• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emme sorunu

Imlegend

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2019
57
79
88
34
Herkese merhaba
2 aylık oğlum var. Emmeye başladıktan bir kaç dakika sonra ağlayarak memeyi bırakıyor memede sürekli huzursuz. Doktora gittim gaz nedeniyle böyle yaptığını söyledi evet gazı var çok gazlı bir bebek ama beni düşündüren şey şu ki sanki emmeyi beceremiyor gibi. Sanki emmiyorda çiğnemeye çalışıyor gibi. Memede durmak istemeyince mama veriyorum biberonun ucunu emmiyor resmen damaklarıyla çiğniyor biraz uğraştıktan sonra kavrayabiliyor. Emzik veriyorum ona da aynı şeyi yapıyor. Göğüs uçlarım da gayet büyük. Hem gazlı hem de doğru düzgün beslenemediği için sürekli ağlıyor artık ne yapacağımı şaşırdım başına böyle bişey gelen var mı?

Dil bağı ya da dudak bağı var mı kontrol edildi mi, biberon vermekten ziyade emzirmeyi daha sık deneyin denedikce öğrenir gazdan diyorlarsa da biraz emzirip gazını çıkarıp tekrardan emzirin sık sık gazını çıkarıp emzirmeyi denerseniz biraz daha rahat olabilir

Herkese merhaba
2 aylık oğlum var. Emmeye başladıktan bir kaç dakika sonra ağlayarak memeyi bırakıyor memede sürekli huzursuz. Doktora gittim gaz nedeniyle böyle yaptığını söyledi evet gazı var çok gazlı bir bebek ama beni düşündüren şey şu ki sanki emmeyi beceremiyor gibi. Sanki emmiyorda çiğnemeye çalışıyor gibi. Memede durmak istemeyince mama veriyorum biberonun ucunu emmiyor resmen damaklarıyla çiğniyor biraz uğraştıktan sonra kavrayabiliyor. Emzik veriyorum ona da aynı şeyi yapıyor. Göğüs uçlarım da gayet büyük. Hem gazlı hem de doğru düzgün beslenemediği için sürekli ağlıyor artık ne yapacağımı şaşırdım başına böyle bişey gelen var mı?
Silikon meme ucu ile emzirmeyi deneyin isterseniz. Bir de bebeğinizin burnunun açık olduğundan emin olun.

Aynı durumu ben 2 gündür 5 haftalık bebeğimle yaşıyorum ama ben biraz bunu atak haftasina bağladım. Bi yandan kolik mi oldu diye korkmuyor değilim çünkü akşam olunca bi kriz geliyor çocuğa. Umarım ataktir ve geçer. Belki sizinkide öyledir. Bu zamana kadar emmesinde sorun var mıydı? Ağlayarak bırakma yeni mi başladı?

Herkese merhaba
Biberon emzik emmesin diye herşeyi vermişsiniz. İlk iş biberon ve emziği çöpe atın kaşık biberonla verin takviyenizi meme reddi başlamış . Bebek atık tercih noktasına gelmiş. Kafası karışmış biberon emzik meme... Nasıl kolaysa ona yönelir.

Bebişlerimiz anne karnında öğreniyorlar emme refleksini. Biberonu ve emziği de tam kavrayamıyor zorlanıyorsa emerken belki biraz güçsüz kalıyor emmekte. Buna destek için şöyle yapabilirsiniz parmağınızı yıkayıp dudağına değdirin kendi alıp emmeye başlayınca ufak ufak ağzının kenarından süt vermeye başlayın enjektörle minik minik. Sanki memeden emiyormuş gibi mesela 2-3 emmesinde azıcık pistonu itin. Böyle böyle egzersiz yapmış olur, parmağı daha rahat kavrar memeye göre, sonra memeye geçersiniz ama biberon vermeyin nolur, bu dediğim yöntemle deneyin. Şöyle bir ihtimalde var bazı bebişler süt ağızlarına foşur foşur gelsin aman yorulmiym ben diyorlar biberon kullanımından kaynaklı, onun için de emzirmeden 1dk önce falan sağım yapın baktınız göğsünüze süt indi hemmen bebeğinize teklif edin .. Umarım işe yarar

Benimde 37 günlük kızım memede çığlık çılığa ağlıyor. 1 ay üstüne Emzik vermiştim. Birde sağdığım sütü iki üç gecedir biberonla verdim. Artanı da sabah veriyordum. Emzirmeye de devam ediyordum. Şimdi memeyi istemiyor. Mecbur biberonu verdim doysun diye. Biberonu vermesem ac kalmaz mi? Ne yapacagimı bilemedim?

Benimde 37 günlük kızım memede çığlık çılığa ağlıyor. 1 ay üstüne Emzik vermiştim. Birde sağdığım sütü iki üç gecedir biberonla verdim. Artanı da sabah veriyordum. Emzirmeye de devam ediyordum. Şimdi memeyi istemiyor. Mecbur biberonu verdim doysun diye. Biberonu vermesem ac kalmaz mi? Ne yapacagimı bilemedim?
Biberon meme reddi yapar . Takviyenizi biberonla vermek yerine kaşık biberonlar var onunla verebilirsiniz. Böyle devam ederseniz meme reddiyle karsilasirsiniz. Emzirmek istiyorsanız ilk is emzik ve biberonu çöpe atın ve unutturun bir kaç günü alır unutması. Ten ene temas ile banyo alttinda akan suda yada arabada yada zıplayarak memeyi hatırlatın ona.

Herkese merhaba
Sütün varsa emzik veya biberin verme memeyi bırakabilir rezene çayı iç kendi tabağına kimyon koy gaz yapmaz

Back