• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneler yardımm

Pfff inanılmaz. Bir şey bildiğini zannedip de bilmeyen teyze tespitleri. Ben 2 tane çocuğumu emzirdim. Esas memeler şiş olursa sıkıntı, kişi mastit olabilir çok süt biriktiği için. Düzenli emziren bir annenin memesi yumuşak olur zaten. Süt şişesi değil bu. Bebek sütü emdikçe artar, emerken üretilir. Arz talep meselesidir, bebek ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretilir. Ve de bebeğinize anne sütü ya da mamadan başka bir şey vermeyin. Gaz damlası vs demiyorum. Kendiniz için kullanın kimyon, bitki çayı vs gibi gaz gidereci ürünleri. Sağmak da bir ölçüt değil, bebeğin emdiği ile makinenin sağdığı bir olmaz. Bol su içmeyi ihmal etmeyin ve de emzirmeyi bırakmayın. Bol bol emzirin lütfen. Sinirim bozuldu çok yumuşakmış da belli oluyormuş. Füze gibi, taş gibi olup da çocuk ağzını koydumu fıskiye gibi fışkırması gerektiğine mi inanıyorlar? Hiç moralinizi bozmayın, elinizden geleni yapın yeter. Bir de biberon kullanmamanızı tavsiye ederim emzirmeye devam ettiğiniz için.
Ayy canım çok tatlısın güldürdün beni valla sorma daha neler duydu bu kulaklar 🙈😂 normalde takmam da işte konu bebişim olunca acaba mı diyorum. Sık sık emziriyorum canım ama kilo alımı az nedense.. İnşallah artar sütüm. Mamayı kaşık biberon ile veriyorum biberonla değil doktorda öyle önerdi. Teşekkür ederim 🙏🙏

Pfff inanılmaz. Bir şey bildiğini zannedip de bilmeyen teyze tespitleri. Ben 2 tane çocuğumu emzirdim. Esas memeler şiş olursa sıkıntı, kişi mastit olabilir çok süt biriktiği için. Düzenli emziren bir annenin memesi yumuşak olur zaten. Süt şişesi değil bu. Bebek sütü emdikçe artar, emerken üretilir. Arz talep meselesidir, bebek ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretilir. Ve de bebeğinize anne sütü ya da mamadan başka bir şey vermeyin. Gaz damlası vs demiyorum. Kendiniz için kullanın kimyon, bitki çayı vs gibi gaz gidereci ürünleri. Sağmak da bir ölçüt değil, bebeğin emdiği ile makinenin sağdığı bir olmaz. Bol su içmeyi ihmal etmeyin ve de emzirmeyi bırakmayın. Bol bol emzirin lütfen. Sinirim bozuldu çok yumuşakmış da belli oluyormuş. Füze gibi, taş gibi olup da çocuk ağzını koydumu fıskiye gibi fışkırması gerektiğine mi inanıyorlar? Hiç moralinizi bozmayın, elinizden geleni yapın yeter. Bir de biberon kullanmamanızı tavsiye ederim emzirmeye devam ettiğiniz için.
Benim profosor kaynana da sütün az olduğunu çekince fiskirmayisindan anlamış. Araştırıp öğrenene kadar günlerce fiskirmayisina üzüldüm salak gibi.

Ayy canım çok tatlısın güldürdün beni valla sorma daha neler duydu bu kulaklar 🙈😂 normalde takmam da işte konu bebişim olunca acaba mı diyorum. Sık sık emziriyorum canım ama kilo alımı az nedense.. İnşallah artar sütüm. Mamayı kaşık biberon ile veriyorum biberonla değil doktorda öyle önerdi. Teşekkür ederim 🙏🙏
Amin canım inşallah artsın, yağlı olsun da suratlarına fışkırsın bebeşin de tontiş yanaklarını sok gözlerine inşallah. 😂

Kaynana olmasa canım sıkılmayacak gidip gelip sütün yok mu acaba yaramıyor mu acaba diyip duruyor. Dün bide boş memeyi elledi vıyy çaput gibi diyo. Hırs yaptım fena halde. Kontrolde mama derlerse mutlu olcak sanki ben demiştim sütün yok diye diyerek. Bebeğim çok sık kaka yapıyor ve bu bence güzel bişey ama ona bile taktı çok yapıyorsa yaramıyor derler diyo. Kaynanalar kapatılsın gerçekten 😤
Ayy aynıı şeyler canım şimdide az kaka yapıyo diye kabız mı acaba yoksa doymuyo mu diyo çıldırıcammm🙈 sonra sütümüz neden azalıyor işte bunlara sabretmekten. Kendi annem diyince cevabını veriyorum da o diyince öyle pat pat cevap veremiyorsun ya içine oturuyor

Kızlar sütüm çok az mama takviyesi yapıyoruz ama o da gazdan kıvrandırıyor cocuğumu ne yiyip ne içmelşym bulamıyorum bebeğim çok gazlı cunku. Süt yapan her şey gaz da yapıyo ne yemek hangi meyve yiceğimi şaşırdım sütüm git gide azalıyor 😔😔bebeğim 2 aylık
Yeşillik, su, çorba, tahin, kuru dut, kuru yemişi bunlar hep süt arttırıyor. Yediğiniz yemeklerin üzerine bir miktar kimyon serpin gazı alır. Annenin gazı bebeğe geçmez Osman gönülala hocanın videosu var. Ten tene temas sütü arttırır üstünüz çıplak emzirin. Bol bol sevip öpün bebeği. Miktara takılmayın. Emzirme öncesi burnunu açın. Biberonla mama verirken gaz yutuyor olabilir. Emzirirken - beslerken başı biraz daha yukarda olsun memenin bütün koyu yerini tutsun. Biberon verirken içindeki havayı içirmeyin.
Aklıma ilk etapta gelen şeyler bunlar. Bi de rezene çayı tüketin kendiniz.
Bebeğe asla kimyon minyon rezene vermeyin asla.

Kaynana olmasa canım sıkılmayacak gidip gelip sütün yok mu acaba yaramıyor mu acaba diyip duruyor. Dün bide boş memeyi elledi vıyy çaput gibi diyo. Hırs yaptım fena halde. Kontrolde mama derlerse mutlu olcak sanki ben demiştim sütün yok diye diyerek. Bebeğim çok sık kaka yapıyor ve bu bence güzel bişey ama ona bile taktı çok yapıyorsa yaramıyor derler diyo. Kaynanalar kapatılsın gerçekten 😤
Ne kadar hadsiz bir davranış. Kendi annemin bile ellemesini istemem ki bir de bana çaput maput diyecek? Ne münasebet? Kim olursa olsun kötü eleştirisini içinde tutsun. Hiç de üstüme alınmam. Yok bebeğim öyle emiyor ki maşallah çenesi kuvvetli, zaten emilen meme yumuşak olur bilmiyor muydun derim. Ne hasetleri varsa şu emziren kadınlara yetersiz hissettirmek için. Kendileri öyle gördüler diye nesiller boyu bunu taşımaları gerekmiyor. Ne kadar yersiz densiz şeyler. Kime ne benim mememden de bebeğimin kakasından da.

Ayy aynıı şeyler canım şimdide az kaka yapıyo diye kabız mı acaba yoksa doymuyo mu diyo çıldırıcammm🙈 sonra sütümüz neden azalıyor işte bunlara sabretmekten. Kendi annem diyince cevabını veriyorum da o diyince öyle pat pat cevap veremiyorsun ya içine oturuyor
Süt olsun diye otu b.ku dayamayi biliyolar çenelerini kapasalar zaten fışkıracak. İnsan ne kadar takmiyim dese de takıyor çok haklısın Allah bize sabır versin

Yeşillik, su, çorba, tahin, kuru dut, kuru yemişi bunlar hep süt arttırıyor. Yediğiniz yemeklerin üzerine bir miktar kimyon serpin gazı alır. Annenin gazı bebeğe geçmez Osman gönülala hocanın videosu var. Ten tene temas sütü arttırır üstünüz çıplak emzirin. Bol bol sevip öpün bebeği. Miktara takılmayın. Emzirme öncesi burnunu açın. Biberonla mama verirken gaz yutuyor olabilir. Emzirirken - beslerken başı biraz daha yukarda olsun memenin bütün koyu yerini tutsun. Biberon verirken içindeki havayı içirmeyin.
Aklıma ilk etapta gelen şeyler bunlar. Bi de rezene çayı tüketin kendiniz.
Bebeğe asla kimyon minyon rezene vermeyin asla.
Ay canım kimyonu yoğurt çorbam bile atıyorum inanki hiç bişeyi tadıyla yemiyorum artık yeter ki gaz yapmasın ona diye ama ben dikkat ettikçe artıyo sanki delirmek üzereyim onu öyle kıvranırken görünce 😔kaşık biberon ile besliyorum memeyi bırakmasın diye ama onu da çok beceremiyor biraz hava yutuyor sonrasında ağzından gazını çıkarıyo mutlaka ama yeterli olmuyo olabilir veya mamadan kaynaklı da olabilir hiç bilmiyorum canım neden bu kadar gazı oluyo. Annelik çok zormuş 😔😔😪

Süt olsun diye otu b.ku dayamayi biliyolar çenelerini kapasalar zaten fışkıracak. İnsan ne kadar takmiyim dese de takıyor çok haklısın Allah bize sabır versin
Ay amin canm amin bide benimki bebeğimin ellerine taktı neden yumruk şeklinde duruyormuş da parmaklarını açmıyomuş la havleee 😂😠 Allah yardımcımız olsun ne diyim

Ay amin canm amin bide benimki bebeğimin ellerine taktı neden yumruk şeklinde duruyormuş da parmaklarını açmıyomuş la havleee 😂😠 Allah yardımcımız olsun ne diyim
Yumruk olunca aç diyolar ya ondan laf sokuyodur. Çok fenalar gerçekten 😬

Tahin helvası,revani, dereotu,dut kurusu ve incir
Bunlar Allah'ın izniyle çok artıyor sütü
Çok şu ve sıvı tüketimi de inşallah işe yarar
Siz rahat olun, yenidoğan zamanları çabuk geçiyor dediler bana gerçekten çok çabuk geçiyormuş
Benim kızımda çok gazlı, hele ilk aylar çığlık çığlığa ağlardı, masaj yapın bol bol annesi , bize çok kişi söyleyince eşim damlalar aldı, Allah'ın izniyle nurse hurvey yaradı ise sanki, maflor probiyotik kullanıyorum bir de , bunlarsiz büyütmek çok isterdim. Bir de zaman gerekecek bağırsak gelişimi için annesi, zamanla Allah'ın izniyle bu düzene girecek yeni bunladk atlatmış bir anne olarak yazıyorum,ki gece boyu gazdan yavrum kivrandi, artık daha kolay atlatiyoruz elhamdülillah
Sıcak tutun inanın bu çok önemli
Patik giydirin, uyanınca yelek giydirin
Sıcak su torbası koyun ayaklarına
Kızım üçüncü ayına girecek zaman çok çabuk geçiyormuş :(

Cnm malesef bebeğim kilo alamadı hiç doktor mamaya başlayabiliriz dedi o yuzden mama veriyorum. Sağdığımda tek gögüsten en fazla 25cc süt çıkıyo bu da canımı çok sıkıyo 😔😔 bestlak damla kullanıyorum düzenli olarak anne çaylarından içiyorum ama gaz yapcak diye çok beslenemşyorum onu kabul ediyorum cunku bebeğim aşırı gazlı bi bebek 😔😔 gögüslerim dediğin gbi çok yumuşak herkes süt yok belli diyo iyice cnm sıkılıyor işte böyle..

Bir emzirme danışmanından yardım alın. Kendinize ve bebeğinize yapabileceğiniz en büyük iyilik. Pahalı da değiller üstelik. Bir aylık mama parası bile etmez vereceğiniz para. Bir de sağdığınız süt ile bebeğin emdiği miktar aynı değildir. Makine taklit eder, gerçeği kadar çok çıkaramaz. Bir de yumuşak meme iyidir, güzeldir. Sert meme istenmez, o emzirmeye geç kaldın demektir ve sütün giderek azalacak demektir.

Back