Emlak Danışmanlığı Eğitimi; Birden Fazla Meslek Sahibi Olmak

eser miktarda enerji

introvert
Pro Üye
22 Eylül 2018
1.055
831
Merhaba kızlar. Benim bir mesleğim var ama emlak danışmanlığı eğitimi almayı istiyorum. Eğitim sonunda MEB onaylı sertifika verilecek. İki soru var:
1. Emlak danışmanlığı yapanlar mesleklerinin kolay zor yönleri, getirileri ve meslekleriyle ilgili hangi eğitimleri nereden aldıklarını yazabilir mi?
2. Birden fazla mesleği olanlar, yan mesleklerini neye göre seçtiler, hangi mesleklere sahipler?

Merhaba kızlar. Benim bir mesleğim var ama emlak danışmanlığı eğitimi almayı istiyorum. Eğitim sonunda MEB onaylı sertifika verilecek. İki soru var:
1. Emlak danışmanlığı yapanlar mesleklerinin kolay zor yönleri, getirileri ve meslekleriyle ilgili hangi eğitimleri nereden aldıklarını yazabilir mi?
2. Birden fazla mesleği olanlar, yan mesleklerini neye göre seçtiler, hangi mesleklere sahipler?
Bende şurda bekliyim bari. Emlak isi ile ilgilenmeknistiyorum ama herhangi bir adim atmadim daha basvuru nasil ve nereye yapiliyor acaba

Emlak danışmanlığı yapmadım ama çene lazım, birde çevre lazım bence. İyi bir yerde işyeri açmak lazım. Birde bence biraz rant işi gibi. Ucuza ev bulunca satın alabilirseniz satınca daha çok kazanırsınız.
İkinci meslek neye göre seçilir derseniz öncelikle kolay iş bulmaya odaklanın. Keşke herkes sevdiği işi yapabilse ama şartlarınız el vermiyorsa sevmediğiniz ama kolay bulunan bir işe yönelebilirsiniz. Mümkünse ve destekleyecekse önceki işinize artı sağlayacak bir meslek seçmeniz iyi olur. Örneğin muhasebe okuduysanız dış ticaret belki olabilir. Çok mesleği bilmediğim için örnek verdim daha iyi örnekler olabilir. Çok alakasız meslekleri önermem, işverenler diplomaya nereden alındığına sayısına değil öncelikle sizin yetkinliğinize bakar. Türkiyede tahminen 5 veya 10 üniversite haricinde nereden mezun olursanız olun diploma sadece bir belgedir, iş sizde biter.

X