• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emerek uyuma

betulgulec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
13
0
36
Ankara
arkadaşlar benim bebeğim 13aylık.emmeye aşırı düşkün bi bebek.hiç bir şekilde emmeden uyumuyo.artık sürekli emzirmek beni çok bunaltıyo....önerilerinizi bekliyorummmmm...

Aynı sorunu bende yasıyorum canım.Benım kızımda 1 yasında emerek uyuyor baska sekılde ve ben olmadan asla uyumuyor.Zor bır durum doktora sordugumda dişleri kaşındığı için emerek ve senden güç alarak uyumak istediğini söyledi bimiyorum bu durum ne zamana kadar gıder.

benim oğlumda aynı... 13 aylık ve emerek uyuyo... sinirlenince emerek bile uyumuyo ağlıyo sürekli bazen salıncağında uyuyo canı isterse...

ayynnıı durumdayım.. oğlum 1 yaşında.. gece uykusu için her şeyi denedim. faydasını gördüm ama illaa emecek...ve ben hep uykusuz...

:) emzirmeyi sakın bırakmayın derim ama uyurken emmek istiyorsa uykusu gelince koyun yatağına. ağlayacaktır. yatağına yakın bir sandalyede oturun ve ona "yanındayım, sadece uyuyacaksın" diye teskin edici sözler söyleyin sürekli. bir kaç gün böyle oturun. sonra sandalyeyi kapıya doğru 1-2 cm oynatın. yine aynı işlemler. ertesi gün 1-2 cm daha. hergün biraz daha kapıya yaklaşın. en son kapıda olacaksınız. ona yanında olduğunuzu hep söyleyin. en sonunda kendi kendine uyuyacaktır. sonuç; sadece kendi kendine uyuyan bir çocuk değil aynı zamanda kesintisiz gece uykuları ve 2-3 saat öğle uykularıda olacak. çünkü artık memeye bağımlı değil, nasıl uyuyacağını biliyor olacak

Selam arkadaslar,

14 aylik bir kizim var, ayni sorunu dogdugundan beri yasadik, taki ki 1 hafta öncesine kadar. 1 hafta önce aksam odasina götürdüm yatagina koydum, poposunu döndü ve uyudu, inanamadim, ertesi aksam yine denedim yine bagirmadan cagirmadan arkasini döndü ve uyudu...Bu sekilde simdilik devam ediyor..Artik bu aylarda daha da bilincli oluyorlar , ne zaman aglasa yaninda olacagimizi bildigi icin, güven duygusu arttigi icin, uykular da sorun olmuyor artik ve sabaha kadar da uyuyor artik.

kızlar oğlum 9 aylık bütün gece emiyor aslında emmiyor dudak tiryakisi :))
eşim artık başka odada yatıyor rahar etmek için çünkü bizim oğlan bütün gece memeyi bulamazsa uyanıyor ağlıyor mızmızlanıyor zaten bende uyku yok aylardır. yatağı ayıramadım kaç kere denemim artık pesettim. çünkü beden yorgun dayanamıyorum yanımda yatsın emsinde birazcık uyuyum diye. işe geliyorum ama gelin bana sorun esnemekten gözlerinden yaşlar akıyor. eşim iyice ilgisiz oldu kopuk durumdayız. karışık herşey yani. kimseyle konuşamıyorum. herkes yanlış yapıyorsun diyor alışır bebek diyor ama öle değil işte. valla ne olacak bu iş nereye kadar böle gidecek bilmiyorum. gündüz emmeyen çocuk gece niye böle yapıyor çözemedim aman emsinde diyorum ama deliksiz bir uykuya hasret kaldım....... bakıyorum da benim gibi bi çok kişi var. bu bebişler bizi nasıl yönetiyor yaaa......

Merhaba arkadaşlar benim kız da 11 aylık oldu. geceleri bizimle uyuyor.sabaha kadar meme ağzında.adeta emzik olarak kullanıyor. uykusuz geceler doğduğundan beri devam ediyor. zaten gazlı bir bebekti. şöyle bir çözüm ürettim iki gecedir deniyorum. biraz biraz işe yaradı. Gece ne kadar uykum olsa da emzirip yatağına koyuyorum. ısrarla ağlıyor ben tekrar emzirip koyuyorum. Bu bebişler bizim kokumuza alışmış. artık bir düzene oturtmak lazım. eşimle şöyle sarılıp birbirimize uzun zamandır yatamıyoruz.artık bu bebişler akıllansın. uyumak istiyorum..:emir_bebek:

benimki şimdi 18 ayını doldurdu. ama sorunumuz hala sona ermedi. hala geceleri söylediğim gibi..hiç bir fark yok ama. yatmasına yakın acıktırıyorum, emzirmiyorumda iyice karnını doyurup yatırıyorum sabaha karşı emmeye kalkıyo.ama ondan sobrada yanımda yatıp sürekli emiyo.artık kesmeyi düşünüyorum ama çok zor görünüyo.emmeye çok düşkün ne yapcam ark.YARDIMMM

benimki şimdi 18 ayını doldurdu. ama sorunumuz hala sona ermedi. hala geceleri söylediğim gibi..hiç bir fark yok ama. yatmasına yakın acıktırıyorum, emzirmiyorumda iyice karnını doyurup yatırıyorum sabaha karşı emmeye kalkıyo.ama ondan sobrada yanımda yatıp sürekli emiyo.artık kesmeyi düşünüyorum ama çok zor görünüyo.emmeye çok düşkün ne yapcam ark.YARDIMMM

Benim oğlum 15 aylıkken aynısını yapıyordu. Doktoruna sorduk: "sütten kes artık çok gerekli degil ona anne sütü" dedi. Biz de sütten kestik bebişi.
Sonuçta uykusunu almıs bir annenin ilgisi, o yaşta bir cocuk için o annenin sütünden daha cok faydalıdır diye dusunuyordum. Sütten kesmek 4-5 gece uyanıp 1'er saat aglamayla sonuclansa da sonunda alıstı. Artık daha iyi uykularımız. Gece acıkıp uyandıgında önceden hazırladıgım sütü veriyorum. 10 dakika gecmeden hoop yatagımdayım :).

benim oğlum bazen usluopuyorumnanaktan bazen aşırı huysuz beni çok zorluyor uyumuyor laelaelaelaelae daha beş aylık ileride huy değiştiriyormukibilmiyorumkismile

arkadaşlar çocuğumu sütten kestim...tüm bilgi verenlere teşekkürler...herkese tavsiye ederim..tabi zamanı geldiğinde. beni artık ufaklık çok zorlamıştı mecbur kaldım.uykumuz düzene girdi.yememiz eskiye göre çok düzeldi..tüm annelere kolay gelsin ve en önemlisi allah bol bol sabır versin

Back