Emdr deneyen var.mi

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
1.861
-145
68
41
Gelecek korkusu anksiyete için evde kendimiz uygulayabiliyor miyiz.dun denedim kendim.sanki iyi geldi.deneyen var.mi

Denemedim, bu işin kökten çözümü düşünce tarzını değiştirmek bence. emdr nasıl işliyor bilmiyorum ama uzmanlar bile bu konuda bazen yeterli gelmezken, emdr evde nasıl bir fikrim yok açıkçası. Uzman ile deneyip, hala bu illetten kurtulamayan insan çok duydum.

uzmanlarca uygulanan sistematik duyarsızlaştırmaya dayalı bir yöntemdir üstelik hakkında kesin veriye dayalı bir araştırma da yoktur hakkında hala ar-ge devam etmektedir. psikolojiniz oyuncak değil lütfen kendi başınıza iş yapmayın,ruh sağlığınızla oynamayın.terapistler bunun için var. belki size uygun daha sağlıklı bir terapi uygulayacaktırlar.

Kendiniz nasıl yaptınız ?
Ben destek aldığım dönem yapmıştı doktor ve bana iyi geldiğini düşünüyorm

emdr kendi kendinize yapabileceğiniz bir şey değil, bir uzmana başvurmalısınız

Kendiniz yapamazsınız çoğu uzman da yeterli değil . terapistimle çalıştık bana iyi geldi

Psikoloğa para vermemek için her yolu deniyorsun. Bu azimle üniversite sınavına hazırlanıp psikoloji bölümü de okursun sen. Ha gayret.
Onu deneyeyim bunu deneyeyim derken transa geçecek bu gidişle, çıkamayacak.

Gelecek korkusu anksiyete için evde kendimiz uygulayabiliyor miyiz.dun denedim kendim.sanki iyi geldi.deneyen var.mi
evde yapılabilir. görsel, işitsel malzemeler ve teknikler var youtubeda. hiçbirini izlemedim, işe yarar olup olmadıkları hakkında bilgim yok ama günlük anlık gelişen sıkıntılara karşı kişinin kendi kendine de uygulayabileceği emdr teknikleri aklıma yatıyor fakat kendini dürterken varlığı bilinmeyen veya uyuyan travmayı tetikleme, uyandırma tehlikesi ne olacak? akım derken bkum olacak çünkü ortaya çıkan duyguları yatıştırmak, yönlendirmek, dönüştürmek hem bilgi hem beceri tecrübe şans kader kısmet hokus pokus, duman show gerektiriyor. onlar var mı? sondaki r reprocessing, yeniden işleme anlamına geliyor bunu yapabilir misin? kötü bir deneyimi bütün yönleriyle tekrar gözden geçirip (hep aynı güne uyanan insanların olduğu filmleri düşün. sonsuz bir döngüden ancak şansın yaver giderse sorunu bulup kurtuluyorsun ya işte öyle) sonunda aslında güzel tarafları da varmış ya hehe diyebileceğine inanıyorsan psikoloğa danışarak, okuyarak, etkilerini gözlemleyerek deneyebilirsin ama bence bugün canımı şu sıktı, bu beni kırdıdan öte derinlikteki konular için deneme. amaaan aslında deneme yaa ne olduğu belli değil ben de anlatırken soğudum.yok yaa dur aslında iyi galiba. dene dene. öff bilemiyorum, sen bilirsin.

Sakın evde denemeyin
Çok iyi bir uzman eşliğinde yapılan bir terapi sürecidir.
Ben bir psikoterapist ile görüştüğümde sürecin uzun olduğunu yarıda bırakmanın çok daha ruhsal sıkıntıya sebep olacağını ifade etmişti. Emin olursan iyice araştırıp o şekilde başlanmalı demişti.
Onun yerine normal bakış açımızı düzenleme iz gerektiğini düşünüyorum.
Anksiyete bozukluğu ise ilaç+terapi ile güzel bir şekilde tedaviye götürüyor. Yine iyi bir uzmana gitmek lazım.

Psikoloğa para vermemek için her yolu deniyorsun. Bu azimle üniversite sınavına hazırlanıp psikoloji bölümü de okursun sen. Ha gayret.

Psikologa para vermeye gerek yok oysaki devlette bir sürü psikaytr var.
Çok söyledik.
Geçen mhrsde randevu bakarken ruh ve sinir hastalıklarında, genel cerrahiden bile daha çok randevu buldum inan. :)
Gerek görünce psikologa da sevk ediyor devlet, belediyelerde ücretsiz danışmanlık hizmetleri var.

Devlette randevu almak genelde sıkıntı oluyor diye ya da özeldekiler gibi ilgilenmiyor diye istemiyor sanırım. Bir ihtimal daha var, kendisi memur, siciline işleme gibi paranoyaları da vardı yanlış hatırlamıyorsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…