• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emekleme, sürünme

yaniben0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
26
Puanlar
48
9 aylık bebeğim var emekleme ve sürünme kesinlikle yok yüz üstü yatınca hemen bağırmaya başlıyor desteksiz oturuyor ama bazen dengesini kaybedip düşüyor yatarken oturur pozisyona geçmiyor ya da tutunup kalkma isteği dizinin üstüne gelme isteği yok acaba bir sorun mu yoksa normal mi nasıl destekleyebilirim

9 aylık bebeğim var emekleme ve sürünme kesinlikle yok yüz üstü yatınca hemen bağırmaya başlıyor desteksiz oturuyor ama bazen dengesini kaybedip düşüyor yatarken oturur pozisyona geçmiyor ya da tutunup kalkma isteği dizinin üstüne gelme isteği yok acaba bir sorun mu yoksa normal mi nasıl destekleyebilirim
Canım benim kızım a ne ne yaptıysam sağına soluna 5 6 aylıkken dönderemedim 2 yaşına geldi bir sorunu yok benim kızım emeklemeden yürüdü her çocuk farklı bende çok korkmuştum sağına soluna dönmeyince ama bişey olmadı daha düzelir seninki de inşallah

Emekleme ve sürünme bir gelişim basamağı değil, tutunup kalkmak için de daha zamanı var

benim oğlumun da hiç emekleme denemesi yoktu. herkes direkt yürüyecek diyordu. 9.ayda bir gün baktık sürünüyor. 2 gğn sonra da emeklemeye basladı. tam 12.ayında da desteksiz yürümeye basladı.

bizde de yüzüstü durma isteği hiç yoktu. asla yüzüstü bırakamıyorduk. kollarıyla kendini yukarı bile kaldırmıyordu. doktora sorduğumuzda sorun değil demişti.

sadece 12.aya geldiğimizde yürüyor mu diye sormustu. ben de çok stres yapıyordum ama valla birden oldu 😂 bir de bizde kedi var.. onu yakalama azmiyle sanırım birden emeklemeye karar verdi

Tummy time yaptınız mı benim 8 aylık doğduğundan beri tummy time yapıyorum emekliyor artık her bebeğin gelişimi farklı kıyas yapma doktorla konuş

Merhaba🌸 bebeğim 9 aylıkken ilk kez sırt üstünden yüz üstüne döndü. Desteksiz oturuyordu. 11 ay ve 14 ay arası oturur pozisyonda poposunu ileri atarak ilerledi. O dönemde hiç emekleme ya da bir yerlere tutunarak kalkmak için cabalamadi. 16 aylıkken ilk yürüme çalışmalarına başladı . 17 aylık olmak üzere su an evde desteksiz yürüyor. Bu süreçte biz de çok kafamıza taktik. Çocuk nörogelisim doktoruna gittik. Herhangi bir sorun görmedi. Bize önünde emekleyin teşvik edin vb hareketler gösterdi. Biz zaten tüm her şeyi yapıyorduk görsün diye. Size önerim bebeğinizi gözlemlemeniz. Hareketlilik konusunda bir kısıtlılık ya da bacaklarda güçsüzlük var mı ona dikkat edin. Önlem amaçlı yine de bir doktora görünebilirsiniz. Biz sonradan bir şey çıkar pişman oluruz diye iki doktora gitmiştik. Gönlünüzü ferah tutun 🤗 Bebekler ne zaman neyi isterse onu yapıyorlar 🙏 inşallah sizin bebeğiniz de zamanla yapar 🙏🙏 Ben çok diyordum yatağından uyanipta pıt pıt gelir mi odaya diye şimdi koştura koştura geliyor çok şükür 🥰

Back
X