Emziren anneler bana bi yardim edin nolur :(

sirenamelita

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
262
2
46
İstanbul
Arkadaslar merhaba
Emzirmeyle alakali sorunum var sutum gur bir sekilde gelmiyo oglum 2 bucuk aylik dogdugudan beridir de boyle bide erkek cocugu surekli emmek istiyo ama sutum sizinti halinde geldigi icin sinirlenip feryadi basiyo sutumu arttirmak icin herseyi yaptim malt icecekleri,tatlilar,bulgur,sogan,su,pekmez vs vs ama olmuyo ek mama veriyorum arada ama ona alisacak diye korkuyorum koseye sikistim kaldim bu gun pes ettim artik ne yapicam bilmiyorum mamaya baslamayi bile dusunuyorum okadar ugrasmama ramen 25 mg sut sagdim ya da manuel pompayla sagmayi ben beceremiyorum

Canım aynı problem bende de oldu.Günde bir kaç fincan süt çayı ve rezene çayı içtim.Hem sütü artırıyor hemde rezene bebeğimin gazını atmasını kolaylaştırıyordu.Bunun yanında sağmak çok önemli sağdıkca süt üretimi artıyor.Ben evde manuel pompayla sağamıyordum,becerememiştim bu yüzden doğum yaptığım hastanede sağdırıyordum.Elektirikli pompa olduğu için daha iyi sağıyor.Birde dut kurusunu kaynatıp suyunu içtim o da sütü artırıyor.Umarım sütün artar çok zor bir durum

meraba,bende aynı problemi yaşıyordum sütüm var ama çok değil bende çok şey denedim ama sahlep içmek iyi geldi tavsiye ederim resmen birini emzirirken birinden aktı ama moral ve dinlenmede çok önemli umarım en kısa zamanda sorununa çözüm bulursun...

Bende işe yarayanlar;humana stel tea, şıralı tahin veya tahin helvası,lokum,incir, hoşaf,en az üç litre su ve moral moral süte odaklanma az deme artıcak yetiyor de, bebeğini her emzirmeden sonra elektrikli pompayla sağ ne kadar çok emerse sağarsan artar.

Ben de rezene ictim sut caylari ictim ama olmuyo yarin gnc nin bira mayasi hapi alicam bakalim ne olucak insallah arttirir sutumu peki sen cozdunmu sorununu? Yani gur bir sekilde getirebildinmi sutunu?

Ahh o lokumlarii tahin pekmezlerii tahin helvalarini pekmezleri kasik kasik yedim hamileligimin basinda ise yaradi ama sonra onlar da fayda etmedi ben de aldigim kiloyla kaldim rabbim verdigine veriyo iste

Tavsiyeni okur okumaz markete firlayip hemen sahlep aldim :)) toz sahlep buldum peki siz hangisinden kullandiniz?

Sütünüzün az gelmesinin en önemli nedeni az su icmenizdir. Sıvı demiyorum bakın SU! Gunde en az 3.5 lt su içmek zorundasiniz bu bir. Bunun dışında süt getiren haplar bitki caylari sıvı vs alabilirsiniz ama 3.5 lt sade suyu aksatmak kaydiyla. Ben 1 lt.lik 3 tane ve bir de yarim litre pet su sabahtan hazir ediyordum yanıbaşıma ve yatana bitirmek üzere.

2.si stres sakin yapma. Sakin ol. Gayet normal birşey herkesin yapisi farkli. Kimseyle kendini kiyaslama emzirmeye devam et. SUT EMZIRDIKCE ARTAR! Yetmiyosa aptamilin toz biberon devam sutleri var. Ayina göre alıp takviye yapabilirsin ama emzirmeye de devam et sakin korkma zamanla düzene girdiğini sütünün arttığını göreceksin. BOL SU AZ ENDIŞE! Formül bu :) mamayla baslayip süte geçmeyi becerebilmis anne tavsiyesi sana şimdi de oğlum biberonu ağzına koymuyor meme bağımlısı oldu :)

Şükür ben bu sorunların üstesinden geldim. Kızım şimdi 3 yaşında artık süt içmiyor. Benimde sütüm azdı çok üzüldüğüm için neredeyse kesilecekti. Denemediğim gıda, sıvı, baharat vs vs kalmadı. Tek çözüm bol bol dinlenip uyuyacaksınız ve çok SU içeceksiniz. Allah yardımcınız olsun

hiç endişelenme, ben de aynen senin yaşadıklarını yaşadım..doğumdan sonra bebğime yalnız bakmak zorunda kaldım.. sütüm gelmedi,sağmama rağmen gelmiyordu ama ben yılmadım her an meme vermekle uğraştım onu aç bırakmamak için de ilk zamanlar biraz mama da verdim ama kaşıkla (toplasan 500 ml yi bulmamıştır). 3.aydan sonra sütüm artmaya başladı. diğer arkadaşların yazdığı herşeyi de yedim içtim ama en önemlisi beyninde bitiyor. stres yapma inan bak emdikçe artıyor. kafanı rahatlatmaya bak. olmaması için bi neden yok tatlım..ayrıca kesinlikle biberon kullanmadım.bebeğim şu an 7 aylık ve ağzına biberon ve emziği değdirdiğim anda geri çeviriyor. ek gıdaya geçişim de çok kolay oldu, kaşıkla çok rahat yiyor, suyunu bardaktan içiyor..

en önce 'sütüm gelmir' değil ' sütüm geliyor,yetiyor' diye piskolojik bi rahatlık sağlayın kendinize.
taze sıkılmaış meyve suları,marul,havuç, humana süt arttıcı kuru üzm,incir ve bool su içmek,günlük 1 fincan rezene çayı içmek ve son olarak çokça emzirmenin faydalı olabileceğini düşünüyorum, Allah kolaylıklar versin

ben günde 2-3 şişe maden suyu içiyordum sade olanlardan ogün dolu dolu geliyordu tavsiye ederim sıvı almak önemli bol su sütü arttırır hem kilo vermeniz kolaylaşır.soğan saltaları yapın oda sütü arttırıyor

Ben cocuklarimi emzirirken diger gogsumdende sut akiyordu,hangi gogsumde emzirecegimi sasiyordum :) Bence ishin sirri sık-sık emzirmekte (yarim saatte bir,sutun gelmese bile emsin,emerse sutun toplanir) ve bol-bol Su ic.Ben sadece bu soylediklerimi yapmisdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…