EMDR terapi

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Arkadaşlar. 2,5 sene önce 21 haftalık hamileyken sebebi bilinmeyen bir hastalık geçirdim. Preeklampsi. Bebeğe giden damarlarda tıkanıklık olmuş ve bebek 24 haftadan sonra kilo almadı. Bana doktorlar bebeği aldırmami söylediler. İnanılmaz hareketli bir bebekli karnımda. Doktor da şaşırmıştı. Beslenemiyor ama hareketi çok iyi diye. Bi de ultrason resmini falan görünce içim gitti.

Teşhis konduktan sonra doktora gitmeyi reddettim. 26. Haftada eşimin zoruyla gittim kontrole. Her şey iyi olacak umudumu kaybetmedim. Hayati tehliken var dediler. Özel hastaneler beni kabul etmedi risk alamayiz diye. Devlet hastaneleri de sorumluluk almadılar. Sonuçta bi üniversite hastanesinde bi prof kabul etti beni. 3 hafta yoğun bakımda kaldım.

O kadar kotu günler geçirdim ki. Hem bebeğimi kaybetme tehdidi yaşadım hem felç geçirme riskin kalp krizi beyin kanaması böbrek yetmezliği vb.. Bir suru felaket senaryosu sıralandı bana. Ama o kadar iyiydim ki fiziksel olarak. Konulan teşhise bile inanmadım hic. 2 saatte bir nabız tansiyon bakıldı , 6 saatte bir ultrasona girdim, her gün ama her gün iki tüp kan verdim, her gün 3 litre serum verdiler.

Canım çok tatlıdır. Kollarım mosmor oldu, ayaklarımdan kan almaya çalıştılar ayaklarım mosmor oldu, serumu artık bacaktan vereceklerdi o duruma geldim.

30 haftalıkken doktor kaybedecek zaman kalmadı bebek ölebilir her an dediler. Ancak bu şartla kabul ettim bebeğimi benden ayırmalarını.

Bebeğim 10 gün yaşadı ama çok şükür ben 2 gün içinde iyileşip taburcu oldum. Kan kaybim bile olmadı.

Yani hayatımın en büyük travmasını yaşadım. Allah kimseye evlat acısı vermesin , sağlıkla sinanmak çok agir bir imtihan.

Şimdi yeniden gebelik düşünüyorum. Ama üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen ben o travmaları atlatamadım. Bugün bi klinik psikologdan randevu aldım. Emdr tedavisi uygulayacak. Bütün travmalar unutuluyormuş. Tecavüze uğrayan kişiler bile bu travmayı atlatabiliyormuş bu yöntemle.

Elime titreşimli taslar verecekler , müzik dinleteceklermiş falan. Yaptıran var midir acaba ? Fikir almak istiyorum.

Etkilidir, ehli bir ruh sağlığı uzmanından alıyorsanız tabi. Yapacak kişinin eğitimlerini iyice araştırıp öyle yaptırmanızı tavsiye ederim.

Yan etkisi var mıymış? İlk kez duyuyorum. Ama işe yarıyorsa çok güzel bir yöntemmiş. İnanır mısınız daha birkaç saat önce acaba insan beyninden bazı kötü anıları siliniyor mu diye düşünüyordum. Sonra kendi kendime "Yok canım daha neler" dedim. Vay be! Daha neler duyacağız bakalım.
Çok geçmiş olsun size de. Umarım atlatırsınız ve sağlıklı bir bebeğiniz olur.

İlk seans çok yorucuydu. Ama iki farklı odada iki farklı danışan bağıra bağıra ağlıyorlardı. Korktum önce ama ilk seans yorucu olmasına rağmen bazı noktalarda bende farkındalık yarattı. Bakalım 10 seanslık paket aldım.

16 yasimdayken emdr terapisi görmustum ben de olayin ardindan 2 sene olmustu ama bir faydasi oldu mu bilmiyorum psykoterapeut tarafindan ,belki de bir psikolog/baska bir uzmanligi olanin yapmasi gerekiyordur daha arastirmadim. Iki sene gectigi icin bayagi kisilik bozukluklari ve baska psikolojik sorunlar olmustu zaten artik gec mi kaldim emdr ondan mi faydasini göremedim bilmiyorum cunku hassas bi kisilige sahip dokunsalar aglarim olan ben seneler sonra ve terapide gözyasi dökmedim bile , travma beni soguk ve öfkeli yapmisti .. öyle taslar ve muzik yoktu sadece en kötu anilari hatirlamami istedi parmagini saga sola götururken, acaba iyi bir terapi alamadim mi ki

Ben de dün bi seans aldım el hareketlerini takip ettirip ona anlattığım sorunlarımı tekrar o etti ve elini izlememi istedi , emdr mı bu dedim değil daha spesifik dedi, farkındalık yaratıyor eve t ama ne işe yaradı bilmiyorum , 10 seanslık ücret ne kadar acaba

Bende 4 seans kadar emdr gördum ancak her seferinde psikoloğa ee ne oldu şimdi ne etkisini gördüm gibi direnç gösterince o da bu yöntem için hazir olmadigimi daha sonra tekrar uygulayacagini söyleyerek bu terapi türünü bana uygulamaktan vazgeçti. Yani biraz erteledik ama tekrar yapacakmisiz.
Arkadaşlar konuyu daha aktif tutsak daha çok yorumla daha iyi anlariz bu yöntemi. Sizde ne gibi etkileri oluyordu. Yani seans sirasinda psikolog bana zihnini serbest birak ve parmaklarimi takip et diyor ve aklina ne gelidi diye kisa kısa araliklarla soruyordu. Sizde işleyiş nasildi

Evet öyle oldu, aklina ne geldi diye soruyordu ama ben bir sey hissetmiyordum.. travma geciren insan aglar ben nötrdum sadece bir de nedense o zamani cok hatirlayamiyorum unutkanlik yapti sanirim o hastalik.. nötr olmadan önce en zor gunlerimi gecmistim zaten aglayamayana kadar agladim sonra emdr terapi gördum pek degisiklik yoktu

Benimki tam faciaydi. Bana hicbir yönlendirme yapmadı ve seansları söz verdiği zaman diliminden kısa tuttu. Gittiğim psikolog klinik psikoloğum demişti ama öğrenci çıktı. Bir daha asla yaptırmam. 1 hafta inanılmaz baş ağrısı çektim ve ağlaya ağlaya dolaştım. Psikolojimi çok bozdu bi terapi benim

Evet bana terapi uygulayan da egitimden geciyordu hatta kamera kullanabilirmiyim demisti..

Böyle tecrübe etmenize üzüldüm söz konusu olan akil sağliği iken ne cesarettir anlamam insanlari böyle kobay gibi kullanabiliyorlar.. emdr derneği diye bir site var arkadaşlar psikoloğunuz bu eğitimi almişsa sitede kayitli oluyor zaten isminden bir aratin. Kimseye güven olmuyor dikkatli olmak lazim

Evet malesef halbuki erkenden guzelce tedavi olsaydim ne guzel iyilesirdim, 7 senem gitti... bi tek okb den kurtulabildim rituelleri cogunlukla yapmiyorum artik

Arkadaslar siz de sorunlarinizi kendi basiniza dusunmeye calisiyormusunuz, o zamanlar ve simdi hissettiklerinizi yaziyormusunuz? Neler gecti basimdan, neler oldu, nereye gitti diye?

selam kızlar emdr nedir araştırmadım hiç. 6ay önce bebeğimi doğumda kaybettim. bu konuyu aşabilirim diye psikoloğa gitmeyi kabul etmemiştim. ama zaman acımı hafifletmedi ve aksine büyüdükçe büyüdü, işime yansımaya başladı, iki satır okuyamaz hale gelmiştim, unutkanlık başlamıştı aşırı bir şekilde. abim panik atak hastasıydı ve terapi alıyordu, bana da önerdi, kabul ettim. 4 seans aldım. bebeğimle ilgili seansımdan sonra inanılmaz değişim oldu bende. hergün oturup ağlayan ben 10 gündür doğru dürüst aklıma bile gelmiyor. gelse de canımı acıtmıyor. çok rahat konuşabiliyorum bebeğimle ilgili, mezarına gidemiyordum artık mezarına da gidebiliyorum. bu zamana kadar boşuna direnmişim kendime zarar vermişim, şuan çok şükür iyiyim.

Reactions: Den

Ben de ilk başlarda öyleydim. Hala gönüllü değil eşimin zoruyla gidiyorum mezarına. Şimdi daha iyiyim çok şükür. Yeniden gebelik planlıyorum. İnşallah çok güzel olacak her şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…