• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirirken canım çok yanıyor

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
96
43
İstanbul
merhaba kızlar
1 ay oldu doğum yapalı ilk günler hiç emziremedim acıdan çatladı kanadı bu yüzden mama bile vermek zorunda kaldım ve sezeryan olduğu içinde sütüm geç geldi ve şuan bile sütüm çok değil günde 2-3 defa mama veriyorum ve diğer zamanlarda emziriyorum ama bir kaç emzirmeden sonra artık çok acımaya başlıyor sancıyor bir türlü geçmiyor ne yapacağımı şaşırdım aranızda aynı sorunu yaşayan varmı

canım ben 4 ay oldu doğum yapalı.benim de hala acıyor.bende öyle kanama filan olmadı ama çok acıyorlardı kızım uyanınca emme zamanı geldi diye aklım çıkıyordu.sancı şeklinde bişeyler batar gibi oluyordu.Lansinoh adlı kremi kullandım 3 ay.biraz acıyı dindiriyordu.kıyafetlerim bile deyince ölüyodum sanki ağrıdan.dedim ya hala acıyor.bu çekilecek bişey sanırım katlanmaktan başka yapacak bişey yok.benim kızım da huysuzlanınca çok sık emiyor ve o zaman daha çok acıyor.bebeğini yine de emzirmeye çalış.daha çok küçük mama vermemeye çalış bence.sütünü artıracak şeyler yiyebilirsin.

bende doğum yapalı 1 ay oldu. acımak ne demek resmen kanıyor artık, hatta ufak bir parça kopmak üzere, acıyı düşünün. ama kesinlikle mama vermedim, bence sizde vermeyin bebeğiniz çok küçük daha. emzirdikçe sütünüz bollaşıcaktır zaten. eğer çok acıyorsa elektrikli makinayla çekip verin ama mutlaka anne sütü verin.

ahh ah senı en ıyı ben anlarım.benım de 2 ay oldu doğum yapalı,hatta buralara topic de açtım bu konuyla ilgili.herkes bı akıl verdısağ olsun ama ne çare,ağlaya ağlaya emzırıyordum.ben de lansınoh kullanıyorum bu arada.neyse dırendım ve emzırmeyi hiç bırkamadım.bı kaçgundur nerdeyse iyileşti tamamen dıyebilirim.gececek dıyodu herkes ınanmıyordum ödum kopuyodu valla emmek ısteyecek dıye ama şimdi iyiyim çok şükür,her şstediğinde mememi verebilmek çok keyifli.umarım bır an önce gecer,her emzıremden sonra muhakkak kurumasını bekleyıp krem sür.geçmiş olsun.

ben doğum yapalı 23 gün oldu ilk zamanlar benimde göğüslerimde inanılmaz ağrı oluyodu. mama vermedim göğüs ucu kullandım o hafifletti bi süre. sonra da alıştım.
şimdi arada yine acıyo ama eskisi kadar değil. lanisoh krem kullanıyorum çok faydasını gördüm..

ahh ben emziriken acıcını duymuyayım diye eşimin kolunu ısırıyodumm
benim göğsümün ucu kopmuştu canm eşim kızımın agzından aldı o dereceydii
geçicek sabır ben büün kremleri kullandım ne duyduysam yaptım artık umudum kalmamıştı
burdan pınar die bi arkadaşım gögüs ucu kullan dedi allah razı olsun ondan kullandım sonrada gögsümü kendi sütümle her emzirme öncesi sildim geçti
ama gçğüs ucunuda geçince hemen bırak bıcırıklar hemen alışabiliyoo
sakın pes etme canım emzir emzirdikçe düzelcekk

canim annelerin ortak sorunlarindan biride bu, bende 3 ay cektim. ama ilk iki ay felaketti.aglaya aglaya emziriryordum.ucundan parca kopmustu vs. doktor iltahap kurutucu hap verdi ve kendi sutunle sil dedi. birde adini hatirlamiyorum simdi bir krem kullandim.kizim gogus ucuna takilan plastikten emmedi bende mamaya basladim 15 gunlukken ama artik gecti. sende biraz sabret canim insALLAH gececektir

canım anne olmanın zorlukları bunlar ben de de olmuştu o kadar çok acıyordu kı anlatamam tam 4 ay bu acıyla yaşadım oğlum emcem dıye ağlıyordu ben se emzırmeyeceğim canım acıyacak dıye kaç doktor a gıttım kes verme desınler dıye dua edıyordum.ama yınede yılmadan verdım sen de oyle yap canım ama mama verme ne kadar çok emzırırsen sutun o kadar artar akllım da olsun.
lansınoh dıye krem var onu kullan canım tamamen geçırmıyor ama bıraz da olsa hafıfletır bırde kafanda bıtır herseyı

canım bende 1 ay bir hafta çektim o acıyı ama çıldırıyodum acıdan
kanıyodu sancıyodu emzirmek bir kabustu resmen
ama kızım çok küçük olduğu için hiç mama vermedim o dönemde zorla emzirdim
emzirdikçe sütüm çok daha iiyi gelmeye başlamıştı
tam acılarım geçti dedim 1 buçk aydan sonrada sütüm azaldı
çok canın acısada bi şekilde kendi sütünü ver çünkü bağışıklık sistemi için önemli

Arkadaşlar bu kadar acı çekmenize gerek yok. Lansinoh kullanın.. bebeğe hiçbir zararı yok... sürünce emzirebiliyorsunuz... benim o krem sayesinde acılarım bitti..

bügün doktorum programında çocuk dr vardı.bebek nasıl emzirilir anlattı.
sadece meme ucunu verirseniz bebeğin ağzına ucu yara olur ve çok canınız yanar.çünkü bebek memenin ucunu sert damak denen yere sıkıştırıyormuş.dilinizle yoklayın dedi damağınızı önde sert damak var.daha arkada yumuşak damak gırtlağa yakın.işte memenin kahverengi olan kısmıyla birlikte sadece ucu değil o yumuşak damak dediğimiz yere kadar götürün memeği dedi.bebeğide kendinize çekin dedi.bebek çok daha rahat emecektirve çok daha iyi süt gelecektir ağzına vede anenin canı hiç yanmayacak dedi.karışık anlattım biraz ama idare edin.

kızlar benım bebıste 4,5 aylık ve hala benımde goguslerım acıyo
ve denemedıgım krem kalmıstı
herkes lansınoh dıyor
bende onu kullandım ama ufak bı tup krem 20 tl aylardır acılarım gecmedıgı ıcın masraflı bı tedavı olacak ve o kadar faydasını gormedıgım (yanı tamemen ıyılestırmdı)bı kreme de o kadar para veremezdım
teyzmın damadı dr ona sordum ve bı kac gun gece mama ver gece Fito dıye bı krem var onu al gece emmek ıcın cok uyanmayacagı ıcın gece sur dedı. krem 10 tl saglık karnesıne vs yazdırılıo hucre yenıleyıcı ama yıkamak gerekıyor. herkese sıddetle tavsıye edıyorum
2 gunde gectı
evde hala 2 tane acılmamıs 1 tane de hala kullandıgım var
hala canım acıyo. 2 gunde bır de kullanıyorum

1 ay kadar benim de emzirirken çok acıdı kamadılar yara oldular doktorum hastaneden çıkarken krem vermişti hemen kullanmaya başlamama rağmen yara olmalarına engel olamadım .bir yerde okumuştum hava ile temas ettirin diye kremi sürdüm ve ğöğüslerim açık bir şekilde geceleri uyudum ayrıca her emzirmeden sonra süt ile silip iyice kurumasını bekledim göğüs uçlarını oksijensiz bırakmayın

canım doğum yapan her annenin başına gelebiliyo bu benim meme ucumun bi kısmı kopmuştu yeni yeni düzelmeye başladı çok kötü oluyo her emdiğinde kolum uyuşuyodu ağrıdan ama ben pes etmedim hep emzirdim gold lanolin kullandım acısı azda olsa geçti ve iyileşti iyileşmeden bıraktığımda hemen eskisi gibi oluyodu bunuda bana hemşireler önerdi çok iyi geldi tavsiye ederim

canım benimde aynı oldu bebeğim emerken kanıyodu resmen bi arkadaşımızın göğüs pedinden oluyo dediğini duydum bende bebedor un pedini kullanıyodum ertesi gün gittim chicco aldım bide her emzirmeden sonra garmastan diye bi krem var onu kullandım 1haftaya kalmadan geçti şimdi iyi çok şükür inş.biran önce iyileşir

bügün doktorum programında çocuk dr vardı.bebek nasıl emzirilir anlattı.
sadece meme ucunu verirseniz bebeğin ağzına ucu yara olur ve çok canınız yanar.çünkü bebek memenin ucunu sert damak denen yere sıkıştırıyormuş.dilinizle yoklayın dedi damağınızı önde sert damak var.daha arkada yumuşak damak gırtlağa yakın.işte memenin kahverengi olan kısmıyla birlikte sadece ucu değil o yumuşak damak dediğimiz yere kadar götürün memeği dedi.bebeğide kendinize çekin dedi.bebek çok daha rahat emecektirve çok daha iyi süt gelecektir ağzına vede anenin canı hiç yanmayacak dedi.karışık anlattım biraz ama idare edin.

valla canım doktorun iyi gzel anlatmış ama bunun imkanı olmuyor işte
bebek yeni doğmuş daha emmeyi beceremiyrki
agzını zor açıyor memenin kahverengi kısmını agzına sokmak imkansız gibi birşey olyor o noktada
ucundan zorla emebilyor zaten
nekadar ugraştıysam o anlatılanlar gibi emmedi kızım
şimdi 4 ayına grmek üzere ancak kahverengi kısmını alabiliyor
yani anlıyacagın nasıl emeceğini bebek belirliyor
ve bana hiç lansinh falan yaramadı herkeste değişebiliyor demekki

valla canım doktorun iyi gzel anlatmış ama bunun imkanı olmuyor işte
bebek yeni doğmuş daha emmeyi beceremiyrki
agzını zor açıyor memenin kahverengi kısmını agzına sokmak imkansız gibi birşey olyor o noktada
ucundan zorla emebilyor zaten
nekadar ugraştıysam o anlatılanlar gibi emmedi kızım
şimdi 4 ayına grmek üzere ancak kahverengi kısmını alabiliyor
yani anlıyacagın nasıl emeceğini bebek belirliyor
ve bana hiç lansinh falan yaramadı herkeste değişebiliyor demekki

aynen canım o kahverengi kısmı ağzına sokmak imkansız ne kadar sokmaya çalışsamda olmuyor anca ucunu alabiliyor zaten ağzı küçücük

ah canım ya o acıyı çook iyi bilirim malesef
kızım emmek isteyecek diye aklım çıkıyordu
göğüs uclarım maf olmuştu kanamak bi yana kopacak duruma gelmişti
yavrum kan yutuyordu :(
dr.um bırak emzirme göğüs ucların dikilecke duruma gelmiş demişti
inat ettim bırakmatım emzirmeyi
silikon uclarını denedim hemen hemen her markayi
kızım kabul etmedi silikonları ne savaşlar verdik bir bilsen
en sonunda medela silikonu tavsiye etti dr.un birtanesi ve ondan beri okadar rahatımki
kızım alıştı ona ve birkaç gün içinde göğüs uclarım düzelmeye başladı
tabii düzenli kremlerde sürdüm lansinoh, garmastan vs.
istersen silikon göğüs ucunu dene sende fakat şunuda söylim ben göğüs ucum iyileşince silikonsuz emzirmeyi istedim bu sefer kızım onsuz emmedi halen kullaniyoruz yani

Back