- Konu Sahibi hasekisultan
-
takıntı hastalığı derken okb mi?
benimkisi teşhis konulmuş bişey değil ama bu durumdan çok rahatsızdım,geçenlerde internete mikrop kapma korkusu yazınca bu hastalık çıktı ve hastalığın çoğu özelliği bende var,doktora gitsem ilaç tedavisi vericek belki ama emziriyorum şu anda.Mesela yere düşen bişeyi aldıktan sonra hemen gider ellerimi yıkarım,yere düşen bişeyi koltuğa falan koyamıyorum sanki herşey mikroplu gibi geliyor,kapı kollarını tutamıyorum,kızımın bir oyuncağı yere düşşe makineye atılıcak bişeyse hemen makineye,plastik falansa hemen sabunla yıkarım,su şişesi masaya konsa çamaşır sularıyla silerim,banyoda elimi yıkarken üstüme su sıçrasa kıyafetlerimi çıkarırım falan,bi kaç hafta öncesine kadar sadece ellerimdeydi şimdi kollarımı bacaklarımıda yıkar oldum,sürekli bişeyleri kontrol ediyorum doğalgazın vanası,ocağın altı kapının kilitli olup olmadığını,yatmadan önce gidip gelip 5,6 kere kontrol ediyorum,dolapların içini,bunun gibi daha birçok şey,okuyanlara belki komik geleceği için yazamıyorumama elimde değil işte engel olamıyorum şu anda biraz aşmaya çalışıyorum,kızımın yere düşen oyuncaklarını yıkamadan eline veriyorum yerler sürekli temizlendiği için ama yinede huzursuz oluyorum,bende çok rahatsızım bu durumdan
ben kullanıyorum canım 4 aylık kızım var.cipralex 20 mg kullanıyorum.5 aylık hamileyken başladım ve bırakmadım.doktorlarımın kontrolunde kullanıyorum.bebeğime bir zararı yokmuş Allah ın izniyle..paasiflora denemiştim hamileyken etki etmedi.atarax surup ve cipralex e başladım.ataraxı bir süre sonra bıraktım cipralexe devam.eğer içmen gerekiyorsa iç canım.bizi bizden başka kimse anlayamaz.yaşamayan bilemez..çok zor...doktor kontrolunde rahatlıkla içebilirsin.ben hamileyken farmakolojiden rapor aldım antidepresanlarla ilgili.okudum.bütün ilaçlarda risk var.aspirinde yok mu?Allah yazmamış olsun...o yüzden rahat ol derim ben :))) merak etme geçicek hepsi geçicek...bu da bizim sınavımız...
sadece emziriyormusun canım yoksa ek olarak mamada kullanıyormusun. bazen acaba hiç emzirmesemde sadece mama mı versem diye düşünüyorum böylece ona daha az zarar vermiş olurum diyorum. anneme bahsettim emzirmesemmi ki dedim o da dediki vereceğin mamalar senin ilaçlı sütünden daha zararlıdır içlerinde ne katkı maddeleri var dedi aslında haklı . daha ne kadar emzirmeyi düşünüyorsun bebekde herhangi bir olumsuzluk sezdin mi bu dönemde. bir de acaba geceleri içsem ilacı sabahta o sütü sağıp atsam diyorum gece mama yada sağdığım sütü veririm diyorum böylece daha az ilaç süte geçer diyorum ama bilemiyorum. kusura bakma canım seni görünce böle hemen herşeye atladım ama napayım başka beni anlayacak kimse yok. kendimi suçlu hissediyorum bu şekilde bir bebeği bile beslemekten aciz gibi.kötü anne felan ne bileyim zor ALLAH yardımcımız olsun
teşekkür ederim zeyneppcim beni bilgilendirdiğin ve yüreğime su serptiğin için. doğru söylüyorsun sana katılıyorum inşaallah sağlıklı bir bebek olarak yavrumu kucağıma alırım buradanda doğurdum ben bebeğime kavuştum diye yazarım. bazen ona birşey olacak diye çok korkuyorum çeşit çeşit senaryolar üretiyorum kötü şeyler okudukça ya da duydukça çok etkileniyorum ama napayım elimde değil anı kendime zehir ediyorum ama inşaallah mutlu huzurlu bir şekilde yavrumu kucağıma alır onu büyütme saadetine erişirim. amin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?