sorunun tam olarak ne olduğunu anlamadım
yaklaşık 5 yıldır bireysel emekliliğim var ama bende de hesap cüzdanı yok.
gerek yok sanırım bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.her ay bildirim yapılıyor,
ödemelerle ilgili.
kızlar bugün bankaya gidip aylığımın yarısını birikim olarak yatırmak istediğimi söyledim
bana bireysel emeklilik fonu oluşturmayı tavsiye ettiler hesap açılış kapanış ücreti yok istediğim zaman paramı geri verecekler sadece devlet katkısı yok fon ücreti ek olarak ana paranın üzerine eklenecek vadeli hesaptan daha çok getirisi varmış bende kabul ettim
babamı aradım durum bu dedim hesap cüzdanı aldın mı dedi evet aldım dedim ama almadım çünkü internet bankacılığı kullanıyorum orada yaptığım işlemleri şuan fonumda kaç para olduğunu görebiliyorum sizce hatamı yaptım ben babama yalan söyledim ya içimi korku kapladı bir anda şimdi uzun uzadıya babama anlatsam anlamayacak konunun sonu yine hesap cüzdanı olacaktı hatamı yaptım şimdi ben ne olur bana bir akıl verin..
babam bir anda hesap cüdanı sorunca panikledim
Bireysel emekliligini kapatırsan paranın hepsini alamazsın,bir takım kesintiler yapıyorlar geri kalanını veriyorlar.
​Söylemediler mi sana.
Benim anneminde vardı fakat bir süre sonra bazı nedenlerden ötürü iptal ettirdi,eskiden devlet katkısı yoktu bir kısmını kestiler geri kalanını aldık.hayır sadece dediki sen yüksek oranda yatırdığın için hesap açılırken kapanırken kesinti olmayacak sadece devlet katkısı alamazsın 3 yıl kalmazsan onun dısında fonun getirisini alırsın ekstra olarak dedi defalarca tekrarladı bunu
hayır sadece dediki sen yüksek oranda yatırdığın için hesap açılırken kapanırken kesinti olmayacak sadece devlet katkısı alamazsın 3 yıl kalmazsan onun dısında fonun getirisini alırsın ekstra olarak dedi defalarca tekrarladı bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?