• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyo epikriz raporundan anlayan yardımcı olabilir mi? Kalitesi için?

kivircikbimuhendis

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
401
137
303
29
Arkadaşlar selam, hastaneden embriyo için epikriz raporu istedim. Ekteki raporu gönderdiler. Kalite kısmında hiç burada gördüğüm harfli şeyler yazmıyor anlayamadım o yüzden. Bileniniz ve yorumlayabilecek olanınız var mıdır bu rapora göre?

Eklentiler

• IMG_9261.webp
    IMG_9261.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 64
Bu belge, tüp bebek (IVF/ICSI) sürecine ait bir laboratuvar raporudur. İçeriğini yorumlarsak:

1. Tarih ve Siklus Bilgisi:

• İlk tüp bebek denemeniz olduğu anlaşılıyor (Siklus sayısı: 1).

2. Yumurta Toplama (OPU) Sonucu:

• 4 oosit (yumurta) toplanmış.

• MII sayısı 4: Olgun yumurta sayısı 4 olmuş, bu iyi bir durum.

• Fertilizasyon oranı 1/4: 4 yumurtadan sadece 1 tanesi döllenmiş, bu beklenenden düşük bir oran olabilir.

3. Kullanılan Teknikler:

• ICSI (Mikroenjeksiyon): Sperm, doğrudan yumurtaya enjekte edilmiş.

• Ejakülat: Sperm, meni örneğinden elde edilmiş.

• Embriyo dondurma: 1 embriyo dondurulmuş.

4. Embriyo Kalitesi:

• Not kısmında “Dondurulan embriyo kaliteleri: 10-0-BE” yazıyor. Bu kalite derecelendirmesi laboratuvardan laboratuvara değişebilir, ancak doktorunuzdan detaylı bilgi almanız daha sağlıklı olur.

5. Embriyo Transferi Yapılmış mı?

• ET (Embriyo Transferi) günü ve sayısı belirtilmemiş, yani embriyo transfer edilmemiş olabilir. Dondurulmuş embriyo transferi planlanıyor olabilir.

6. Gebelik Sonucu:

• Bu kısım karartılmış, yani sonuç belirtilmemiş.

Genel Değerlendirme:

• 4 olgun yumurtadan sadece 1 embriyonun gelişmesi, düşük bir döllenme oranı olarak değerlendirilebilir.

• Şu an için elinizde 1 dondurulmuş embriyo var.

• Embriyo kalitesiyle ilgili doktorunuzdan net bilgi almanız önemli.

• Gelecek süreçte, dondurulmuş embriyo transferi ile gebelik şansı olabilir.

Eğer tüp bebek süreciniz hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, doktorunuza embriyo kalitesi, döllenme oranının neden düşük olduğu ve bir sonraki adımlar hakkında detaylıca danışabilirsiniz.

Doktorumla cumartesi görüşücem telefondan bilgi alamadım. Raporu önden mail olarak istedim kendim bakmak için de kalite kısmını anlayamadım ben de malesef

Bu belge, tüp bebek (IVF/ICSI) sürecine ait bir laboratuvar raporudur. İçeriğini yorumlarsak:

1. Tarih ve Siklus Bilgisi:

• İlk tüp bebek denemeniz olduğu anlaşılıyor (Siklus sayısı: 1).

2. Yumurta Toplama (OPU) Sonucu:

• 4 oosit (yumurta) toplanmış.

• MII sayısı 4: Olgun yumurta sayısı 4 olmuş, bu iyi bir durum.

• Fertilizasyon oranı 1/4: 4 yumurtadan sadece 1 tanesi döllenmiş, bu beklenenden düşük bir oran olabilir.

3. Kullanılan Teknikler:

• ICSI (Mikroenjeksiyon): Sperm, doğrudan yumurtaya enjekte edilmiş.

• Ejakülat: Sperm, meni örneğinden elde edilmiş.

• Embriyo dondurma: 1 embriyo dondurulmuş.

4. Embriyo Kalitesi:

• Not kısmında “Dondurulan embriyo kaliteleri: 10-0-BE” yazıyor. Bu kalite derecelendirmesi laboratuvardan laboratuvara değişebilir, ancak doktorunuzdan detaylı bilgi almanız daha sağlıklı olur.

5. Embriyo Transferi Yapılmış mı?

• ET (Embriyo Transferi) günü ve sayısı belirtilmemiş, yani embriyo transfer edilmemiş olabilir. Dondurulmuş embriyo transferi planlanıyor olabilir.

6. Gebelik Sonucu:

• Bu kısım karartılmış, yani sonuç belirtilmemiş.

Genel Değerlendirme:

• 4 olgun yumurtadan sadece 1 embriyonun gelişmesi, düşük bir döllenme oranı olarak değerlendirilebilir.

• Şu an için elinizde 1 dondurulmuş embriyo var.

• Embriyo kalitesiyle ilgili doktorunuzdan net bilgi almanız önemli.

• Gelecek süreçte, dondurulmuş embriyo transferi ile gebelik şansı olabilir.

Eğer tüp bebek süreciniz hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, doktorunuza embriyo kalitesi, döllenme oranının neden düşük olduğu ve bir sonraki adımlar hakkında detaylıca danışabilirsiniz.
Yapay zekaları çok seviyorum bu konularda yardımcı oluyorlar gerçekten 😍 ben de aynı şekilde raporu yorumlattım ama kalite kısmını benim araştırmamda da yapay zeka anlayamadı; neye göre öyle bi değer yazdılar belirsiz gerçekten 🤷🏻‍♀️

Yapay zekaları çok seviyorum bu konularda yardımcı oluyorlar gerçekten 😍 ben de aynı şekilde raporu yorumlattım ama kalite kısmını benim araştırmamda da yapay zeka anlayamadı; neye göre öyle bi değer yazdılar belirsiz gerçekten 🤷🏻‍♀️
Herhalde 10 hücreli 3. Gun mü acaba orta kalite gibisinden size donduruldu die haber edildi mi

10-0-EB kalite embriyo” ifadesi, embriyo kalitesini ve gelişim aşamasını belirten bir sınıflandırmadır.

• 10: Embriyonun hücresel yapısını ve genişleme derecesini ifade eder. Bu genellikle blastokist evresindeki genişlemeyi veya hücre sayısını belirten bir skordur.

• 0: İç hücre kitlesi (ICM, yani embriyonun fetüs olacak kısmı) ve trofektoderm (plasentayı oluşturacak dış hücre tabakası) açısından kaliteyi gösteren bir değerdir. Skorlamada 0 en düşük kaliteyi ifade edebilir.

• EB: Erken blastokist (Early Blastocyst) anlamına gelir, yani embriyo blastokist aşamasına yeni ulaşmış durumdadır.

10-0-EB kalite embriyo” ifadesi, embriyo kalitesini ve gelişim aşamasını belirten bir sınıflandırmadır.

• 10: Embriyonun hücresel yapısını ve genişleme derecesini ifade eder. Bu genellikle blastokist evresindeki genişlemeyi veya hücre sayısını belirten bir skordur.

• 0: İç hücre kitlesi (ICM, yani embriyonun fetüs olacak kısmı) ve trofektoderm (plasentayı oluşturacak dış hücre tabakası) açısından kaliteyi gösteren bir değerdir. Skorlamada 0 en düşük kaliteyi ifade edebilir.

• EB: Erken blastokist (Early Blastocyst) anlamına gelir, yani embriyo blastokist aşamasına yeni ulaşmış durumdadır.
Acaba bu orta kalite bir embriyo olduğuna mı işarettir 🤷🏻‍♀️ kafamda deli sorular

Back
X