Bebek Beslenmesi emzik kullanmaya nasıl son vermeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu soruna bende katılıyorum canım.benim kızım da 27 aylık koca kız oldu ama hala ağzında emzik var..:44:

benim oğlum 17 aylık olduğu için daha bazı sözlerden (kedi almış götürmüş,karıncalar içine girmiş...) anlamaz.o yüzden işim daha zor.

Ben kızımda Emziğin ucunu kestim verdim eline... Emmeye çalıştı ememedi tabi şaşırdı. Daha sonra annem eh olmuş hadi gel atalım pis olmuş dedim. Tuttum elinden kendisi çöpe attı...

OĞlumda da baktım ki emziği hijyenik kullanmıyor vermemeye başladım. Hiç aramadı da :) çok şükür...

canım benim kızımda 2.5 yaşında ama ağzında emzik var. 1 ay öncesinde emziğin ucunu hergün biraz daha keserek verdim daha sonra memeyi kuş aldı falan dedim 2 hafta bıraktı tabi bu 2 haftayı bana sor burnumdan getirdi uykusuzluk beni mahvetti yatırıyorum 2 dk sonra ateşe düşmüş gibi ağlıyo sıkıntıdan ağzında aft çıktı inat ettim vermedim bendede stresten uçuk çıktı neyse tam yokluğuna alıştı derken memlekete gitmek zorunda kaldım orda kuzeninin ağzında görünce sil baştan oldu:( vermek zorunda kaldım çok zor bi süreç göze alıp tekrar başlayamıyorum ama gündüz hiç vermiyorum sadece uykuya dalarken o kadar...

en müzdarip benimdr içinizde benim çünkü kızım 3,5 yaşında hala uyurken istiyor müdahale etmesek bütün gün emicek birgün kemeraltı çarşıda geziyoruz bi aktar gördü bizimkini sevdi sen abla olmuşsun at o memeyi filan bizimki düşman gibi bakıyor adamada dedi isterseniz ilaç var verelim baktım taşa benzeyen birşey ağaçlarda oluyormuş bu hiç bir etkisi yok suya koyuyorsun 1 parça rengi hafif sarımsı oluyor ama meme saydam hala verdik anne sen bu memeye parfümmü sıktın ığğ irenç dedi attı bayağı 1-2 hafta emmedi diyebilrim fakat eczacı halasının haberi yoktu memeyi bıraktığımızdan ilk buluştuğumuzda yeni meme verdi tabi ben görüp hayır diyene kadar iş işten geçti aklı eriyor artık zorlanıyorum bıraktırmakta hala emiyor.yani aktara sorsanız belki bulursunuz ismi filan yok fiyatıda 2 lira birseydi.umarım yardımım olur

kızımın doktoru 18 ay civarı artık bırakmış olması lazım demişti, tam 18. ayda bıraktı benim kızım. bi kaç kez bıraktırma girişiminde bulundum ama gündüzleri babaannesi baktığı için pek başarılı olamadım. kızım her ağladığında ve uykusu geldiğinde babaannesi emziğini vermiş ağzına. emziklerinin bi kaç tanesi kaybolmuştu, tek bi tane kalmıştı, yeni bi emzik aldık, ama her zaman kullandığımız markanın kızımın ayına göre olanını bulamadığımız için başka bi marka aldık.o emziği hiç beğenmedi, kaka pis dedi, bende fırsat bu fırsat dedim her istediğinde ısrarla yenisini verdim, hatta eski bi emziği vardı, onu da verdim, çok eski yıpranmış bi sürü delik olan, bu emzikleri emerken hiç zevk almadı. en sonunda eski emziği koptu, hiç emecek yeri kalmadı, evde de bi tane oyuncak tilki vardı korkuyordu ondan "emziği tilki almış, onu bebekler emer, sen artık büyüdün" dedim, bitti gitti. Bi kaç gün söylendi , emzik istedi sonra kendi cevabını kendi verdi, emzik yok tilki aldı, onu bebekler emer.
ben bu süreçten çok korkuyordum ama zorlanmadan kolaycacık atlattık biz, inşallah herkeste kolay atlatır.

Benim oğlumda emziksiz kalamazdı hatta
Azından hiç çıkarmazdı gece gündüz azındaydı.
Gece uyurken çıkarmaya çalışıyordum uyanıp
Kıyameti koparıyordu yemek bile yemezdi bende
Ucuna salça sürdüm verdim eline azına koymadı
Tükür çöpe at dedim tükürdü çöpe attı ilk gün istedi
İkinci gün vazgeçti ...

ben oğluma 15 aylıkken bıraktırdım nuk marka kullanıyorduk başka hiç bi türünü kullanmadı ee büyüdü hala 0-3 ay arası olanı kullanıyordu baktım alttan 1 dişi yamuk çıkıyor emzikten olacağını düşündüm ve ani bir kararla bıraktırdım. sadece uyurken arıyordu ama bir gün uykusu çok gelene kadar bekledim sonra yavaş yavaş emziksiz salladım ve uyudu. sonra hiç vermedim. 1 hafta sonra gördü ama çoktan unutmuştu:) kararlı olmak lazım sanırım

Annesi, emzik onun içgüdesel dürtüsünden kaynaklanan ihtiyacı... yani hala emmek istiyor... bırakın o doyuma ulaşsın... o doyuma ulaşınca zaten versenizde kendisi almayacaktır.... zaten şimdi bıraktırırsanız bukez parmağını emmeye çalışacaktır... bırakın doya doya emsin emziğini....önemli olan o doyuma ulaşması.... başkalrı nedermiş önemsemeyin... önemli olan onun içgüdesel ihtiyaçlarının doyurulması... bol şans............

Back