Emzik meme gaz ve meme reddi

Zzzzz00

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2021
739
770
Hanımlar iyi akşamlar. Bebeğim 2 ay 5 gunluk dun hafiften bi mememi istemiyor gibi oldu cok önemsemedim devam etmez umarım bugune hastır dedim istemiyor derken şöyle acıkınca evet güzel içiyor 15 dk kadar duruyor ama dune kadar bebeğim gaz cıkarmak icin mememde durabilen ya da uyumak icin meme isteyen bi cocuktu bu arada 45-50 gunlukken emzik baslamıstım emzik de veriyorum. Emzikle sakinlesiyor. Bugun ise extra gazı var yeni oceanın d vitaminine basladık bugun ondan mı blmyorum kitlenip kalıyor cocuk emzik veriyorum anında kesiyo aglamayı arada yine skntı cekiyo tabi ama cok nadir. Gaz sancısını mememde atmasını istemediğim zamanlar vardı aslında istediğim oldu smdi ama cok tuhafım iki gündür acıkınca emen ama onun dısında meme gorunce aglayan cocuk oldu resmen…. Sizce sebebi nedir ??

Hanımlar iyi akşamlar. Bebeğim 2 ay 5 gunluk dun hafiften bi mememi istemiyor gibi oldu cok önemsemedim devam etmez umarım bugune hastır dedim istemiyor derken şöyle acıkınca evet güzel içiyor 15 dk kadar duruyor ama dune kadar bebeğim gaz cıkarmak icin mememde durabilen ya da uyumak icin meme isteyen bi cocuktu bu arada 45-50 gunlukken emzik baslamıstım emzik de veriyorum. Emzikle sakinlesiyor. Bugun ise extra gazı var yeni oceanın d vitaminine basladık bugun ondan mı blmyorum kitlenip kalıyor cocuk emzik veriyorum anında kesiyo aglamayı arada yine skntı cekiyo tabi ama cok nadir. Gaz sancısını mememde atmasını istemediğim zamanlar vardı aslında istediğim oldu smdi ama cok tuhafım iki gündür acıkınca emen ama onun dısında meme gorunce aglayan cocuk oldu resmen…. Sizce sebebi nedir ??
Acıkınca emiyorsa neden bu kadar taktın kafaya anlamadım? Sürekli memede durması zaten çok doğru değil. Gaz sancısı artmış yediklerine dikkat et. Bebeğin gaz sancıları bu aylarda pik yapar zaten. Gaz masajı yap beslenmeden önce. Gaz damlası da kullanabilirsin kullanmıyorsan.. Bebekler büyüdükçe memede durma sıklığı azalır. Acıkmadıkça ya da meme istemedikçe de meme vermeye çalışma(sarılığı yoksa), çok sık beslenme de gazı arttırır. Sağlıkla büyüsün ❤️

Bahsettiğin d vitaminini baştan beri kullanıyorum alakası olduğunu düşünmüyorum anlattığın şeyler normal şeyler gibi geldi, evham yapıyor olabilir misin biraz🥲🫠

Acıkınca emiyorsa neden bu kadar taktın kafaya anlamadım? Sürekli memede durması zaten çok doğru değil. Gaz sancısı artmış yediklerine dikkat et. Bebeğin gaz sancıları bu aylarda pik yapar zaten. Gaz masajı yap beslenmeden önce. Gaz damlası da kullanabilirsin kullanmıyorsan.. Bebekler büyüdükçe memede durma sıklığı azalır. Acıkmadıkça ya da meme istemedikçe de meme vermeye çalışma(sarılığı yoksa), çok sık beslenme de gazı arttırır. Sağlıkla büyüsün ❤️
Teşekkür ederim😍 ya denedim 4 saat kadar aç kaldı yine bakmadı memenin yüzüne hani emip 5 dk sonra bıraksa dicem tok ama hiç bakmadı yüzüne agla agla agla içi çıkıyo kaka da yapmak istiyo onu da biliyorum ama bu seferki cok farklı işte dun konduramadım doymuş ondandır dedim ama bugun bariz istemiyor eli agzında emzik emmek istiyor 😖

Teşekkür ederim😍 ya denedim 4 saat kadar aç kaldı yine bakmadı memenin yüzüne hani emip 5 dk sonra bıraksa dicem tok ama hiç bakmadı yüzüne agla agla agla içi çıkıyo kaka da yapmak istiyo onu da biliyorum ama bu seferki cok farklı işte dun konduramadım doymuş ondandır dedim ama bugun bariz istemiyor eli agzında emzik emmek istiyor 😖
Biberon veriyor musun? 4 saat aç kalması sıkıntı daha 2 aylık

Bence de 4 saat çok uzun henüz çok küçük. Ufak çaplı bi meme reddi olabilir mi acaba? Oğlum meme reddi yaptığında yürüyerek ya da yatakta hafif zıplar gibi yaparak emzirmeye çalışıyordum yine almıyorsa sağıp biberon veya şırınga ile veriyordum. Çok gazlı bir bebekti. Özellikle gece yarısında aç olsa da meme almazdı ve emzik de tutmuyordu bagirarak ağlardı 🥲 benim oğlum şuan 8 aylık. Sağıp şırınga veya biberonla verirdim ben de. Biberon meme reddi yapar diye endişeniz varsa şırınga ile biraz verip sonra tekrar meme vermeyi deneyebilirsiniz. Biraz karnı doyup sütün tadını alınca geri emebiliyorlar. Ayrıca uyurken verirseniz ağlamadan alabilir belki. Gazı için bir kovaya 37 38 derece sıcak su doldurup içinde bebeğinizi elinizle tutabilirsiniz faydası oluyor ama 5- 6 dkdan fazla tutmayın bu defa da su yoruyor yorgunluğa ağlıyor. Sling tarzı kanguru kullanabilirsiniz sizin teninizi hisseder rahatlar ve kolayca uyuklar o ara hemen emzirebilirsiniz. Hem de bu şekilde yürürken emzirme kolay olur sizi yormaz. Yürümenin veya hafif zıplamanin ya da yerinizde sallanmanin bebeğin gazını az da olsa rahatlattigini görürsünüz. Inşallah işinize yarar. Bir de üzerine eğilerek emzirdigim de çok oldu süt akışı güzel geldiği için o şekilde daha kolay kabul ediyordu. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin size bağışlasın minik yavruyu 🧿

Son düzenleme:
H
Biberon veriyor musun? 4 saat aç kalması sıkıntı daha 2 aylık
ayır canım biberon hiç kullanmadım ya bilmiyorum bi yerde 4 saat normal yazıyor bi yerde 2 saatte bir yazıyo her yerde farklı bişey var onu da anlamadım kilosu iyiyse kendi yemek isteyen bebekse sıkıntı yok diyolar. Simdi aksamdan beri 2 kere emdi ikisni de kandırarak emzirmek zorunda kaldım mesela. Hala aglıyor akşamdan beri dayanamadım emzik verdim uyumaya çalışıyo eme eme

X