EMDR TERAPİSİ

Bu tedaviyi olan yada yakınlarından duyan var mı
ben emdr almıştım. panik atak için almıştım. çok iyi gelmişti. ilginç birşey hisleriniz birzaman sonra kalmıyor. kötü hissettiğiniz bir olaya yapılıyor bende öyle olmuştu. travmalarım vardı o travmalarım panik atağıma etki ediyormuş. travmalarım için yapılmıştı çok çok iyi gelmişti. bir zaman sonra birşey hissetmemeye başlamıştım.

Benim kötü yaşadığım arkadaşlıklar var. Bu bende ağır depresyona dönüştü. Onları unutmak istiyordum

aslında unutturmuyor ama aklınıza gelince birşey hissetmiyorsunuz. normal birşey gibi geliyor
Bu çok değişik. Yani çok acı veren Bi olay aklımıza gelse bile artık eskisi gibi hissetmiyoruz. Acaba sevdiğimiz birine karşı sevgimizi de yok edebiliyor mu. Ona karşı hissiz olmamızı sağlayabiliyor mu

Bu çok değişik. Yani çok acı veren Bi olay aklımıza gelse bile artık eskisi gibi hissetmiyoruz. Acaba sevdiğimiz birine karşı sevgimizi de yok edebiliyor mu. Ona karşı hissiz olmamızı sağlayabiliyor mu
Emdr'ın mantığı şu. Normal şartlarda her gece uyurken gözünüz sağa sola oynayarak gün içinde yaşadıklarınızı beyninize işler, beyninize yazılan şey de zamanla çekmecelere kapatılır, gerektiğinde siz açarsınız öyle hatırlarsınız.

Ama travmatik durumlarda bu işleme yapılmaz, dolayısıyla yaşadığınız o travma her gün yeniden yeniden işlenmeye çalışılır, bu da travmanın acı verici olmasının, her gün yeniden o anları yaşamanın sebebi. Emdr bu işlemeyi yapıyor, yani o olayı artık beyne yazdırarak çekmeceye konmasını sağlıyor.

Sevgiyi yok etmez o sebeple

ay onu bilmiyorum. bana travmam için yapmıştı doktorum. isterseniz siz bir sorun, ismini atayım bakın araştırın yada tanıdığınız birileri varsa onlara sorun.

Merhabalar;
Deneyimlemiş olanlar lütfen paylaşabilir mi? Gitmeden önce ön bilgi sahibi olmak istiyorum.
bnde depresyon ve yaygın anksiyete sikayetleriyle emdr terapisi alıyorum, sürecim hala devam ediyor.varsa merak ettiginiz bir sey sorabilirsiniz
Benim de merak ettiğim beraber olmak istemediğiniz ama ayrılamadığımız kişiye karşı da duyarsızlaştırabiliyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…