- 7 Mayıs 2008
- 1.342
- 31
- 43
Selam kızlar. Nihayet hikayesini yazma sırası oğluşumla bana geldi. Doğuma gitmeden 1 gece önce tahmin etmediğim kadar rahat ve huzurlu uyudum.Sabah eşimle 10 da kahvatımızı yaptık aile büyüklerimizin evimize doluşmasıyla heyecanım dahada artmaya başlamıştı çok korkuyordum..önce kuaföre gidip saçlarımı yaptırdım kuafördeki herkes benim bir kaç saat sonra doğum yapacak olmama inanamıyorladı..neyse evimize geldik valizimizi aldık..son kez evimin her köşesini dolaşıp içimden veda etmiştim meğer her köşesinde ne çok anım varmış..ağlamamak için dişlerimi sıktım ve artık yola çıkmıştık..önce yatış işlemlerim yapıldı ardından odamıza çıktık annem eşim ve kayınvalidem vardı yanımda..önce hemşire ameliyat önlüğünü getirdi ardından damar yolum açıldı ben merakla sonda ne zaman gelir diye düşünüp korkuyordum saat 17:30 da ameliyat başlayacaktı ve öncesinde bir sürü sorular formlar derken gitme vakti gelmişti saat 17:40 da sedye ile alınmıştım odamın kapısının önünde o kadar çok insan vardıki sadece herkese hakkınızı helal edin diyebildim ve boğazımda bir düğümle asansöre bindim ameliyathanenin kapısına kadar annem eşim ve kayınvalidem gelmişlerdi..eşimle son kez bakıştık o bakışı ömrüm boyunca unutamam eşim ağlamamak için kendini zor tutuyordu hele annem canım benim korkudan nutku tutulmuştu.. ve artık içerdeyim..sandığım kadar soğuk değildi ilk başlarda ameliyat masasında anestezi uzmanının gelmesini bekliyordum çevremde bir sürü insan her biri beni konuşturup sakinleştirmeye çalışıyorlardı..anestezi uzmanı kendini tanıttı ve yapacağı işlemleri tek tek anlatıp beni rahatlattı..epidural uygulaması kolay bir işlemdi ama korkudanmıdır nedir benim canım biraz acımıştı derken uyuşukluk başladı artık belden aşağımı hissetmiyordum yatırdılar ellerimi bağladılar o ana kadar sonda takılmamıştı uyuştuktan sonra taktılar..derken doktorum geldi ve başlıyorlardı ben bir kaç dakika sonra yavrumu görecektim korkudan ne yapacağımı bilmez haldeydim doktorum önce duyu testi yapıcam dedi ama ben çoktan başlamış olduklarının farkındaydım aradan 5 dakika geçti doktorum bana artık başlıyoruz dedi bense bebeği çıkartmak üzeresiniz biliyorum dedim şaşırdı ve gülümsedi 2 kişi birden kaburglarıma bastırıyolardı ama bir sorun vardı bir türlü bebek çıkmıyordu plesanta önde olduğu için bebeğe ulaşamamışlar..o dakikalarda kan şekerim ve tansiyonum düştü hemen diğer koldan damar yolu açıldı ve ilaç verildi oksijen bağlandı benim için oldukça korku dolu dakikalardı ve bir basınç hissettim işte dedim yarum çıktı neden sesi gelmiyor neden ağlamıyor dedim doktor ağladı ben duydum çok güzel pembe beyaz bir yavrun oldu dedi ve o saniyede dünyanın en güzel sesini duydum bir ses bu kadarmı güzel olur ve ben artık kendimi bırakmıştım hüngür hüngür ağlıyor bir taraftan hoşgeldin yavrum diyor diğer taraftan bütün sevdiklerime dualar ediyordum..anlatılamaz anlardı benim için ..ve getirdiler yanağıma sürdüler öp annesi bak doğdu dediler ve ısıtmak için götürdüler..sanırım o anda sakinleştirici verdiler sonrasını çok hatırlamıyorum sadece aşırı derecede titriyordum ve bu titreme ameliyattan sonra yaklaşık 1 saat kadar sürmüştü..ve artık ameliyat bitmişti sedyeye alındım kapıdan çıktığımda annem ve eşim beni bekliyordu endişe dolu bakışlarla ..ameliyathane asansörüne bindik ve tesadüf 2. katta olan bebeğimde odaya çıkartılmak üzereydi aynı asansörde odamıza gittik..Sevinçten mutluluktan herkes ağlıyor eşim bir bana bir bebeğimize bakıp şükrediyordu..ah kızlar tarifi yok böyle bir sevginni..dünyanın en güzel bebeği kollarımdaydı artık Rabbime şükürler olsunki sağ salim almıştım yavrumu kollarıma..Sezeryan sonrası 2-3 gün ağrım oldu ama dayanılmaz bir ağrı kesinlikle değil zaten ilaçlarla falan geçiyor..Biraz uzun oldu kusura bakmayın her ayrıntısınıyazmaya çalıştım..Sizler için doğum yapacaklar ve bbek isteyen herkes için dualar ettim..Rabbim herkesin yavrusunu bağışlasın..Benden bu kadar kızlar artık gidiyorum oğlumu çok özledim..en kısa zamanda fotosunuda koyarım yakışıklı yavrumun..Kimler doğum yaptı bilmiyorum ama şimdiden analı babalı büyüsünler..