Bebek Beslenmesi emzirirken antidepresan kullanan var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

hasekisultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
179
11
118
Balıkesir
kızlar merhaba ben şuan hamileyim ve doğuma az kaldı inşaallah. size sormak istediğim aranızda hiç emzirirken antidepresan kullanmak zorunda kalan biri var mı. ben takıntı hastalığından müzdaribim ve maalesef bu hastalık gebelik ve sonrasında çok daha depreşerek insanı bunalıma sürüklüyor. hamileliğin şu son aylarını yaşarken zaman zaman çok bunalıyorum huzursuzluğum artıyor fakat sonrası için çok daha endişeliyim bebeğime bakamamaktan korkuyorum. inşaallah ilaç almadan gebeliğimi bitirmeyi planlıyorum fakat sonrasında ilaçlarıma başlamak zorunda kalacağım galiba.
tecrübesi olan varsa lütfen bana cevap yazsın teşekkürler.

pasiflora şurup içsen bitkisel.ben hamilelikte ondan şişe şişe bitirdim.ama inan bebek dogduktan sonra kendini dinlicek kafaya bişeytakacak zamanın kakmıyor.inşllh ilaç içmek zorunda kalmazsın

benimkisi teşhis konulmuş bişey değil ama bu durumdan çok rahatsızdım,geçenlerde internete mikrop kapma korkusu yazınca bu hastalık çıktı ve hastalığın çoğu özelliği bende var,doktora gitsem ilaç tedavisi vericek belki ama emziriyorum şu anda.Mesela yere düşen bişeyi aldıktan sonra hemen gider ellerimi yıkarım,yere düşen bişeyi koltuğa falan koyamıyorum sanki herşey mikroplu gibi geliyor,kapı kollarını tutamıyorum,kızımın bir oyuncağı yere düşşe makineye atılıcak bişeyse hemen makineye,plastik falansa hemen sabunla yıkarım,su şişesi masaya konsa çamaşır sularıyla silerim,banyoda elimi yıkarken üstüme su sıçrasa kıyafetlerimi çıkarırım falan,bi kaç hafta öncesine kadar sadece ellerimdeydi şimdi kollarımı bacaklarımıda yıkar oldum,sürekli bişeyleri kontrol ediyorum doğalgazın vanası,ocağın altı kapının kilitli olup olmadığını,yatmadan önce gidip gelip 5,6 kere kontrol ediyorum,dolapların içini,bunun gibi daha birçok şey,okuyanlara belki komik geleceği için yazamıyorumama elimde değil işte engel olamıyorum şu anda biraz aşmaya çalışıyorum,kızımın yere düşen oyuncaklarını yıkamadan eline veriyorum yerler sürekli temizlendiği için ama yinede huzursuz oluyorum,bende çok rahatsızım bu durumdan

Son düzenleme:

maalesef üzülerek söylüyorum ki bu okb illeti seni de bulmuş, ben yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum kaç tane doktor eskittim psikoterapiler emdr tedavisi herşeyi yaptım ama maalesef geçmiyor azalıyor bazen tamamen unutuyorsun ama sonra gene geliyor bu aptal düşünceler. en etkili tedavi yönetimi ilaç kullanmak belkide hayatının sonuna kadar, düzenli bir şekilde ilaç kullandığında rahatlıyorsun. benim çocukluğumda başladı bu hastalık bu illete geç tutulanlar daha şanslı bence ben daha çok küçüktüm delirdiğimi düşünüyordum. sen koca kadınsın her türlü yolu yordamı biliyorsun çaresiz dert değil ama zor tabi. bebeğin kaç aylık oldu eğer dayanamaz haldeysen emzirmeyi kesip ilaca başlarsın tabi doktor seni yönlendirir. bu yaptıklarının saçma olduğunu bilmek zaten hastalığın özünde var kimseye anlatamıyorsun da zatende anlatma kimse seni anlamaz çünkü onların senin benim gibi işleyen bir beyinleri yok sadece tavsiye verirler o da insanı daha çok delirtir. geçmiş olsun

ben eşime söyledim hastalık olduğunu söyledi,çocuğu bu kadar sakınma ilerde mikroba alışmamış vücut çok hasta olur diyor,evet bu yaptıklarım banada saçma geliyor ama yapmadan rahat edemiyorum,dokunduğum herşeyden sonra ellerimi yıkıyorum ne olursa olsunbu hastalık beynin bir işlevinin az çalışmasından dolayı ortaya çıkıyor sanırım yada stresli olaylardan sonra oluşuyor,23 yaşındayım ben bebeğim 8 aylık,terapiyle falan geçiceğini düşünmüyorum,konuşmalar faydasız çünkü aynı şeyleri bende düşünebiliyorum ama engel olamıyorum,sadece bir gün unutur gibi oldum sonra tekrar başladı,gece ben hayatta uyuya kalamam çünkü heryeri kontrol etmem gerekir özellikle balkonun kapısı açık dışarı çıktıysam,birde ben 4 5 yaşlarındayken mikrop kapıp ölümcül bir hastalık geçirdim,o zamandan beri dışarda çöplerin yanından falan geçerken nefesimi tutarım hep

terapiyle geçmiyor canım ya doğru söylüyorsun konuşmalar felan hep boş zaten sende neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsunda beynin bunu kabul etmiyor. beyindeki seratonin hormonunun az salgılanmasından kaynaklanıyor bu hastalık . bu hormon düşüncelerin bağlanarak karşıya geçmelerinde bir köprü vazifesi görürmüş mesela gün boyu neler düşünüyoruz milyarlarca şey ama hepsi tekrar etmiyor bizi üzen şeyler tekrar ediyor. seratonin az salgılandığı için önem vermediğimiz konulardaki düşünceler kafamızdan öylece geçerken bizim için hassas olan konularda takılıp kalıyoruz .onlar köprü bulupta geçemiyor bilinçaltına hep bilinçli zihinde kala kalıyorlar. bu da insanı perişan ediyor. tekrar tekrar aynı düşünceler bınlardan kurtulmak için yapılan hareketler. örneğin mikrop korkusu = el yıkama, hırsız girdi=evi kontrol, ütü evi yakar= defalarca ütüyü kontrol, kendini kontrol çocuğu kontrol sonuç hayatttan bezme...

ben kullanıyorum canım 4 aylık kızım var.cipralex 20 mg kullanıyorum.5 aylık hamileyken başladım ve bırakmadım.doktorlarımın kontrolunde kullanıyorum.bebeğime bir zararı yokmuş Allah ın izniyle..paasiflora denemiştim hamileyken etki etmedi.atarax surup ve cipralex e başladım.ataraxı bir süre sonra bıraktım cipralexe devam.eğer içmen gerekiyorsa iç canım.bizi bizden başka kimse anlayamaz.yaşamayan bilemez..çok zor...doktor kontrolunde rahatlıkla içebilirsin.ben hamileyken farmakolojiden rapor aldım antidepresanlarla ilgili.okudum.bütün ilaçlarda risk var.aspirinde yok mu?Allah yazmamış olsun...o yüzden rahat ol derim ben :))) merak etme geçicek hepsi geçicek...bu da bizim sınavımız...

sadece emziriyormusun canım yoksa ek olarak mamada kullanıyormusun. bazen acaba hiç emzirmesemde sadece mama mı versem diye düşünüyorum böylece ona daha az zarar vermiş olurum diyorum. anneme bahsettim emzirmesemmi ki dedim o da dediki vereceğin mamalar senin ilaçlı sütünden daha zararlıdır içlerinde ne katkı maddeleri var dedi aslında haklı . daha ne kadar emzirmeyi düşünüyorsun bebekde herhangi bir olumsuzluk sezdin mi bu dönemde. bir de acaba geceleri içsem ilacı sabahta o sütü sağıp atsam diyorum gece mama yada sağdığım sütü veririm diyorum böylece daha az ilaç süte geçer diyorum ama bilemiyorum. kusura bakma canım seni görünce böle hemen herşeye atladım ama napayım başka beni anlayacak kimse yok. kendimi suçlu hissediyorum bu şekilde bir bebeği bile beslemekten aciz gibi.kötü anne felan ne bileyim zor ALLAH yardımcımız olsun

baştan beri hem emziriyorum hem mama veriyorum.sütüm yetmedi kızıma doymuyordu.sütünden zarar gelmez aksine yarar gelir.bebeğine yapacağı en fazla uyku.emin ol bir zararı olmaz ama tabiki Rabbim yazmamış olsun..ben çok araştırdım..çok doktora sordum..sonuçta doğum yaptıktan sonra depresyona giren insanlar var onlarda ilaçla düzeliyor..sütüm ilaçlı diye düşünme güvenli kategoride olan ilaçlar var bana verilen kağıtta essitolapram sitolopram ve sertlarin etkin maddeli ilaçlar zararsız yazıyordu..ciralex cipram lustral...ama sen doktoruna sor onayını al öyle başla...

ben emdiği kadar emzirmeyi düşünüyorum..çok korkuyordum başlarda çocuğum otistik özürlü olur diye...sonra bir baktım hiç ilaç kullanmayanlarda da oluyor...dediğim gibi Rabbim yazmamış olsun..biz iyi olamazsak bebeğe kim bakıcak?

ayrıca mama konusuna gelince baştan beri aptamil kullanıyorum..memnunum..önceleri tereddütüm vardı ama sonradan geçti...

anne sütü tabi lazım keşke herkesin bol bol olsada verse..ama çok abartıldığını düşünüyorum..benim gibi sütü az olup mama verenleri bunalıma sokuyorlar...olmayınca olmuyor napalım...

dediğim gibi gönlünü ferah tut..Allaha sığın...sonuçta keyiften içmiyorz bizde..Allah bir hastalık vermiş e ilacınıda vermiş..bizde iyi olmak için içiyoruz...millete bakma..ilaç aldığını herkese söyleme extra bunalım yaratırlar insana..yok kafada biter ialçasızda düzelirsin vs...yaşamayan anlamaz..her zaman derim ALLAH kimseye psikolojik sıkıntı vermesin..en zoru...

dediğin düşünceleri bende geçirdim...kötü anneyim süt bile veremiyorum doğru düzgün...ama sonra geçti...herkes bana ne kadar iyi bakıyorsun dedikçe toparladım...sonra dedimki ben bu çocuğa lazımım önce ben iyi olmalıyım...etrafa olumsuz sözlere kulağımı kapattım..

inşalahh hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın...sormak istediğin bişi olursa ben buralardayım..emin ol seni çok iyi anlıyorum...forumda benim de hamileyken korkularımla ilgili yazdığım sorular mevcut...yalnız değilsin...:))

teşekkür ederim zeyneppcim beni bilgilendirdiğin ve yüreğime su serptiğin için. doğru söylüyorsun sana katılıyorum inşaallah sağlıklı bir bebek olarak yavrumu kucağıma alırım buradanda doğurdum ben bebeğime kavuştum diye yazarım. bazen ona birşey olacak diye çok korkuyorum çeşit çeşit senaryolar üretiyorum kötü şeyler okudukça ya da duydukça çok etkileniyorum ama napayım elimde değil anı kendime zehir ediyorum ama inşaallah mutlu huzurlu bir şekilde yavrumu kucağıma alır onu büyütme saadetine erişirim. amin...

amin canım inşallah..biraz olsun seni rahatlatabildiysem ne mutlu bana:)

bende senin gibi senaryolar üretirdimi.bide benim extra başka üzücü durumlarımda oldu..malesef güzel bir hamilelik geçiremedim..şimdi bile bazen keşke bir çocuğum daha olsa diyorum ama hamileliğim yine aynı sıkıntılarla geçer diye hemen vazgeçiyorum..

kötü haberleri okumamaya çalış..güzel şeyler düşün...bebeğinin gözlerine bakınca iyi ki doğurmuşum diceksin ...

güzel haberlerini bekliyorum

Son düzenleme:
merhaba mesaj hakkım olmadığı için burdan yazıyorum

.ben tüm hamileliğim bıyunca ve şuandada cipralex içiyorum..otizm sakatlık olur anlamında dememiştim sanırım yanlış anlaşıldım..şöyle izah ediyim;

farmakolojiden (ege üniversitesi tıp kakültesi konsültasyon) bana ilaç etken maddelerini verdiler içlerinden sadece l.us....l ve ci....m cip....x in en az yan etkisi olduğu yazıyordu..doktorumun bana dediği hamileyken 100 de 1 ihtimal sakatlık dedi.ama hiç ilaç içmeyen bir insanın çocuğuda sakat doğabiliyor bunun ilaçla çokta ilgisi yok dedi..

otizme gelince zaten sebebi bulunamamış bir hastalık..Rabbim yazmamış olsun..ilaç içsekte içmeskte hiçbişeyin garantisi yok emin olamayız hiç bir zaman..

tek bildiğim kendi açımdan iyi olmak için bu ilaçı içmek zorundayım..inanın çok koktum bebeğime bişi olur diye..çok araştırdım..pek çok annne buldum benim gibi..hepside beni rahatlattı..

kendi doktorum emzirme konusunda yan etki olarak uyku yapar korkma dedi..bu ilaçlar çok ağır değil dedi..

size garanti veremem tabi..hayatta hiçbişeyin garantisi yok..Rabbim yazmamış olsun yeterki..Allah a sığının ..ben emzirdim...halada emziriyorum az da olsa çünkü sütüm azaldı..bebeğim 5 aylık oldu...çok şkür..

umarım yardımcı olabilmişimdr. psikolojik sıkıntı çok zor bişi yaşamayan bilemez...geçmiş olsun..soracağınız bişi olıursa elimden geleni yapar yardımcı olmaya çalışırım...sevgiler..

mesaj hakkım hala yok o yüzden burdan yazıyorum yine ;

canım tebrik ediyorum öncelikle Allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.süte ne kadar zamannda geçer tam olarak bilmiyorum ben sabah içiyorum ilacımı daha çok gece emziriyordum bide sabah ilacı içmeden önce.ama bende senin gibi hiç emzirmek istemiyordum korkumdan bişi olursa diye.sanırım onunda etkisi olacakki sütüm hep çok azdı ve hep mamada verdim ve şuan kızım 5 aylık sadece 4 ay emdi az az.hiçbir zaman sütüm ona anaöğün olmadı hep ara öğün oldu..

dua et hayırlısı ne ise o olsun..eğer emmesi hayırlı olacaksa bebeğine dokunmayacaksa emsin yok eğer tersi olacaksa emmesin.ben hep öle dua ettim.sonuçta anne sütü lazım tabi ama anne sütü hiç alamayan çocukta var böyle telkin ettim kendimi.inan hala emzirme konusunda vicdan azabı çekiyorum.acaba daha sık emzirseydim sütüm yetermiydi ben böyle hissettiğim içinmi sütüm azdı.neden emzirmek istemedim bebeğimi diye..

sıkılma bir şekilde büyüyor bebekler ayrıca mamalrda öcü değil inan.ben aptamil 1 kullanıyorum ve 6. aydan itibarende gene 1 e devam etcem.doktorum en yakın bebek sütünün aptamil 1 olduğunu içinde laktoz olduğunu söyledi.2 numarada mışır nişastası 3 numarada süttozu var dedi.sen hiç anne sütünün 2 yada 3 numarasını duydunmu dedi .o yüzden 1 e devam hayırlısıyla..

sende içine ne doğuyorsa öyle yap.emin ol anneler hissediyor arkadaşım..

Walla arkadasim inan cok korkuyorum bisey olacak diye ama ne uyuyaniliyorum ne oturabiliyorum kafam surekli takintilarla mesgul anksiyete tavan yapti nefret ediyorum bu hastaliktan ne illetmis hayatta hic bisey istemezdim sagliktan baska ahh ahh Allahin saglik verdigi kullari nede sansli ama goremiyorlar
Annem mama vermeme izin vermiyor sutundeki ilactan ne olacak diyor yoksa herhalde ben hic emzirmezdim cunku buda bi takinti Olurse uykusunda diye korkuyorum ne manyakca İlacin oldurdugu bebek yok sonucta bende dua ediyorum Allahim sen hayirlisini ver diyorum ama icmezsemde manyaga bagliyorum

ben doktor gözetiminde kullanıyorum canım zarar vermeyen tek ilaçmış..yarısını içiyorum ben bide..oğluma bi zararı yok içtiktn 4 saat kadar sonra fln emziriyorum bide

evet canım doktor dedi zararı olmaz ama yinede 4 saat emzirme dedi .ilaç adı vermek yasak olduğundan veremiyorum mesajına bakabilirsin ama .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…