• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Emziren anneler lutfen yardim edin!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Gurbette1anne

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2008
2.089
70
363
A.B.D.
Bebegini sadece anne sutuyle besleyen anneler, gun icinde kac ogun yemek yiyorsunuz? Bunu sutunuzun doyurucu olmasi icin ne yaptiginizi ogrenmek icin soruyorum. Benimki bazen doymuyor. Ben gunde iki ogun ana yemek yiyorum. Mesela bugun sabah iki sandvic ekmegi arasi ton baligi yedim, oglen kofteli patates yemegi, arada sutlu tatli daha sonra yatmaya yakinda buyuk bir bardak sut ile kurabiye yedim. Tabi bol bol da su iciyorum. Sizce bu tarz bir menu sutumun doyurucu olmasi icin yeterlimi? Sutum doyuruyor diyen annelerden gun icinde nasil bir menu yediklerini ogrenmek istiyorum.

ben sabah kalktığımda saat 7 gibi 1 bardak süt içerim.sonra saat 10 gibi kahvaltı da peynir,mutlaka yumurta ,bal ve mutlaka ayva reçeli yerim. bu arada ayva süt miktarını çok arttırıyor. yemediğim zaman sütüm çok azalıyor ve bebeğim huzursuzlaşıyor. sonra akşam 5 gibi etli yada tavuklu bir yemek yerim aralardada sadece meyva yerim ve bol su içerim.

ben saat 9 da kalkıp kahvaltıyı helva,peynir ve reçel ağırlıklı yapıyorum saat 12-1 arası yoğurt öğle yemeğinde yeşil mercimek veya sebze yemeği akşamda balık veya tavuk yerim gün içinde 2.5 lt suiçiyorum 3-4 bardak humana ve meyve suyu içiyorum çok şükür bebeğim doyuyor

fakat internette geçen gün birşey okudum bebekler emerken kan şekeri düşüp uykuya dalabilirlermiş bizlerde bunu bebeğim doydu uyuyo gibi algılarmışız ancak aylık kontrolde kilosuna bakılarak anlaşılırmış doyup doymadığıkafamçokkarıştı

valla ben hıc dıkkat etmiyorum sabahları pogaca alıp yıyorum oglen oglen dedıgım ne zaman acıktıysam artık ekmek arası bıseyler yıyorum aksamda artık ne bulursam onu yıyorum yaramazdan dolayı pek yemek yapamıyorum ama sutumde ne azaldı nede bebegım doymamazlık ettı hatta bıraz tombul bıle eger kılo alıyosa cok fazla kafanıza takmayın

Ben hala oğlumu emziriyorum ve anne sütü ağırlıklı besleniyor. Dolayısı ile bende heray düzenli metobolizma doktoruma gidiyorum ve durumuma uygun liste alıyorum. Ben 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün besleniyorum. Süt bebeğime gaz yaptığı için yoğurt ve peynir tüketiyorum. Protein alıyorum. Bunun yanında sebzem, sınırsız salatam, gün aşırı sütlü tatlım ve meyvem var. 3 litre su içiyorum. Özetle dengeli besleniyorum . Hamileyken kullandığım ve hala devam ettiğim meşhur elevit'i 1 defa içiyorum.Prospektüsünde anne sütünün miktar ve kalitesini arttırdığı yazıyor zaten. Günde 2 kez humana still tee içiyorum ve ceviz yemeyi ihmal etmiyorum

ben sabah kalktığımda saat 7 gibi 1 bardak süt içerim.sonra saat 10 gibi kahvaltı da peynir,mutlaka yumurta ,bal ve mutlaka ayva reçeli yerim. bu arada ayva süt miktarını çok arttırıyor. yemediğim zaman sütüm çok azalıyor ve bebeğim huzursuzlaşıyor. sonra akşam 5 gibi etli yada tavuklu bir yemek yerim aralardada sadece meyva yerim ve bol su içerim.

Canim tesekkur ederim. Ayva recelini insallah bende denicem.

ben saat 9 da kalkıp kahvaltıyı helva,peynir ve reçel ağırlıklı yapıyorum saat 12-1 arası yoğurt öğle yemeğinde yeşil mercimek veya sebze yemeği akşamda balık veya tavuk yerim gün içinde 2.5 lt suiçiyorum 3-4 bardak humana ve meyve suyu içiyorum çok şükür bebeğim doyuyor

fakat internette geçen gün birşey okudum bebekler emerken kan şekeri düşüp uykuya dalabilirlermiş bizlerde bunu bebeğim doydu uyuyo gibi algılarmışız ancak aylık kontrolde kilosuna bakılarak anlaşılırmış doyup doymadığıkafamçokkarıştı

Cevabin icin tesekkur ederim. Bebegim cok sukur iyi kilo aliyor ama bazi zamanlar emzirmeden sonra bile surekli araniyor ve bu son zamanlarda cok olmaya basladi. Bende bunu yediklerime bagladim. Insallah bundan sonra daha cok dikkat edicem.

valla ben hıc dıkkat etmiyorum sabahları pogaca alıp yıyorum oglen oglen dedıgım ne zaman acıktıysam artık ekmek arası bıseyler yıyorum aksamda artık ne bulursam onu yıyorum yaramazdan dolayı pek yemek yapamıyorum ama sutumde ne azaldı nede bebegım doymamazlık ettı hatta bıraz tombul bıle eger kılo alıyosa cok fazla kafanıza takmayın

Allah Allah buda ilgincmis. Benim sutumun miktari iyi ama bazen dedigim gibi doyurmuyor gibi geliyor cunku surekli agzi acik araniyor, uyuyamiyor. Ben hic yemiyorda degilim ama ogun atladigim cok oluyor, dogum sonrasi istahim cok kapandi nedense. Cevabin icin tesekkurler..

Ben hala oğlumu emziriyorum ve anne sütü ağırlıklı besleniyor. Dolayısı ile bende heray düzenli metobolizma doktoruma gidiyorum ve durumuma uygun liste alıyorum. Ben 3 ana öğün ve 3 ara öğün olmak üzere 6 öğün besleniyorum. Süt bebeğime gaz yaptığı için yoğurt ve peynir tüketiyorum. Protein alıyorum. Bunun yanında sebzem, sınırsız salatam, gün aşırı sütlü tatlım ve meyvem var. 3 litre su içiyorum. Özetle dengeli besleniyorum . Hamileyken kullandığım ve hala devam ettiğim meşhur elevit'i 1 defa içiyorum.Prospektüsünde anne sütünün miktar ve kalitesini arttırdığı yazıyor zaten. Günde 2 kez humana still tee içiyorum ve ceviz yemeyi ihmal etmiyorum

Maasallah cok dikkatli besleniyormussun. Bunu bende dikkate alicam insallah. Bundan sonra daha dikkatli olacagim. Cok tesekkurler...

canım ayva reçel olarakmı süt arttırıyo yoksa öyle meyve olarak yesende etkisi olurmu ben çok seviyorumda...ama reçel hiç sevmem..

benim bebeğim 6 ay boyunca ayda 1 er kilo aldı
yediğime ise hiç dikkat etmedim desem yalan olmaz
dikkat etmedim derken normal düzenimde beslendim
dr da öyle söylemişti, doğumdan önce nasıl besleniyorsan o şekilde devam et dedi
kızım hiç doymamazlık etmedi, ben de 2 ayda eski kiloma döndüm
halen de emziriyorum,
bu arada zaten sağlıklı beslenen, sebze meyve ağırlıklı yiyen bir insandım, çok da su içerdim
aman sütüm olsun diye abartmayalım arkadaşlar

ben özel bişey yapmıyorum. ne bulursam yiyorum. hatta çok fazla kaçırıyorum bu yüzden çok kilo aldım. sen beni örnek alma tabi. ama suyu çok içmeye çalışıyorum.

benim bebeğim 6 ay boyunca ayda 1 er kilo aldı
yediğime ise hiç dikkat etmedim desem yalan olmaz
dikkat etmedim derken normal düzenimde beslendim
dr da öyle söylemişti, doğumdan önce nasıl besleniyorsan o şekilde devam et dedi
kızım hiç doymamazlık etmedi, ben de 2 ayda eski kiloma döndüm
halen de emziriyorum,
bu arada zaten sağlıklı beslenen, sebze meyve ağırlıklı yiyen bir insandım, çok da su içerdim
aman sütüm olsun diye abartmayalım arkadaşlar

Benimde dogum sonrasi istahim cok kapandi. Tek sorunum bu. Ama zorla yemeye calisiyorum. Demekki abartmadan normal bir sekilde yersem, doyacak insallah.

ben özel bişey yapmıyorum. ne bulursam yiyorum. hatta çok fazla kaçırıyorum bu yüzden çok kilo aldım. sen beni örnek alma tabi. ama suyu çok içmeye çalışıyorum.
Cevabin icin tesekkurler canim. Tum annelere bol, doyurucu sutler versin Rabbimiz...

canım ayva reçel olarakmı süt arttırıyo yoksa öyle meyve olarak yesende etkisi olurmu ben çok seviyorumda...ama reçel hiç sevmem..

ayvayı her türlü yiyebilirsin komposto yada meyve olarak ve sütü inanılmaz arttrıyor ben TV de ahmet maranki den duymuştum google dada ararsan bulursun . anne sütünü 6 kat arttırıyormuş. bu mevsimde ancak reçel bulunur diye reçel yazdım zaten bende doğum yaptığımdan beri anneme reçel yaptırmıştım onu yiyordum. bebeğim her ay yaklaşık 1,5 kg alıyordu.:nazar: geçen hafta reçel bitti v sütümde nerdeyse bitmişti hemen gidip hazır aldım yedim ve sütüm çok arttı.

ayvayı her türlü yiyebilirsin komposto yada meyve olarak ve sütü inanılmaz arttrıyor ben TV de ahmet maranki den duymuştum google dada ararsan bulursun . anne sütünü 6 kat arttırıyormuş. bu mevsimde ancak reçel bulunur diye reçel yazdım zaten bende doğum yaptığımdan beri anneme reçel yaptırmıştım onu yiyordum. bebeğim her ay yaklaşık 1,5 kg alıyordu.:nazar: geçen hafta reçel bitti v sütümde nerdeyse bitmişti hemen gidip hazır aldım yedim ve sütüm çok arttı.

tamam canım ayvayı meyve olarak bulursam alıcam hemen bulamazsamda ayva reçeli alırım artık hiç sevmem ama süt için yicez artık..
peki reçeli nasıl ne kadar yiyiyosun?
ben artık beyaz ekmeği kestim kepek yiyiyorum.

ayva reçelini kahvaltıda ekmeğin üzerine koyarak ve gece yatarkende birkaç tanesini tatlı gibi ağzıma atıştırarak normal miktarlarda yiyorum. fazla abartmaya gerek yok.mesela 700 gr lık şişede reçel almıştım bana 8 gün gitti. hergün düzenli bir şekilde yiyorum. benim bu 2.bebeğim ve bu bebeğimi emzirmede hiç sorun yaşamadım. ama ilk bebeğimi emzirirken bu ayvanın faydasını bilmiyordum çok sorunlu geçmişti. umarım sizede faydası olur.

süt arttırmak için humana, ısırgan,rezene vs birçok tatsız şeyler içiliyorken bence ayva reçeli yemek bunların yanında çokda hoş ve faydalı bence. ve bütün bu çayları bende zamanında içtim ve pek bir faydasını görmedim.ben zevkle yiyorum günde 2 yemek kaşığı kadar.

bende denemelıyım hemen..humanabendede pek yaramadı ödükleri kadar yokmus yani.paraya yazık..dereotu marul bulgur pilavı yasıl mercımek bende yarıyor.gaz felanda yapmadı bebege.bırde dısardan benım gibi calcıum ve demır ilaçları kullanıyorsanız ben anemıyım ve bacaklarıma kramp giriyor dıe bu ıkısı cok gereklıydı.devam edıyorum.süt mıktarını etkılıyorlar drunuza danısın belkı sızde uygun gelır..hersey süt için.mamaya mahrum etmemek için ne varsa gereken yapmaya calışıyorum,ama olmazsa da alaahın takdırırdır ne dıyelım..sükür bugunumuze.benım 3 bebegım düştü 2 ser aylıkken ,bu 4,gebelıgım ve yasayan ılk bebegım.şükür bugunumuze mama da olsa memede olsa.bakıcam buyutucem inşaaallah..olmayanlarada nasıp etsın rabbım.

ben sütüm azalıyor diye bir topik açmıştım. bi kardeşimiz bana kek yememi tavsiye etmişti. ben de gece yatmadan 2 dilim meyveli yaşpasta yedim. inanır mısınız gece bir süt oldu bir süt. sağ göğsüm patlayacak gibi şişti. oğlum emdi emdi çocuk rahatsız olmasın diye ağzından çektim memeyi. dolu dolu emiyodu ve doyduğuna emindim. kalan sütü sağdım üstelik... 130ml...

Back