Emekli astsubaya bayrak gözaltısı

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.191
298
İzmir
Tekirdağ'daki törenler sırasında yakındaki bir caminin minaresine çıkan emekli Astsubay Gündoğan Uygunbaş, Türk Bayrağı açarak hükümetin Kürt açılım politikasını eleştirince gözaltına alındı.

Türkiye Cumhuriyeti 'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk , ölümünün 75’nci yılında Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde düzenlenen törenlerle anıldı. Edirne’de Atatürk anıtının önünde çelenklerin konulmasından sonra törene katılanlar topluca andımızı okudu. Tekirdağ’daki törenler sırasında yakındaki bir caminin minaresine çıkan emekli Astsubay Gündoğan Uygunbaş, Türk Bayrağı açarak hükümetin Kürt açılım politikasını eleştirince gözaltına alındı.

Minarenin giriş kapsını kilitleyen Uygunbaş, konuşmasını 20 dakika boyunca sürdürdü. Protestoyu duyan polis ekipleri, kilitli giriş kapısını kırarak minareye çıktı. Emekli astsubay Uygunbaş’ı gözaltına alan polis ekipleri, minare şerefesindeki bayrağı da topladı.

Cumhuriyet...

Şimdi kabul edelim adam biraz karıştırmış ortalığı, sadece bayrak açması değil olay, 20 dakika boyunca cami hopörlörünü ele geçiren birinin tutuklanması normal. Bir de ne yalan söyleyeyim ben böyle günlerin siyasete alet olmasına çok sıcak bakmıyorum. 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü, anmak isteyen anar, anmak istemeyen normal aktiviteleriyle geçirmeye devam eder. Ne bugüne asıl anlamı dışında ekstra bir dava amacı yüklenmesine, ne de bugün Atatürk'ü eleştirmek için bir fırsatmış ya da günün anlam ve önemi neticesinde kolundan tutulan zorla Anıtkabire götürülüyormuş, 24 saat sokaklarda yüksek desibel marş yayını yapılıyormuş da gün Atatürk'ü sevmeyenler için zulüm haline gelmiş gibi yapılmasına sıcak bakmıyorum. İkisinin de ölüye ve sevenlerine saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…