evde yapılabilir. görsel, işitsel malzemeler ve teknikler var youtubeda. hiçbirini izlemedim, işe yarar olup olmadıkları hakkında bilgim yok ama günlük anlık gelişen sıkıntılara karşı kişinin kendi kendine de uygulayabileceği emdr teknikleri aklıma yatıyor fakat kendini dürterken varlığı bilinmeyen veya uyuyan travmayı tetikleme, uyandırma tehlikesi ne olacak? akım derken bkum olacak çünkü ortaya çıkan duyguları yatıştırmak, yönlendirmek, dönüştürmek hem bilgi hem beceri tecrübe şans kader kısmet hokus pokus, duman show gerektiriyor. onlar var mı? sondaki r reprocessing, yeniden işleme anlamına geliyor bunu yapabilir misin? kötü bir deneyimi bütün yönleriyle tekrar gözden geçirip (hep aynı güne uyanan insanların olduğu filmleri düşün. sonsuz bir döngüden ancak şansın yaver giderse sorunu bulup kurtuluyorsun ya işte öyle) sonunda aslında güzel tarafları da varmış ya hehe diyebileceğine inanıyorsan psikoloğa danışarak, okuyarak, etkilerini gözlemleyerek deneyebilirsin ama bence bugün canımı şu sıktı, bu beni kırdıdan öte derinlikteki konular için deneme. amaaan aslında deneme yaa ne olduğu belli değil ben de anlatırken soğudum.yok yaa dur aslında iyi galiba. dene dene. öff bilemiyorum, sen bilirsin.