- Konu Sahibi Gurbette1anne
-
ben sabah kalktığımda saat 7 gibi 1 bardak süt içerim.sonra saat 10 gibi kahvaltı da peynir,mutlaka yumurta ,bal ve mutlaka ayva reçeli yerim. bu arada ayva süt miktarını çok arttırıyor. yemediğim zaman sütüm çok azalıyor ve bebeğim huzursuzlaşıyor. sonra akşam 5 gibi etli yada tavuklu bir yemek yerim aralardada sadece meyva yerim ve bol su içerim.
ben saat 9 da kalkıp kahvaltıyı helva,peynir ve reçel ağırlıklı yapıyorum saat 12-1 arası yoğurt öğle yemeğinde yeşil mercimek veya sebze yemeği akşamda balık veya tavuk yerim gün içinde 2.5 lt suiçiyorum 3-4 bardak humana ve meyve suyu içiyorum çok şükür bebeğim doyuyor
fakat internette geçen gün birşey okudum bebekler emerken kan şekeri düşüp uykuya dalabilirlermiş bizlerde bunu bebeğim doydu uyuyo gibi algılarmışız ancak aylık kontrolde kilosuna bakılarak anlaşılırmış doyup doymadığıkafamçokkarıştı
valla ben hıc dıkkat etmiyorum sabahları pogaca alıp yıyorum oglen oglen dedıgım ne zaman acıktıysam artık ekmek arası bıseyler yıyorum aksamda artık ne bulursam onu yıyorum yaramazdan dolayı pek yemek yapamıyorum ama sutumde ne azaldı nede bebegım doymamazlık ettı hatta bıraz tombul bıle eger kılo alıyosa cok fazla kafanıza takmayın
Ben hala oğlumu emziriyorum ve anne sütü ağırlıklı besleniyor. Dolayısı ile bende heray düzenli metobolizma doktoruma gidiyorum ve durumuma uygun liste alıyorum. Ben 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün besleniyorum. Süt bebeğime gaz yaptığı için yoğurt ve peynir tüketiyorum. Protein alıyorum. Bunun yanında sebzem, sınırsız salatam, gün aşırı sütlü tatlım ve meyvem var. 3 litre su içiyorum. Özetle dengeli besleniyorum . Hamileyken kullandığım ve hala devam ettiğim meşhur elevit'i 1 defa içiyorum.Prospektüsünde anne sütünün miktar ve kalitesini arttırdığı yazıyor zaten. Günde 2 kez humana still tee içiyorum ve ceviz yemeyi ihmal etmiyorum
ben sabah kalktığımda saat 7 gibi 1 bardak süt içerim.sonra saat 10 gibi kahvaltı da peynir,mutlaka yumurta ,bal ve mutlaka ayva reçeli yerim. bu arada ayva süt miktarını çok arttırıyor. yemediğim zaman sütüm çok azalıyor ve bebeğim huzursuzlaşıyor. sonra akşam 5 gibi etli yada tavuklu bir yemek yerim aralardada sadece meyva yerim ve bol su içerim.
benim bebeğim 6 ay boyunca ayda 1 er kilo aldı
yediğime ise hiç dikkat etmedim desem yalan olmaz
dikkat etmedim derken normal düzenimde beslendim
dr da öyle söylemişti, doğumdan önce nasıl besleniyorsan o şekilde devam et dedi
kızım hiç doymamazlık etmedi, ben de 2 ayda eski kiloma döndüm
halen de emziriyorum,
bu arada zaten sağlıklı beslenen, sebze meyve ağırlıklı yiyen bir insandım, çok da su içerdim
aman sütüm olsun diye abartmayalım arkadaşlar
Cevabin icin tesekkurler canim. Tum annelere bol, doyurucu sutler versin Rabbimiz...ben özel bişey yapmıyorum. ne bulursam yiyorum. hatta çok fazla kaçırıyorum bu yüzden çok kilo aldım. sen beni örnek alma tabi. ama suyu çok içmeye çalışıyorum.
canım ayva reçel olarakmı süt arttırıyo yoksa öyle meyve olarak yesende etkisi olurmu ben çok seviyorumda...ama reçel hiç sevmem..
ayvayı her türlü yiyebilirsin komposto yada meyve olarak ve sütü inanılmaz arttrıyor ben TV de ahmet maranki den duymuştum google dada ararsan bulursun . anne sütünü 6 kat arttırıyormuş. bu mevsimde ancak reçel bulunur diye reçel yazdım zaten bende doğum yaptığımdan beri anneme reçel yaptırmıştım onu yiyordum. bebeğim her ay yaklaşık 1,5 kg alıyordu.geçen hafta reçel bitti v sütümde nerdeyse bitmişti hemen gidip hazır aldım yedim ve sütüm çok arttı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?