• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emme Arasını Nasıl Uzatabilirim?

psikolojikdanismannisa

Sadece İnsanım
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2024
140
38
13
27
Merhabalar bugün bebeğim 7 haftalık oldu. Kolik bir bebek. Doktor çok sık beslenmekten gaz olayının fazla olduğunu söyledi. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama zor dayanıyor. Saatte 1 emmek istiyor. Zor bela 2 saate uzatabiliyoruz 2 haftadır.

Normal mi? Sizin bebekleriniz de bu kadar çabuk acıkıyor mu? Bebeğim doyuyor. Hatta doktor fazla kilo almış dedi. 7 haftalıkken ne kadar sürede bir emzirmek normal? Bu aralık kendiliğinden mi uzar?

Kuzum onu bebek belirliyor. Her bebek farklı. Benimki de geç acıkırdı az yerdi. Doktor arttır az kilo alıyor derdi. Kıyamet kopardı evde kabul etmezdi. Pek doktorların dediği gibi de olmuyor malesef. Bünyesi farklı. Ama bebek küfük. O yüzden bana normal geldi. Zamanla araları kendi kendine uzar… bir de bazı bebekler gazdan, karın agrısından rahatsız olduklarında rahatlamak için de emmek isterler. Onu iyi gözlemle sadece. Aclıktan mı emmek istiyor, gazdan mı… gazdan emen bebek fazla yediğinde daha fazla gaz yapıyor. Kısır döngüye giriyor. Lakin acıktığından emmek istiyorsa ona yapacak bir şey yok. Ver. İstedikçe ver. Daha cok kucuk emmek istemesi de cok normal

Kuzum onu bebek belirliyor. Her bebek farklı. Benimki de geç acıkırdı az yerdi. Doktor arttır az kilo alıyor derdi. Kıyamet kopardı evde kabul etmezdi. Pek doktorların dediği gibi de olmuyor malesef. Bünyesi farklı. Ama bebek küfük. O yüzden bana normal geldi. Zamanla araları kendi kendine uzar… bir de bazı bebekler gazdan, karın agrısından rahatsız olduklarında rahatlamak için de emmek isterler. Onu iyi gözlemle sadece. Aclıktan mı emmek istiyor, gazdan mı… gazdan emen bebek fazla yediğinde daha fazla gaz yapıyor. Kısır döngüye giriyor. Lakin acıktığından emmek istiyorsa ona yapacak bir şey yok. Ver. İstedikçe ver. Daha cok kucuk emmek istemesi de cok normal
Evet haklısınız. Ama benim bebeğim hep gazlı maalesef. Gazı olmadığı zaman yok. İnşallah şu kolik durumu biraz hafifler 🥺

Merhabalar bugün bebeğim 7 haftalık oldu. Kolik bir bebek. Doktor çok sık beslenmekten gaz olayının fazla olduğunu söyledi. 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama zor dayanıyor. Saatte 1 emmek istiyor. Zor bela 2 saate uzatabiliyoruz 2 haftadır.

Normal mi? Sizin bebekleriniz de bu kadar çabuk acıkıyor mu? Bebeğim doyuyor. Hatta doktor fazla kilo almış dedi. 7 haftalıkken ne kadar sürede bir emzirmek normal? Bu aralık kendiliğinden mi uzar?
2 saat çok kısa. 3-4 saat olmalı ayına göre.
Kolik bebekler açlıktan değil, gazdan ve anneyle beraber olmak istedikleri için emmek istiyorlar. Gazını tam çıkarabilirseniz ve her emdiğinde doyarsa, sık beslenmek istemez diye düşünüyorum.
Oğlum kolikti, sürekli memedeydi. Kızım değil çok şükür, 3 saate bir emiyor.

6 aylık olanakadar 1,1,30 bazen 40 yani hep istedi verdim. Anne sütünün zararı olmaz. İhtiyacı var ki istiyor. Yani bazen doymuyormu diye uyutmadan mama yada sagdigim sütü veriyordum gene istiyordu

2 saat çok kısa. 3-4 saat olmalı ayına göre.
Kolik bebekler açlıktan değil, gazdan ve anneyle beraber olmak istedikleri için emmek istiyorlar. Gazını tam çıkarabilirseniz ve her emdiğinde doyarsa, sık beslenmek istemez diye düşünüyorum.
Oğlum kolikti, sürekli memedeydi. Kızım değil çok şükür, 3 saate bir emiyor.
2 saati zor durduruyoruz gerçekten. İmkanı yok uzatabilmemin. Gazı da çıksa da aynı hircinlik devam

Benim bebeğim alerjikmiş tabi sonradan öğrendik ama ne zaman gazlansa emmek ister, emdikçe gazlanırdı. Hatta sırf bu gaz emmeleri yüzünden olduğunu düşünüyorum kilo alımı oldukça iyi. Ben saatli besleme olayına karşıyım sanırım, sonuçta bebek ona ihtiyaç duyuyor bazen duygusal bazen sırf temas etmek için istiyor. Evet çok zor gaz olayı hak veriyorum size ama o gaz her türlü olacak en azından yanında olduğunuzu hissetsin.
Ben de arkadaşıma sırf gazlanacak diye emzirmek istemiyorum dediğimde bana zaten her türlü olacak en azından çocuk sende rahatlasın demişti. Göğüs uçlarım mahvolmuştu, gazdan sinirlenip inanılmaz derecede sinirini benden çıkartıyordu bazen maalesef

Back
X