merhaba....1,5 aylık kızım var..bazen emerken o kadar zorlanıyor ki kızım,kıvranıp duruyor,hatta ağlıyor bile..kilosu falan normal...neden olabilir ki acaba?
Benim bebeğimde aynısını yapıyordu.Doktora götürdüğümde gazdan olduğunu söylemişti.Zinco nun gaz ilacını kullandığdan sonra böyle sorun olmadı.Şu anda bebeğim 13 aylık.3 aylık olduğunda sorun vardı.
canım arkadasların dedigi gibi gazdan olabilir.bir de, burnu tıkalıysa ve iyi ememiyorsa aglıyor bebek. burnunun acık oldugundan emin ol. benimki de aynısını cok sık yapardı.cok gazlıydı. ben şöyle çözerdim emzirme sorunumu- biraz garip ve zor ama aç kalmasın diye mecburdum- bebek zaten küçük ve hafif oldugu için yapabilirsin bunu;ben ayaga kalkıp onu da kucagımda dik pozisyonda tutar gibi gögüs hizamda tutup emzirerek gezdiriyordum o zaman aglamadan emiyordu. yani dik pozisyonda ve gezerek emiyor. nedenini tam bilemiyorum ama hemen sakinleşir emerdi.
benim doktorumda emzirirken 45 derece açıyla (yani ayak kısmı yere doğru yatık ) ve emzirirken kahverengi kısmın tamamını verirsen daha az hava yutar böylece gazı da daha az olur demişti. tam yatar pozisyonda değil yani. umarım anlatabilmişimdir. ve ben hiç gaz ilacı vermedim. doktorum hiç önermedi. ama ayak tabanına adaçayı yağı sürüyordum. rahatlatıyordu.