Emzirirken acıdan ölüyorum

göğsünü emzirdikten sonra kendi sütünle ıslat ve göğüs uçların kurumadan kapatma, zamandan başka çare bulamamıştım ben, dişimi sıka sıka emzirdim, 3 ay sonunda kalmadı acı falan

Temiz tutmaya özen gösterin en önemlisi doğru emzirme tekniğini öğrenin. Ben iki ay yanlış emzirme dolayından kurtulamadım bu illetten. Eski konularımda birçok tavsiye vardı benimde bi inceleyin isterseniz.

kızlar merhaba, allahın izni ile 14.agustos cuma günü sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım. Sizlerinde bir çok tavsiyesi sayesinde ( daha önce sezeryan ile ilgili bdv konu açmıştım) daha ameliyatın olduğu gün ayağa kalktım.2. Günü tek başıma kalkıp yürüyordum. Şimdi ise tekrar sizden yardım istiyorum. Kızlar daha 4 gündür emziriyorum ama böyle bir acı olamaz. Gögüs uçlarım param parça. İlk günden itibaren lansiloh ve garmastan pomat kullanıyorum ama banamısın demiyor. Daha sütüm katı yani sıvıya dönüşmedi öyle yoğunda değil o yüzden pompalarda işe yaramıyor. Gögüs silikonlarıda denedim sütüm katı ve çok az olduğu için bebeğim çekemiyor.Resmen çığlık atarak kanter içinde ağlaya ağlaya emziriyorum. Yokmu bunun caresi? Garmastan pomat iyi bir seçim mi? Çaresi yoksa kaç gün içinde düzeldi sizin gögüs uçlarınız? Biraz uzun yazdım okuyan ve yardımcı olacak herkese binlerce tesekkür ederim
Ihtiyacın olan şey sabretmek bende çok acı çektim. Lansinoh kremi doğumdan itibaren kullandım. Emzirirken ağzıma havlu alıp onu ısırıyordum acıdan, gözümden yaşlar akarak. 40 günün sonunda düzeldi. Alışma evresi sanırım ilk zamanlar inş seninki daha kısa sürede iyileşir.

cnm bnm de kanıyodu çocuk göğüs ucundaki yaranın kabuğunu emerek yumuşatıyodu fln kendi sütümü emzirmeden önce ve emzirdikten sonra sürmek iyi gelmişti ve burda yazan bi çok şeyin iyi geldiğini ben de duydum ama denemedm bu arada sütün inince mutlaka çok emzir ben de aksesuar meme olmuştu koltuk altımda

Benimde yara olmuştu seni çok iyi anlıyorum. Sabır zamanla bebeğin emmeyi öğrenecek göğüs uçların çıkıp sertleşecek sonra acı falan kalmayacak. Sakın yıldırmasın seni bu acılar öyle güzel bir duygu ki emzirmek bu acıların hepsini unutturuyor. Doğum yapalı bir hafta olduğunda bir arkadaşım demişti ki onun göğsü 55 günde düzelmiş. Allahım bir ömür gibi dedim nasıl geçer bu süre. Memesini çıkarıp emzirenlere imreniyordum. İlaçlar kremler olmadan emzirebilecekmiyim diye. Göz açıp kapatana kadar geçiyor şimdi kızım 5,5 aylık. Benim göğüs yaralarım 1,5 ay sürdü. Ama ilk günkü gibi olmuyor giderek günden güne kolaylaşıyor. Ben cildiyeciyede gittim kullandığım ilaçlar : travazol,madecassol,fucidin, lancolin,garmastan,hametan bunları sürdükten sonra açık bıraktım hava aldı. Emzirmeden öncede ıslak pamukla sildim. Travazol kortuzonlu olduğu için 5 gün kullanıp 3 gün ara verdim sonra yine kullandım. Göğüs kalkanı denedim ama pek bir faydasını görmediğimden bıraktım. Allah şifa versin kolaylık versin sağlıkla büyüsün bebeğin

sabunla yıkamayın duru suyla
o kahverengı halka bebegın agzında olmalı
aksı taktırde canınız cok acır catlaga hatta ılerde kanamaya bıle neden olur
ayva cekırdejınden jel
arada bı karbonatlı suylada sılın
saatde bı emzırın duzenlı
hatta kendı sutunuzlede nemlendırebılırsınız gogus ucunuzu
gecmıs olsun gececek ınsallah

kızlar merhaba, allahın izni ile 14.agustos cuma günü sezeryan ile bebeğimi kucağıma aldım. Sizlerinde bir çok tavsiyesi sayesinde ( daha önce sezeryan ile ilgili bdv konu açmıştım) daha ameliyatın olduğu gün ayağa kalktım.2. Günü tek başıma kalkıp yürüyordum. Şimdi ise tekrar sizden yardım istiyorum. Kızlar daha 4 gündür emziriyorum ama böyle bir acı olamaz. Gögüs uçlarım param parça. İlk günden itibaren lansiloh ve garmastan pomat kullanıyorum ama banamısın demiyor. Daha sütüm katı yani sıvıya dönüşmedi öyle yoğunda değil o yüzden pompalarda işe yaramıyor. Gögüs silikonlarıda denedim sütüm katı ve çok az olduğu için bebeğim çekemiyor.Resmen çığlık atarak kanter içinde ağlaya ağlaya emziriyorum. Yokmu bunun caresi? Garmastan pomat iyi bir seçim mi? Çaresi yoksa kaç gün içinde düzeldi sizin gögüs uçlarınız? Biraz uzun yazdım okuyan ve yardımcı olacak herkese binlerce tesekkür ederim
Canım blogannem sayfama bakarsan orda bu konudaki deneyimlerimi gorebilirsin

Kızlar ben doğumdan çok önce lansion kullanmaya başlamıştım, ama yinede fayda etmedi. Ilk zamanlar ki o acı.... Amanın ne acı!
eşime bir eczacı arkadaşı kremlere para vermeyin, tek çare Zeytinyağı demiş bizde zaten egeliyiz, zaten herşeye Zeytinyağı ile çare buluruz, krem yerine Zeytinyağı sürmeye başladım ve bingoooo! 2 gün içinde Ağrı falan kalmamıştı.

Kızlar hepinizden allah razı olsun . Şimdi kv dem balmumu koydu uçlarına biraz iyi geldi üstlerine gene garmastan pomat sürdüm suan nemini muhafaza ettiği için rahatladım. 1-2 gün gögüs ucu silikon kalkanla devam edicem umarım başarırım. Kendimi birşeyi beceremeyen berbat bir anne gibi hissediyorum. İyiki varsınız.
Balmumunu güneşte erit su şişesi kapağına içini oyarak koy.göğsünde dursun emzirirken çıkar.komsum böyle yaptı hic acımamış.bende bir hafta önce doğum yaptım.lansinoh kullanıyorum birde mutlaka göğüs pedi hep takılı duruyo nemli kalmasını sagliyo ilk 5 gün çok acıdı simdi iyiyim çok şükür.

canım aynı sorunu oğlumda da yaşadım. kanlar akıyordu resmen. 2 hafta kadar emziremedim. sütüm gitti. doğru emzirmeyle ilgili. bebeklerin ağzı çok minik olduğu için sadece memenin ucunu alıyordu. ama koyu halkayı vermek gerekiyor. ha bi de memecy diye bi krem var. günde 4 kez kullandım. 1 2 haftada ağrıdan eser kalmadı

X