• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emrivaki ikinci cocuk 😑

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir derdim var ya bolum. Derdimi paylastim. Kendi hatami da biliyorum ozelestirimi de yapiyorum zaten. İcimi dokmek istedim. Belki cocuklari arasinda az yas farki olanlar vardir olumlu bir seyler duyarim iyi gelir falan diyerek. Tesekkurler yorumunuz icin
Benimde 2. Hamileliğim Sürpriz oldu pcos var ilk çocuga 1.5 yıl sonra hamile kalmıştım oglum şuan 17 aylık olacak ilk başta bende sizin gibi hissettim ogluma haksızlık gibi geldi hazır degildim hatta kendimi belki kalp atışı yok belki saglık sız gebelik diye teselli ettigim dönem oldu sonra zamanla geçti hepsi şimdi eskisi gibi düşünmüyorum hatta arası yakın olması iyi gibi geliyor böyle yakın yaşta kardeşleri görünce

Hala hazmedemedim.
3 yillik evliyiz bir bebegimiz var daha kucuk. En az 2 yil cocuk istemedigimi esim biliyor. O hemen olsun istiyordu cok cocuk istiyor, cocuklari cok seviyor.
Tabi oyle uzaktan ben de isterim ona gore hava hos. Meslegi zor surekli is icabi uzaklarda. Dogumda hamileligimin son zamanlarinda yanimda yoktu bile. Kotu bir baba degil. Cocugunu sever ilgilenir evdeyken (yorgun olmadiginda) vakit gecirmeye calisir ama yetmiyor.
Emzirdigim icin hap vs kullanmiyorum o korunuyordu. Ozele kacabilir biraz afedersiniz iliski sirasinda soyledi bana korunmayacagini beyimizzzzz. İs isten gecmisti yani. Ertesi gun hapi alacaktik alamadik bebekle cikamadim onun isi vardi vs vs derkeeen 24 saat gecti. İlk cocuk 7 ay korunmasiz iliskiden sonra oldu herhalde bir kereden bi sey olmaz dedim ,oldu. Hamileyim.
Gebelik testi cift cizgi ciktiginda aglama krizine girdim resmen daha bebegim kucuk , ikisine birden nasil bakacagim, ise ne zaman donecegim. En onemlisi de benim istemedigimi bildigi halde esimin bana yaptigi bu saygisizlik.
Siddet kotu bir sey evet test sonucu cikinca ona bir tokat attim icim ferahladi anlik da olsa.
Ama omrumun en az uc yili daha ipotek altinda.
Karnimdaki bebegimi de benimseyemedim henuz.hem ona haksizlik hem kucuk yavruma.
Esimi affedemiyorum. Cok sinirliyim ona karsi.
Benim de hatam var ona guvenmemeliydim korunma konusunda ya da ne olursa olsun o hapi almaliydim 🤦🏻‍♀️
İcimi dokmek istedim😣
kendi düşen ağlamaz bahaneler bahaneler

Yatakta herkesin ne yaptığını bilemem de tabiki, yine de eşinizin korunmadığını fark etmediniz mi? Demediniz mi höst ne oluyor diye? Ya da korunmaktan kastınız geri çekilme mi? Eğer oysa zaten bile bile lades olmuş.
Bu bebeğin olacağı varmış yani sizler akışına bırakmışsınız aslında. Sonrasında yaşananlar da keza aynı şekilde. Allah yardımcınız olsun bundan sonrasında, birkaç yılınız dediğiniz gibi ipotekli geçecek. Sonrası rahat olur inşallah.

İki cocuk pespese cok zor benimkiler oyle aralari 3 yas ikinci plansiz oldu yardimcim var evde ona ragmen cok zorlaniyoruz bu ihmalin cok buyuk yaptirimi olmali maddi gucunuz varsa yardımcı alin yoksa kafayi yersiniz ve evet is hayatima bir daha hic donemeyecekmisim gibi hissediyorum cunku bir cocugu birakip calismak kolaydi ama ikisini nasil ayarlayip bidaha calisirim hic bilmiyorum

Ikinci cocugu o kadar istemiyorum ki korunma ignesi oluyorum(hala hastaligimdan dolayi iliski yasayamamiza ragmen). Beraber olursak arti prezervatif kullanacak.

Ayrica prezervatif ilişkiye baslamadan kullanilir. Madem korunmayacak icime bosalma diyebilirdiniz, kendinizi cekebilirdiniz, tokati o an atabilirdiniz, ertesi gun hapini esiniz alip gelebilirdi... bahaneler...

Bir derdim var ya bolum. Derdimi paylastim. Kendi hatami da biliyorum ozelestirimi de yapiyorum zaten. İcimi dokmek istedim. Belki cocuklari arasinda az yas farki olanlar vardir olumlu bir seyler duyarim iyi gelir falan diyerek. Tesekkurler yorumunuz icin
İçinizi dökerken ki cümleleriniz( tokat attım, ağlama krizine girdim, bebeği kabullenemedim, üç yılım ipotek altına alındı vs) o kadar sert ki burda kimse size güzelleme yapamaz çünkü bana ilerde bütün hıncınızı eşinizden ve yeni doğacak bebeğinizden çıkaracaksınız gibi geldi. Not yirmi aylık kızım var yedi aylık hamileyim

Hala hazmedemedim.
3 yillik evliyiz bir bebegimiz var daha kucuk. En az 2 yil cocuk istemedigimi esim biliyor. O hemen olsun istiyordu cok cocuk istiyor, cocuklari cok seviyor.
Tabi oyle uzaktan ben de isterim ona gore hava hos. Meslegi zor surekli is icabi uzaklarda. Dogumda hamileligimin son zamanlarinda yanimda yoktu bile. Kotu bir baba degil. Cocugunu sever ilgilenir evdeyken (yorgun olmadiginda) vakit gecirmeye calisir ama yetmiyor.
Emzirdigim icin hap vs kullanmiyorum o korunuyordu. Ozele kacabilir biraz afedersiniz iliski sirasinda soyledi bana korunmayacagini beyimizzzzz. İs isten gecmisti yani. Ertesi gun hapi alacaktik alamadik bebekle cikamadim onun isi vardi vs vs derkeeen 24 saat gecti. İlk cocuk 7 ay korunmasiz iliskiden sonra oldu herhalde bir kereden bi sey olmaz dedim ,oldu. Hamileyim.
Gebelik testi cift cizgi ciktiginda aglama krizine girdim resmen daha bebegim kucuk , ikisine birden nasil bakacagim, ise ne zaman donecegim. En onemlisi de benim istemedigimi bildigi halde esimin bana yaptigi bu saygisizlik.
Siddet kotu bir sey evet test sonucu cikinca ona bir tokat attim icim ferahladi anlik da olsa.
Ama omrumun en az uc yili daha ipotek altinda.
Karnimdaki bebegimi de benimseyemedim henuz.hem ona haksizlik hem kucuk yavruma.
Esimi affedemiyorum. Cok sinirliyim ona karsi.
Benim de hatam var ona guvenmemeliydim korunma konusunda ya da ne olursa olsun o hapi almaliydim 🤦🏻‍♀️
İcimi dokmek istedim😣
Kuzum artık olan olmuş bebeğini dusun stres yapma üzülme bebeğinde etkilenir hayırlısı buymuş Demekki 🥰🥰🥰🙏

Ben sizin kadar istemiyor olsam ne yapar ne eder o eczaneye gidip o hapı alırdım bahaneniz kesinlikle geçerli değil. Kürtaj gibi bir seçeneğiniz yoksa ozaman durumu kabullenip şartları ona göre ayarlamanız lazım başka seçenek yok.

Emziren anneler için doğum kontrol hapı bulunuyor.Ben kullanmıştım küçük kızım doğunca emzirmeyi bırakana kadar.Sonra normal hap kullandım.Eger kendimden istemediğime dair eminsem eşime bırakmam korunmayı.Kendim ele alırım güvenliği.Cunku size zaten istediğini söylemiş.

Olan olmuş üzme kendini, iyi tarafından bak, ikisi birbirinin en iyi arkadaşı olacak, beraber büyüyecekler, paylaşmayı kardeş sevgini en küçükten tadacaklar. Evet senin için zor olacak buna rağmen işe tekrar döndüğünde iki çocuğunda büyümüş olacak, silbaştan yapmayacaksın. Benim 4 evladım var, yaş araları 5-5-3 , şimdiki aklım olsaydı kırkı çıkar çıkmaz diğerine hamile kalırdım çocukların, uzun zamana yayılmış şekilde stres çekeceğime hepsini birden aynı anda büyütürdüm.
Güzeli Allah bilir elbette , bence çok isabet olmuş ♥️ . Bir arkadaşım demiştiki 2. Çocuktan sonra aile olduğumuzu anlamıştım diye , bak gör sende ailen büyüdüğünde daha mutlu olacaksın. Allah kolaylığını verir, sen sadece hamileliğinin tadını çıkar

Benim adetim gecikti biliyorum yanlış birşey olmadığını ama insanın elinde değil bir de küçük bebek varken ve başka sebeplerden dolayı kızımın bebek arabası arabada kilitli kaldı o halde bile kanguruyla gidip geldim 2 gün emziriyorsunuz ama korumuyor illa korumak lazım ki yardım etmeyen bir adama bir çocuk bile fazla.

Olan olmuş artık birşeyleri değiştiremeyiz keşke alsaydınız o hapı beye kabul etmeseydiniz desek de olanları değiştiremeyiz. Bebeğinizi benimsemeye çalışın onun bir suçu günahı yok sizin için çok zor olsa da ilerde kardeşler yakın yaşlarda anlaşırlar destekçi olurlar birbirlerine

Olan olmuş şu saatten sonra olumlu tarafına odaklanın. 2 kardeş birbirlerine yetecekler birlikte oynayıp birbirlerinden Bi çok şey öğrenecekler. Ben de şimdi ikinciye hamileyim ikinci ne kaza ile oldu ne ihmal vardı gerçekten sürpriz oldu. arada 8 yaş var. Ben de madem ikinci olacaktı keşke yaşları yakın olsaydı diyorum. Hayırlısı...

Yani o kadar önemli bir konuda iki dk çıkıp eczaneye gitmek hiç zor değil.Bu bir bahane.Esinizin işinin olması da bahane.Adam zaten evde değil nasılsa bakan biri var bedavadan çocuk sahibi oluyor neden istemesin?
Vallahi 10 dakika eczaneye çıkamayıp ömürlük sorumluluğun altına girmek 🤦‍♀️ deli cesareti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back