Bebek Beslenmesi emzik verilmeyen bebek hırçın ve huysuz mu olur

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bistrogirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2007
289
3
96
Adana
Selam arkadaşlar...

benim 7 ayını dolduran bir kızım var. ilk 5 ay boyunca yalancı emzik verdim aynı zamanda beni de güzel emiyordu...
5.ayında emziği bıraktırdım, bunun üzerinden 2 ay geçti, kalabalık bir misafirlikte bile çok huzursuz parmakları dahil herşeyi agzına götürmeye çalışıyor (diş kaşıntısından mı? ) öğle ve ikindi uykusu 1er saati geçmiyor, boş biberonun ucunu verdiğimde deli gibi emiyor ve rahatlıyor sakinleşiyor, ama midesine gaz dolar diye çok kısa süre sonra geri çekiyorum biberonu....
eşim ben ve kendisi strese giriyoruz diye düşünüp emzik verme taraftarı.yatakta 10-15 dakika boyunca gözleri kapalı halde ama nasıl yatacağını bilemeyen biri olarak ağlıyor ve sonra yatıyor, yatırma konusunda sabırlıyım ancak ilk aylarda emzik kullandıran bir anne olarak 7.ayını tamamlamış bir bebeğe en azından geceleri veya huzursuz olduğunda bir misafirliğe gittiğimizde rahat edelim diye tekrar emzik vereyim mi diye düşünüyorum...
o emziği dişleri kaşındığı zaman bile çiğneyip rahatlıyor sanırım sadece emme amaçlı değil gibi.ama çok tereddütlüyüm verip vermeme konusunda!!!!

Soru1) Tekrar emzik vermesem bebeğim ileride hırçın ve huysuz biri mi olur.bunun etkisi çok mu ağır olur? huysuz ve hırcın mı olur biraz büyüyünce?

Soru2) Geceleri kolay yatsın ve kalabalık bir yere gittiğimizde ziyaretlerimizin 1 saatten fazla SÜREBıLMESı için Emzik versem ve bazı zamanlarda hiç vermesem bu bebeğin psikolojisini bozmaz mı?

Soru3) Hiç emzik vermesem bu bebek 1 yaşını doldurduğu zaman huzursuzluk yapmaya ve elini agzına götürmeye devam eder mi? arkadaş Ziyaretlerimiz 1 saatten az sürmeye devam eder mi Hani diyorum ki eğer 1 yaşında herşey normale döner ise 3-4 ay daha dişimi sıkıp hiç emzik vermeden oyalayabilirim diye düşünüyorum...

EN ÖNEMLı GÖRDÜĞÜM SORU 3.... LÜTFEN özellikle 3.soruya olan cevaplarınız benim için ÇOK önemli anneler...CADIARZU

Şimdiden vereceğiniz detay ve yardımcı cevaplarınız için teşekkür eder, sevgiler sunarım

Son düzenleme:
anım neden emzik vermek istemiyosun.çok erken bıraktırmışsın.doktorların çoğu onaylıyo emziği bebeği sakinleştirdiği için.gece olmasada gündüz ver bence.ben oğluma sadece uyuyacağı zaman veriyorum.diğer zamanlar almıyo.uyuduktan sonrada hemen çıkarıyrum.demekki çok alışmış bebeğin emziğe.keşke üzmseydin en başından.ama belki bu huysuzlukları diştende olabilir canım.bi dr a sor istersen çıkıp çıkmadığını.eğer öyleysede bu vakitten sonra emziği tekrar verme.ama değilsede bence vermelisin.çünkü bebeklerle inatlaşmamak gerekirmiş.gerçekten ben oğlumla inatlaştığım zaman çok sinirli oluyo.zorla uyutmk istesem uyumuyo.sen bilirsin canım.inşallah düzelir...

neden emzik vermiyosunuz bende anlamadım
benimde 3 aylık oğlum var emziği zorla ağzına tepiyorum
büyüklerimiz derki EMZıK ANA YARISI GıBıDıR.
bence tekrar ver hem dişlerini kaşır bu onu rahatlatır hemde bebeklerin emerek kendilerini rahatlattığını hatırlicak olursak bu onu sakinlaştirir benim kızımda var 2 yaşına kadar emdi emziği dişleride gayet güzel bıraktırırkende sorun yaşamadım hem bebeklere özellikle kız bebeklere çok yakışıyo
ayrıca bebeğine diş kaşıması için plastikler var onlardan al mutlaka birde bebekler cisimleri ağızlarına sokarak tanımaya çalışırlarmış o yüzden bulduğu herşeyi ağzına alıp ısırmak isticektir dişetleri kaşınmasa bile umarım yardımcı olabilmişimdir ama nolur üzme bebeğini bişey olmaz ver emziği

benim bebeğim hiç emzik almadı. ama şuan 7 aylık eline geçirdiği herşeyi emiyor,ağzına sokuyor.diş çıkarırlarken bunlar normal.bu şekilde rahatlıyorlar. bence emzik ver.zaten huzursuz iyice huzursuz olur. diş döneminden sonra pedegoğa danışabilirsin. (ne zaman bıraktırmalıyım diye)işibilen birine sormak en iyisi benceyerimseniben

bence emzik ver.emmek bebeklere huzur ve güven verir, bu içgüdüdür onlar için.ayrıca emme isteği yeteri kadar tatmin olmayan bebekler ilerde parmak emiyorlar.bir çok tanıdığımın çocuğu örnek 6 yaşında hala başparmağını emiyor artık parmak deforme oldu .bıraktırma zamanı gelince o kadar da zor olmadığını göreceksin ama şimdi erken......

bence emziği istemezse çok zorlama.benim yeğenim 2 emzikle uyurdu. ve okula başlarken zor bıraktırdılar.tabi her bebek aynı olmaz ama dikkat etmek gerk. emziği yavaş avaş azaltmak gerek.

Emziği çok erken bıraktırmışsın. Onun hayatından önemli bir varlığı koparmışsın. Emzik olmadığı için değil de bu sebepten hırçınlık yapabilir.

emzik benim kurtarıcım.. tam bir sakinleştirici bence.. doktorlar 1,5 yasından önce emzik bıraktırmayı önermiyorlar..

arkadaşlar ben de bebeğimi emziğe alıştırmak istyorum bana yardımcı olur musunuz? chiko damaksız ve chiko damaklı aldım ama iki çekiyor baktı bir şey gelmiyor atıyor ne yapabilirim (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…