- 30 Ocak 2018
- 1.440
- 3.784
- 83
- Konu Sahibi Pembe Bal10cuk
-
Ben kizimi kendi kendime egittim. Bi kitap ve instagramdan takip ettigim uyku egitimi sayfalarindan bilgiler alarak dogdugu andan itibaren uygulamaya basladim. Ilk 4 ay zaten bebek anneye ihtiyac duyuyor. Cok zorlamamak gerek ama bazi seyleri de yapmaktan zarar gelmez mesela ben o zamanlarinda bile ayakta sallamaya ozellikle hic alistirmadim. 3 bucuk 4. Ayinda kendi odasinda kendi besiginde yatirmaya basladim. Gunduz uyku duzenlerini yatip kalktigi saatleri not aldim. Ona gore uykusunun geldigini anladigimda oncesinde odasinda gectim. Basini sirtini oksadim..Uyku konusunda esimde bende kararliydik etrafımızda gorduklerimizden sonra. Kimseyi karistirmadim. Ya benim yöntemim ya da tamamen uzak durmalariydi. Emerek uyuttugum zamanlarda oldu. Ama benim icin onemli olan kendi yatagina odasina alismasiydi. Cok sukur suan 16 aylik ve odasini yatagini cok seviyor. Bizimle uyuyamıyor rahatsiz oluyor rahat donemedigi icin6. Ayinda besigine koydugumda kendi kendine uyurken 8. Ayinda uyumadi mesela emzirdim yatagina koydum yari uyanikken sirtini oksadim basini oksadim o sekilde uykuya daldi. Bir ara onu da istemedi basini omzuma koydu hafif gezinerek yari uykuyken yine yatagina koydum oksadim ettim uyuttum. Tabi agladigi zamanlar oldu. Ayaga kalkmaya çalisti sakinlestirdim ettim yine de uyuttum. Ben memede asla uyutmayacagim diye hic dusunmedim. Uyumazsa memede uyuttum. Hala gunduz uykularini emerek uyur. Memeyi biraktiginda uyumaya devam ettigi icin belkide dert etmedim. Meme agzindan cikar cikmaz uyanan bebekler icin bu durum elbette farkli olacaktir.Aksam uykusunu yatagina yatip bir dk sirt ve bas oksamasi sonrasini kendisi dalar. Ben dokunmam. Birde bizim yaklasik 7-8 aydir salavati serif acariz mutlaka kisik sesle o calar onunla beraber uyur. En onemlisi rutinler. Bizim rutinimiz hep bellidir. Aksam uyumadan once meyveli yogurt veya süt yaz ayi oldugu icin cok isilik oluyor o yuzden her uyku oncesi banyo sonra odasina gecip gece lambasi acip kitap okuma sonra bi kac dk yatagina uzanmasini bekleme sonra tum isiklar kapanir salavat acilir ve uyunur. Uyku saatleri de onemli bir bebek asla gece 12 ye kalmamali. Ben hep aksamlari 8:30-9:30 araligina gore uyuttum. Bu saatlerin ne erkeni ne gecini mecbur kalmadikca uyutmadim. Sabahlari en gec 9 gibi kalkar oglenleri 12-1 gibi uyur 4 gibi uyanir. Daha kucukken ama dedigim gibi 1 hafta boyunca hep not aldim. Baktim hemen hemen hep ayni saatlerde uyuyor o saatlere dogru kucakta yataginda mayistirinca devami da kolay oluyor. Kimisi diyor 2 haftada bagimsiz uyumaya basladi acikcasi ben yavas yavas sevdire sevdire 1 yila yaydim ve cokta memnunum. Darisi tum uykusuz bebek ve annelerine
Bel agrin varsa zor olabilir evet esin bu surece destek olabilirse en azindan sen yaninda olursun ama pış pışlamayi eşin yapar. Geceleri tamamen uyanmasi son 1 aydir bitti diyebilirim. 5-6 aylikken bazen 2 kez kalkiyordu bazen 5yaa ne güzel. Ben yatağında çok denedim ama uyumuyor yada biraz tıpışlasam uyuyacak ama benim belim ağrıyor duramıyorum beşiğe eğilerek. Doğumdan sonra bel ağrısı kaldı. Bide 5-6 aylıkken 9 da yattırdığında hiç kalkmıyor muydu? Bizimki 10-11 gibi yatıo.
Merhaba. Oğlum 35 gunlukken gida alerjisi teshisi kondu. Gaz sancisi da eklenince gunduz hic uyumuyordu. 4. Ayda bir uyku gerilemesi yasadik. Gece 11 kez kalktigimi bilirim. Bebegimin alerjisi nedeniyle çok sıkı ve uzun bir diyet yaptim.Uykusuzluk ve kilo kaybiyla ayakta duramayacak hale geldim. Oglum 8 aylik olunca bir uyku danismaniyla anlastim. Form doldurduk ve bir uyku plani cikardi. 14 gun iletisimde kalarak sureci bitirdik. Inanilmaz rahatladim. Oglumun algilari acildi ve daha mutlu bir bebek oldu.Su an 23 aylik ve duzenimiz hala devam ediyor. Cok memnunum.Merhaba arkadaşlar,
bebeğim 4,5 aylık ve emerek uyumaya alıştı maalesef. İçinizde uyku danışmanından yardım alan veya kendi kendine uyku eğitimi veren tecrübeli anneler var mı? Lütfen yardımcı olur musunuz ne gibi metodlar uyguladınız nasıl vageçirdiniz? çok zor oluyor böyle
Sizinkidemi emerek uyuyordu? Nasil bir yol izlediniz lutfen detaylandırir misiniz?Merhaba. Oğlum 35 gunlukken gida alerjisi teshisi kondu. Gaz sancisi da eklenince gunduz hic uyumuyordu. 4. Ayda bir uyku gerilemesi yasadik. Gece 11 kez kalktigimi bilirim. Bebegimin alerjisi nedeniyle çok sıkı ve uzun bir diyet yaptim.Uykusuzluk ve kilo kaybiyla ayakta duramayacak hale geldim. Oglum 8 aylik olunca bir uyku danismaniyla anlastim. Form doldurduk ve bir uyku plani cikardi. 14 gun iletisimde kalarak sureci bitirdik. Inanilmaz rahatladim. Oglumun algilari acildi ve daha mutlu bir bebek oldu.Su an 23 aylik ve duzenimiz hala devam ediyor. Cok memnunum.
Evet ilk dort ay emerek gazi oldugunda sallayarak uyuttuk. Müzik açtık ama 5.aya gelince gunduz uykusu 10dk gece uykusuna gecerken de evde karanlikta tur atarak uyuyorduk. Gece uyanmalarinda emerek uyuyordu. 40 dakikada bir uyaniyordu. Bazen yataga koyar koymaz. Psikologumuz bir rutin olusturdu once gece uykusundan basladik. Aksam 7 bucukta yatip sabah 6da uyanacagi sekilde.Aksam 7de uyku rutinimiz basliyordu. Sirasiyla beslenme, emme, pijama giyme, kucakta sakinlestirme ve yataga birakma seklinde. 8 aylik oldugu icin gece beslenmesini de kesmemizi istedi. Ilk uc gun sandalye yatagin dibindeydi. Uyuyana kadar hep yaninda oldum gozlerim kapali sekilde. Yeri geldi sakinlestirmek icin dokundum. Kucagima aldim. Ilk aksam uyku seruveni 75 dk surdu. Cok zorladi gece uyanmasinda da ayni seyi surdurduk. Ikinci gece 11 dk ucuncu gece 6dkda uyudu ve ikinci gece gece uyanmalari bitti.Sizinkidemi emerek uyuyordu? Nasil bir yol izlediniz lutfen detaylandırir misiniz?
Evet ilk dort ay emerek gazi oldugunda sallayarak uyuttuk. Müzik açtık ama 5.aya gelince gunduz uykusu 10dk gece uykusuna gecerken de evde karanlikta tur atarak uyuyorduk. Gece uyanmalarinda emerek uyuyordu. 40 dakikada bir uyaniyordu. Bazen yataga koyar koymaz. Psikologumuz bir rutin olusturdu once gece uykusundan basladik. Aksam 7 bucukta yatip sabah 6da uyanacagi sekilde.Aksam 7de uyku rutinimiz basliyordu. Sirasiyla beslenme, emme, pijama giyme, kucakta sakinlestirme ve yataga birakma seklinde. 8 aylik oldugu icin gece beslenmesini de kesmemizi istedi. Ilk uc gun sandalye yatagin dibindeydi. Uyuyana kadar hep yaninda oldum gozlerim kapali sekilde. Yeri geldi sakinlestirmek icin dokundum. Kucagima aldim. Ilk aksam uyku seruveni 75 dk surdu. Cok zorladi gece uyanmasinda da ayni seyi surdurduk. Ikinci gece 11 dk ucuncu gece 6dkda uyudu ve ikinci gece gece uyanmalari bitti.
Sonra uc gunluk donemler halinde sandalye hep uzaklasti 13.gunde odadan tamamen ciktim. Internette cok yaygin kaynaklar var. Uyku egitiminin metodlari var ben hepsini okuyup cocuguma uygun olani tespit ettim. O yontemle calisan bir psikolog buldum .Kim West metodu benim uyguladigim. Detaylarina bakabilirsiniz.
Evet ilk dort ay emerek gazi oldugunda sallayarak uyuttuk. Müzik açtık ama 5.aya gelince gunduz uykusu 10dk gece uykusuna gecerken de evde karanlikta tur atarak uyuyorduk. Gece uyanmalarinda emerek uyuyordu. 40 dakikada bir uyaniyordu. Bazen yataga koyar koymaz. Psikologumuz bir rutin olusturdu once gece uykusundan basladik. Aksam 7 bucukta yatip sabah 6da uyanacagi sekilde.Aksam 7de uyku rutinimiz basliyordu. Sirasiyla beslenme, emme, pijama giyme, kucakta sakinlestirme ve yataga birakma seklinde. 8 aylik oldugu icin gece beslenmesini de kesmemizi istedi. Ilk uc gun sandalye yatagin dibindeydi. Uyuyana kadar hep yaninda oldum gozlerim kapali sekilde. Yeri geldi sakinlestirmek icin dokundum. Kucagima aldim. Ilk aksam uyku seruveni 75 dk surdu. Cok zorladi gece uyanmasinda da ayni seyi surdurduk. Ikinci gece 11 dk ucuncu gece 6dkda uyudu ve ikinci gece gece uyanmalari bitti.
Hepsini nereden okudunuz acaba metotların?Sonra uc gunluk donemler halinde sandalye hep uzaklasti 13.gunde odadan tamamen ciktim. Internette cok yaygin kaynaklar var. Uyku egitiminin metodlari var ben hepsini okuyup cocuguma uygun olani tespit ettim. O yontemle calisan bir psikolog buldum .Kim West metodu benim uyguladigim. Detaylarina bakabilirsiniz.
Merhaba uyku egitiminden sonra 15.ayda gece uykusunda sadece sabaha karsi 5 gibi uyaniyordu emzirip yatiriyordum. Normalde 8 aydan 15 aylik olana kadar hic mama icin uyanmadi. Ise basladigim icin gunduz hic emmiyordu. Ozledigi icin ve alerji yuzunden gelisimi geri gittigi icin 15 aydan sonra emzirmeye basladim. Evet yatagina birakiyorum kendi kendine uyuyor. Ben de oncesinde kendim ugrastim aglamasindan tedirgin oldum . O yuzden uzman destegi aldim. Anladigim kadariyla siz birlikte yatiyorsunuz. Benim oglum sese cok duyarli, titiz bir bebekti. O yuzden bizim en ufak hareketimizde uyaniyordu.Biz yanimda yatmak istemedigi icin duzeni kolay kurduk. 2 aylikken kendi odasinda yatmaya basladi. Odasina kamera sistemi kurduk. Arada yanina gidiyordum gece aralarda uyandikca esimle hep telefonumuzdan izliyorduk. Psikolog gece uyandiginda hemen yanina gitmememi birkac dakika kameradan izleyip kriz doneminde odaya girmemi soyledi. Bir sure sonra uyandiginda kendiliginden konusarak uykuya donmeye basladi. Kaynaklara psikologlarin instagram sayfalarindan ulasabilirsiniz. Kitap olarak Tansu Oskay Uykusuz Anne Kalmasin, Sinem Olcay Kademoğlu, Tracy Hogg gibi isimlerden faydalanabilirsiniz. Yöntemlerin adini da yaziyorum internetten de okuyabilirsiniz. Ferber Yöntemi,merhaba. Gece uykusunda mama için uyanıyor mu acaba bebeğiniz. Uyanıyorsa da tekrar dalması için ne yapıyorsunuz. 11 aylık bebeğim var.artık uyku sorunu kabusumuz gibi oldu(( memede uyuyor sadece. Ve gece sürekli meme istiyor. Yanımda uyumak istiyor. Ben de uyku düzenine geçmej istiyorum ama cesaretim bile kalmadı artık
Merhaba uyku egitiminden sonra 15.ayda gece uykusunda sadece sabaha karsi 5 gibi uyaniyordu emzirip yatiriyordum. Normalde 8 aydan 15 aylik olana kadar hic mama icin uyanmadi. Ise basladigim icin gunduz hic emmiyordu. Ozledigi icin ve alerji yuzunden gelisimi geri gittigi icin 15 aydan sonra emzirmeye basladim. Evet yatagina birakiyorum kendi kendine uyuyor. Ben de oncesinde kendim ugrastim aglamasindan tedirgin oldum . O yuzden uzman destegi aldim. Anladigim kadariyla siz birlikte yatiyorsunuz. Benim oglum sese cok duyarli, titiz bir bebekti. O yuzden bizim en ufak hareketimizde uyaniyordu.Biz yanimda yatmak istemedigi icin duzeni kolay kurduk. 2 aylikken kendi odasinda yatmaya basladi. Odasina kamera sistemi kurduk. Arada yanina gidiyordum gece aralarda uyandikca esimle hep telefonumuzdan izliyorduk. Psikolog gece uyandiginda hemen yanina gitmememi birkac dakika kameradan izleyip kriz doneminde odaya girmemi soyledi. Bir sure sonra uyandiginda kendiliginden konusarak uykuya donmeye basladi. Kaynaklara psikologlarin instagram sayfalarindan ulasabilirsiniz. Kitap olarak Tansu Oskay Uykusuz Anne Kalmasin, Sinem Olcay Kademoğlu, Tracy Hogg gibi isimlerden faydalanabilirsiniz. Yöntemlerin adini da yaziyorum internetten de okuyabilirsiniz. Ferber Yöntemi,
Kim West, Yatir Kaldir, Şş Pat
Merhaba uyku egitiminden sonra 15.ayda gece uykusunda sadece sabaha karsi 5 gibi uyaniyordu emzirip yatiriyordum. Normalde 8 aydan 15 aylik olana kadar hic mama icin uyanmadi. Ise basladigim icin gunduz hic emmiyordu. Ozledigi icin ve alerji yuzunden gelisimi geri gittigi icin 15 aydan sonra emzirmeye basladim. Evet yatagina birakiyorum kendi kendine uyuyor. Ben de oncesinde kendim ugrastim aglamasindan tedirgin oldum . O yuzden uzman destegi aldim. Anladigim kadariyla siz birlikte yatiyorsunuz. Benim oglum sese cok duyarli, titiz bir bebekti. O yuzden bizim en ufak hareketimizde uyaniyordu.Biz yanimda yatmak istemedigi icin duzeni kolay kurduk. 2 aylikken kendi odasinda yatmaya basladi. Odasina kamera sistemi kurduk. Arada yanina gidiyordum gece aralarda uyandikca esimle hep telefonumuzdan izliyorduk. Psikolog gece uyandiginda hemen yanina gitmememi birkac dakika kameradan izleyip kriz doneminde odaya girmemi soyledi. Bir sure sonra uyandiginda kendiliginden konusarak uykuya donmeye basladi. Kaynaklara psikologlarin instagram sayfalarindan ulasabilirsiniz. Kitap olarak Tansu Oskay Uykusuz Anne Kalmasin, Sinem Olcay Kademoğlu, Tracy Hogg gibi isimlerden faydalanabilirsiniz. Yöntemlerin adini da yaziyorum internetten de okuyabilirsiniz. Ferber Yöntemi,
Kim West, Yatir Kaldir, Şş Pat
Bu problemden ziyade bebek büyüdüğünde anneyi zorlayan bir durum oluyor. Çünkü karnı doysa bile emzik olarak kullanıyor. Gece uykudan uyandığında memeyi almadan geri uykuya dalamıyor. Geçen rahatsızlandım ve babası ne yaptıysa uyutamadı meme istedi çünküEmerek uyutmanın problem olduğunu hiç düşünmemiştim
Demek ki bende sorun olmadı bu. Emerek uyur hep ama ben yokken babası ya da başka biri sallamadan uyuturdu. Bu konuda çok yorulmadım. Bir de belirli dönemlerde meme istekleri fazlasıyla artıyor. Atak zamanları ya da diş çıkarma durumlarında memeye daha düşkün olabiliyorlar.Bu problemden ziyade bebek büyüdüğünde anneyi zorlayan bir durum oluyor. Çünkü karnı doysa bile emzik olarak kullanıyor. Gece uykudan uyandığında memeyi almadan geri uykuya dalamıyor. Geçen rahatsızlandım ve babası ne yaptıysa uyutamadı meme istedi çünküdaha küçük zamanlarında emiyordu ve dalmaya yakın yatağına bırakıyordum uyuyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?