırıyor. tabii ilk etapta bunlarla doymuyor.ben hazır mama verdiğim için arada acıkıp ağlarsa eskiye göre daha az ölçekte mamasını yapıp veriyorum.gece de acıkıp uyandıgı oluyor gene mama veriyorum
sebze çorbasını da ben patates,havuç,kereviz,lahana,fasulye ile yaptım.bayıldı zilli :)ilk hafta sularını içtik,sonra püre olarak vermeye başladım.
DRUN bize verdiği liste bu cnm.4-6 ay bebekler için ek beslenme listesi.öpüyoruz sizi...