Emrivaki ikinci cocuk 😑

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu korumazsan çocuk olur yani , gökten zembille inmiş gibi davranma Allah aşkına, çocuk istemiyorsan iyi korkacaksın erkeklere güvenilmez onlara hayat lay lay lom

Yani karanlık dahi olda prezervatif takmadıpını nasıl anlamazsınız? Hissedilmemesi mümkün değil

Üzüldüm açıkçası. Eşinizin yaptığına da, sizin istemediğiniz halde bir fırsat bulup eczaneye gidememenize. Bilmiyorum belki de bazen ne yaparsanız yapın, bazı şeyler olması gerekiyor ve oluyor. Ben de ciddi ciddi korunmama rağmen hamileyim, kendimi kötü hissettim, mutsuzdum. Simdi yavas yavas alışmaya çalışıyorum. Olması gerekiyormuş ve oldu diyorum kendi kendime. Siz de öyle düşünün lütfen, beraber büyütmek belki daha kolay olur. Kendinizi üzmemeye çalışın. Umarım sizin hakkınızda hayırlısı olur.

Yasal olarak kürtajı kaydetmeyen yani evli kadınlara da kürtaj yapan merkezler vardır bence, bu bazı ülkelerde tecavüz sayılan bir suç, evli kadınlara kürtajla koca imzası istemeleri çok kötü, doğum kontrolünde bile koca imzası gerekiyor.

O kadar çok çocuk istemiyorum ki bir kaza sonucu gecenin üçünde nöbetçi eczane aramışlığımız var, ilacı ne kadar geç alırsam etkisi o kadar azalır korkusu ve takıntısından.
Rahatlığınız beni benden aldı.

Adam size korunmayacağını söylemiş, siz de kabul etmişsiniz belli ki.
Hem korunmamışsınız hem ikiniz de ilaç almak için bir çaba göstermemişsiniz. Hamile kalmak için bütün şartları sağlayıp hamile kalınca yıkılmak falan bilemedim...
İlk seferde olmaz, bir kereden bir şey olmaz diye düşünmek de ayrı saçmalık. Çocuk dediğin bi kerede oluyor zaten. Birike birike bebek oluşmaya başlamıyor.

Siz de en az eşiniz kadar hatalısınız yani. Olayın tüm sorumluluğunu ona yüklerseniz bebeği kabullenmeniz daha da zorlaşır.
Kendi sorumluluğunuzu da kabul edin ve gerekirse psikolojik destek almaya çalışın.

Benim kadın doğum doktorumun hep sunu der: "korunmak erkeklere bırakılmayacak kadar önemli bir konu" maalesef... Keşke hemen o hapı alsaydınız ama olan olmuş. Size tavsiyem lütfen ileride yeni doğacak çocuğunuza bunlardan bahsetmeyin. İstenmeyen bir gebelik sonrası dünyaya geldiğini bilmek psikolojisini olumsuz yönde etkiler. Her şeyde bir hayır vardır, olumlu düşünmeye çalışın. Bunun ne kadar zor olduğunun bilincinde olduğunuza göre iyi bir annesi olacak demektir, ona iyi bakın ve sevin.

Eşiniz size korunmuyorum dediği halde bir kereden bir şey olmaz mantığıyla ilişki yaşamışsınız. Ne yapıp edip ertesi gün hapını alıp kullanabilirdiniz. Bu arada benimle kardeşim arasında 11 ay var. Biz ikiz gibi büyüdük. Ama ikimizde küçük olduğumuz için annem haliyle zorlanmış. Bu sebeple bana daha çok babaannem baktı.

kusura bakmayın belki ben yanlış düşünüyorum ama cidden çocuk bu kadar gerekli mi ? kocanız bence bunu düşünmeli sanki dünyada nüfus çok az gibi herkes neden evlenip hemen çocuk yapıyor birçok insan daha kendi hayallerini gerçekleştiremezken çocuk derdine düşüyor, kimse bana şimdi çocuk size engel değil demesin bal gibi de engel bence kocanız çok hatalı kendisi sizin kadar bakmıyor o yüzden onun için kolay geliyor bence hamile kalırsanız aldırın kocanıza bir ders olsun.

Olan olmuş bu kısımla ilgili bir şey diyemiyorum gerçekten siz de hatanızın farkındasınızdır diye umuyorum. Ancak şimdi önünüze bakıp bu durumla ilgili bir şey yapma zamanı. Öncelikle eğer o bebeği doğuracaksanız lütfen bir an önce kendinizi toparlayın. Yaşadığınız travmayı bebek sizinle birlikte yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Dünyaya içten içe ruhunda ve kalbinde istenmeyen bir bebek olduğunu bilen bir bebek getireceksiniz. Yarın öbür gün büyüdüğünde nedenini bile bilmediği bir şeyin yükünü taşıyacak belki de. Bu yüzden kalbinizi kafanızı toparlayın ve şimdiden onunla konuşun, onu sevdiğinizi yaşananların onun suçu olmadığını söyleyin. Aile dizimi vs gibi psikoterapi yöntemlerini ve bu yöntemleri deneyen insanların hikâyelerini araştırırsanız ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlarsınız.
Bir de eşiniz meselesi var. Bu adama bundan sonrasında güvenmek konusunda nasıl bir yol izleyeceksiniz? Korunma kısmı için asla güvenemeyeceğiniz açık zaten ama böyle bir konuda bile güvenemeyeceğiniz bir adamla bir ömür paylaşmak? İçinizdeki öfkenin ve güvensizliğin evliliğin temelini oymaya devam edeceği açık, sadece siz değil çocuklar da yara alacak bu süreçten. Bu durumla baş edebilmek adına imkanınız varsa uzman yardımı almanızı da tavsiye ederim çift olarak.
Umarım sorunlarınızı çözer ve evlatlarınızla mutlu bir yaşam sürersiniz.

Ay niye herkes adamı suçlamış anlamadım ben.
Adam söylemiş zaten korunmayacağını. Konu sahibi de hayır olmaz dememiş.
Adam zorla ya da gizlice bir şey yapmamış ki.
Ben mi bir şeyi atlıyorum?
Bu evlilikte iletişim ve saygı sorunu var en başta,bir de tokat nedir ya,onu anlayamadım.Çok istemiyorsa gidip kürtaj olacak konu sahibi.Evliliğine devam edecekse de bunun her türlü tedbirini alacak.

Emzirirken kullanabileceginiz dogum kontrol hapi var aslında.
Yeni nesil ertesi gun haplari daha uzun süre koruyor
Spiral de kullanabilirdiniz
Neyse allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Kucuk oglum 1.5 yasindayken bilincli olarak hamile kaldim
Hamileyken emzirmeye devam ettim
Dogumdan sonra da tandem emzirdim hatta
Bu konuda bilgi edinmek isterseniz de ozelden yazabilirsiniz
Iki bebegim arasinda 2 yas 2 ay var
Ben memnunum sahsen
Simdiden arkadaslik ediyorlar birbirlerine
Iyi düşünün iyi olsun

Ay niye herkes adamı suçlamış anlamadım ben.
Adam söylemiş zaten korunmayacağını. Konu sahibi de hayır olmaz dememiş.
Adam zorla ya da gizlice bir şey yapmamış ki.
Ben mi bir şeyi atlıyorum?
İlk yazan benim ve direk dediğim kocam bana korunmuyorum derde bende sevismiyorum derim bu kadar mı azdım dicem ki beni burda az çok bilirler hem keyfime bakayım hem bebek olmadın peki

Yani karanlık dahi olda prezervatif takmadıpını nasıl anlamazsınız? Hissedilmemesi mümkün değil
Geri çekilerek korunuyor olabilirler. Adam çekilmedim demiştir sonrasında. Kandırdı beni dediği bu bence. Zaten çekilse bile gebe kalma olasılığı yine yüksek.
Ya da gördü prezervatif kullanmadığını adamın, ama o saatten sonra adama yok diyemedi. E hadi niyetlendik diye ayak uydurdu. Ondan sonra da ertesi gün hapı aklına geldi tabi. Bir kereden hamile kalmam diye kendini avuttu, onu da almadı. Eeee ne olacaktı ya? Olması gereken, gayet doğal bir süreç işlemiş.

Muhtemelen ilişki sırasında veya sonrasında söyledi korunmadığını, yoksa öncesi olsa konu sahibi kandırmak kelimesini kullanmazdı bence.

Zor bir durum bebeğiniz küçük ve eşinizin oyununa gelmişsiniz Artık ah vah öyledi böyleydi deme zamanı değil. Eşinizle konuşun desteğe ihtiyaç duyacağınızı söyleyin. Kendinizi üzmeyin hayırlısı böyleymiş sağlıkla kucağınıza alın inşallah Benide annem istememiş 3 numarayım benzer şekilde olmuşum hatta aldıracakmış bile şuan ben ilgileniyorum onlarla hayat devam ediyor üzülmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…