• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyo Donasyonu

Daha once yumurta donasyonu yaptirdik negatif sonuclandi
Spermler de cok sahane degil direk embriyo donasyonu mu yaptirsak diye dusunuyoruz?
Bizimle ayni durumda olan var mi aranizda?

Merhaba, cevap yazabilmek için üye oldum sen yazalı epey olmuş ama umarım görürsün benim yazdığımı.. benim de araştırdığım bir konu kulağa çok mantıklı geliyor..

Merhabalar :)
Ben henuz iskemi yaptirmadim simdi check up isleri ile ugrasiyorum ekim gibi dusunuyorum donasyonu..
Kibrista zaten laboratuarlar istanbuldaki kadar mukemmel degil esim de 47 yasinda sayi dusuklugu sekil bozuklugu falan da var
O yuzden son kez bu sekilde deneyelim dedik

Merhabalar :)
Ben henuz iskemi yaptirmadim simdi check up isleri ile ugrasiyorum ekim gibi dusunuyorum donasyonu..
Kibrista zaten laboratuarlar istanbuldaki kadar mukemmel degil esim de 47 yasinda sayi dusuklugu sekil bozuklugu falan da var
O yuzden son kez bu sekilde deneyelim dedik
Ben firdevs hanımın asistanı evrim hanımla görüştüm başarı oranı en yüksek uygulama diyor, yüzde 90 gibi bir garanti veriyor. Bizde sorun eşimden kaynaklı bir süredir ilaç kullanıyor ama iyiye doğru en ufak bir adım yok o yüzden normal tüp bebek şansı bile çok düşük ben de o yüzden donasyon ihtimalini düşünmeye başladım

Kıbrıs firdevs uğuz tip hastaları buraya diye bir topic var onu okudum epeyce 500 sayfaya yakın orda hem sperm hem yumurta hem embriyo donasyonu yaptıran bir sürü kişi var tüm süreçlerini yazmışlar ve gerçekten neredeyse yüzde doksanı anne olmuş

Ben firdevs hanımın asistanı evrim hanımla görüştüm başarı oranı en yüksek uygulama diyor, yüzde 90 gibi bir garanti veriyor. Bizde sorun eşimden kaynaklı bir süredir ilaç kullanıyor ama iyiye doğru en ufak bir adım yok o yüzden normal tüp bebek şansı bile çok düşük ben de o yüzden donasyon ihtimalini düşünmeye başladım

Evet tabiki sans cok cok daha yuksek
Yaslar kac esinin ve senin?

Kıbrıs firdevs uğuz tip hastaları buraya diye bir topic var onu okudum epeyce 500 sayfaya yakın orda hem sperm hem yumurta hem embriyo donasyonu yaptıran bir sürü kişi var tüm süreçlerini yazmışlar ve gerçekten neredeyse yüzde doksanı anne olmuş

O konuyu ben de takip ediyorum buyuk ihtimalle ben de firdevs hanima gidecegim
Birilerilerine guvenmekten baska sansimiz yok
Benim ikinci donasyon denemem olacak birinci yumurta donasyonuydu

Benim yaş 27 eşim 28 ve çocuk sahibi olmaya daha yeni karar vermiştik doktora baştan gidelim bi chek up olsun diye gittik çocuğumuz olamayacağını öğrendik öyle canım yanıyor ki.. allahtandır deyip alternatif arıyorum artık donasyon büyük karar ama sen de o sayfada görmüşsündür birçok kişi birsürü negatif tüpten sonra gitmiş yaşlar kırkı geçmiş geç kalmak istemiyorum sence doğru düşünüyor muyum

Merhabalar...
Ben de hala kararsizim kime gidecegime embriyo donasyonunu aralik gibi dusunuyorum
Ama size onerim donasyonu kime yaptirirsaniz yaptirin bulundugunuz sehirde iyi bir doktor bulmaniz
Kibristakileri sadece embriyo aldigiz biryer olarak gormeniz cunku hemen hemen hepsi o sekilde calisiyor
Detaylarla cok ilgilenmiyorlar
Benim bu son denemem olacak once checkup yaptiracagim ondan sonra donasyon size de mutlaka tavsiye ederim cok fazla etken var cunku hamileligi etkileyen
zor bir yoldayiz.. hepimize kolay gelsin..

Merhabalar...
Ben de hala kararsizim kime gidecegime embriyo donasyonunu aralik gibi dusunuyorum
Ama size onerim donasyonu kime yaptirirsaniz yaptirin bulundugunuz sehirde iyi bir doktor bulmaniz
Kibristakileri sadece embriyo aldigiz biryer olarak gormeniz cunku hemen hemen hepsi o sekilde calisiyor
Detaylarla cok ilgilenmiyorlar
Benim bu son denemem olacak once checkup yaptiracagim ondan sonra donasyon size de mutlaka tavsiye ederim cok fazla etken var cunku hamileligi etkileyen
zor bir yoldayiz.. hepimize kolay gelsin..
İyi bayramlar
Haklısınız tabi ama kafama bişey takıldı şimdi burda takibimizi yapan doktora sadece tüp bebek mi dememiz gerekiyor donasyon olduğunu söylememizde bir sakınca var mı yasal olarak sıkıntı yaşar mıyız acaba ben hala tam emin değilim yasal bişey yapacağımızdan

İyi bayramlar
Haklısınız tabi ama kafama bişey takıldı şimdi burda takibimizi yapan doktora sadece tüp bebek mi dememiz gerekiyor donasyon olduğunu söylememizde bir sakınca var mı yasal olarak sıkıntı yaşar mıyız acaba ben hala tam emin değilim yasal bişey yapacağımızdan

Tup bebek uzmanlarinin hicbirinin donasyona karsi oldugunu duymadim hepsi zaten son asamada donasyon oneriyor
Hicbir sorun olmuyor rahatllikla soyleyebilirsin

medipol mega yar.doç. günseli òzdemire gitmiştim.Gidecegime bin pişman oldum.Bunlar nasıl insanlar .Ilk tüp bebek tedavimi sprem donasyonu olarak yaptırdım.Kıbrıs listeyi yollamısti foluküllerimin buyuklugune bakilmasi gerekiyordu ki durdurma iğnesi vurulacaktı o gün.Yani o gün ònemli bi gündü.bu şahsa gitmiştim.Ben kıbrısda sprem donasyonu deyince birden yüzü degisti.Lütfen çıkın burdan biri duyacak zaten şuan hastanede bu konudan dolayı denetleme var.başımı belaya sokacaksınız diyip hala konuşmaya devam ediyordu Sonuçda muayene ücreti ödeyip orada bulunuyordum .Ultrasonla bakın Folikül boyutunu söyleyin sadece dedim.Ona göre iğne vurulucam dedim.Çıkın çıkın dedi.Hayatımda ilkkez bi yerden kovuldum..Sinirden göz yaşlarıma hakim olamadım.Bu nasıl bi cehalettir doktor olmuşda ne olmuş.Verdiği büyük tepkinin sebebi de bazı doktorların kıbrısdaki kliniklerle anlaşmaları varmıs.Yolladıkları hastalar üzerinden para kazanıyorlarmış.Türkiyede de bu işlem yasal olmadığı için idare sıkı denetliyormus o hastanede. Olay buymuş. Herkes böyle olcak diye bişey yok.Benim şansıma denk geldi diyelim

Evet ya buyuk sansizlik olmus
Bir de saygisizlik diz boyu bakmak zorunda tabiki degil ama yontem yanlis
Malesef turkiyede herkes kendini bisey saniyor insana saygi kalmadi
Seni birak meslegine saygisizlik
Sen zaten odemeni yapmissin gerisi onu ilgilendirmez ki...
Kibrisdaki merkez bir doktor onerdi mi?

Evet ya buyuk sansizlik olmus
Bir de saygisizlik diz boyu bakmak zorunda tabiki degil ama yontem yanlis
Malesef turkiyede herkes kendini bisey saniyor insana saygi kalmadi
Seni birak meslegine saygisizlik
Sen zaten odemeni yapmissin gerisi onu ilgilendirmez ki...
Kibrisdaki merkez bir doktor onerdi mi?
Büyük terbiyesizlik bu derdi çekmeyen bilmez kendi başlarına gelse sanki onlar mecbur kalmayacaklar bizler bu sorunla karşılaşana kadar böyle uygulamaları duymamıştık bile saygı duymak zorunda herkes ama gerekmedikçe söylememek gerekiyor herhalde tüp bebek deyip geçmek lazım hiç sıkma canını evlatlarımızı kucağımıza aldığımızda bütün bunlar bitecek inş

Hamile kaldıkdan sonra gerçekden iş disiplini olan bir hekim bulunca ona yumurtanın nakil olduğunu söylememiz gerekiyormuş.çünki bebeğin gelişimini yumurta sahibinin yaşına göre izliyorlarmış.bi arkadaş başta dr söylememiş 3 ay sonra söylemiş dr kızmış baştan söylenmeli ona göre gelişimine bakıyoruz demiş.
Gerçekden haklısınız saygı yok.
Sevdiğim bi laf dır.
Ağaçdan düşenin halinden , ağaçdan düşen anlar
Tavsiye ettikleri yerler var. ataşehirdeki klinikde var ama adını bilmiyorum. Ögrenince size söylerim.

Benim yaşım çok genç donörle yakın olursa yaşlarımız söylemeyi düşünmüyorum yasal anlamda sıkıntı yaşayabileceğimizden korkuyorum ama mecbur kalırsam yapacak bişey yok tabiki bilgilerimizi paylaşalım tabi dediğimiz gibi bizim halimizden bizden başkası anlamaz

Benim yaşım çok genç donörle yakın olursa yaşlarımız söylemeyi düşünmüyorum yasal anlamda sıkıntı yaşayabileceğimizden korkuyorum ama mecbur kalırsam yapacak bişey yok tabiki bilgilerimizi paylaşalım tabi dediğimiz gibi bizim halimizden bizden başkası anlamaz
yakın yaş olur muhtemelen bencede söylemene gerek yok.zaten 27 yaşındaydın sanırım.

Back
X