Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Herkese Merhaba,
P90X Ev Egzersiz Programı'nı zaten duymuş olacağınızı tahmin ediyorum. Ama ben kendi hikayemi sizinle paylaşmak istedim. Programla ilgili sorusu olanların sorularını ilk elden severek cevaplandırmak isterim.
İsteyenlere ideal fiziğe kavuşmada faydam olursa ne mutlu bana...
Ama biraz da Kadın Dayanışması! P90X Türkiye Sitesinde (P90X Türkiye | Türkiye'nin Bir Numaralı Türkçe P90X ve INSANITY Sitesi), benim degisim hikayem ve blog yazim da yarismada oylanmakta. Bir suru erkege karsi yarisiyorum. Eger bir saniyenizi ayirip, degerli oylarinizi benim icin kullanirsaniz cok sevinirim.
Iste benim hikayem...
Adım Derya, 22 yaşındayım. Hayır, bu yazıyı En İyi Blog yarışmasında büyük ödülü kazanmak için yazmıyorum, çünkü kazansam da siteden ihtiyacı olan başka birine hediye edeceğim. Ama evet, bu yazıyı yazmaya karar verdim, çünkü yarışanlar arasında henüz bir tane bile kadın yazar görmedim ve ilk olmak istedim. Belki benden önceki karşı cinslerimin yazıları gibi, gösterip hava atacağım 6-packlerim yok (zaten o kadarını istemem ama onun yerine sizinle paylaşacağım yepyeni bir hayatım var!
P90X ile tanışma sürecimi başlatan, başka bir konu için gittiğim doktorumun (aynı zamanda aile dostu), dost acı söyler acı reçetesi ile oldu Bir kız için iyi sayılabilecek olan 1.70 boyuma rağmen, neredeyse 90 kiloya merdiven dayamışlık ile, tanınmaz bir beden, yüzde 40 yağ oranı, aşırı özgüven eksikliği, muhtemelen buna bağlı olarak anksiyete, yerlerde sürünen enerji seviyesi, vs. vs
Artık daha çok geç olmadan, hayatımla ilgili bir şeyler yapmam gerektiğini çok net anlamıştım. Ve P90X Programı ile, popüler bir kadın sitesinde (kadın dedikodu sitesi de diyebiliriz tanıştım. Denemiş ve memnun olduğunu söyleyen pek çok kişi vardı. Ama nedense ortak yanları, hep sonunu getirememiş olmalarıydı. Hep, bir heyecanla açılmış Blog başlıkları, ilk günlerde sık güncellemeler ama sonra hep sessizlik. Çok ısrarla ne oldu diye soranlara da, sınav haftamdı, ailece tatile çıktık, erkek arkadaşım çok güzelleşiyorum diye izin vermedi, yağmur yağdı böyle oldu gibi bahaneler. İşte o zaman, buna başlayacağıma ama sonunda da bitireceğime yemin ettim. Bu sebeple, bir kere ve doğru başlamalıydım.
İşte bu mükemmel site ve yine mükemmel insan Aykut Hoca ile tanışmam bundan sonra oldu. Googlea P90X Türkçe yazmam yetti. Hemen birinci sırada gelen sonucun üzerine tıkladım ve en sonunda artık okumaktan gözlerim ağrıyıp bilgisayarı kapattığımda, üzerinden 3 saat geçmişti. Evet tamı tamına tam 3 saat boyunca, sitenin incelenmedik tek bir satırını bile bırakmamıştım sanırım. O heyecanla, saatin gece 11:30 olduğunu bile farketmeden, sitenin iletişim bölümündeki numarayı aramışım. Telesekreter falan çıkacağını düşünmüştüm ama telefonu bir seferde açan kişi Aykut Hocanın ta kendisiydi. Sadece Bu gördüklerim gerçek mi? diye sorabildiğimde, belki bir 10 dakika da Aykut Hoca anlattı P90Xi. Şimdi dönüp hatırladığımda, sesi o kadar tutkulu ve heyecan doluydu ki, kafamda hiçbir soru işareti kalmadı ve bu serüven için artık %100 hazır olduğumu içimde hissettim.
Tam 2 gün sonra P90X Setim elimdeydi. Ve Aykut Hocamın verdiği programla hemen aynı gün başlarken buldum kendimi. İlk haftanın zorluğundan bahsetmeyeceğim, burayı takip eden hemen herkes artık bunu biliyordur. Vücudunuza ne güzel yatıp duruyorduk, nereden çıktı bu hareket dedirten, onu adeta şoke eden ve uykusundan (çirkinlik ve miskinlik uykusundan) uyandıran bir program bu! Ama gelişmeyi de beraberinde bu farklılık getiriyor.
Kendimce, başarının 5 kuralını bir araya getirdim, burada paylaşmak istiyorum.
1) Amacınız kilo vermek ya da vücudunuzu değiştirmek olduğunda, sözümona mucize reçetelerden kaçının. 1 haftada şu kadar zayıflayın, her öğün yaban mersini yiyin böyle olun, iki hap yutun 20 kilo verin gibi şeyler sizi ancak umutsuzluğa sevk eder, üzer ve sonunda gerçekten hapı yutmuş olursunuz!
2) Kilo verme de, değişim de önce beyinde başlar. Hayır, evinizin beyini (bu tabire uyuz olurum), kocanızı vs. kastetmiyorum Beyninizde yani. Ben bu işe başlayacağım ve başaracağım dersiniz, ve başarırsınız. Daha yolun yarısında ya da başında bile, kendinizi başarıyla bitirmiş olarak hayal edin.
3) Başarının anahtarı, Planlama! Doğru planlama olmadan, programın gerisine düşmek ve yarım bırakmak o kadar kolay ki. Biz insanlar da aslında, yemek yemeye, uyumaya, nefes almaya dahi programlanmışız, düşünmeden yaparız. Bu ekstrem rutini de hayatınızın bir parçası haline getirmeye çalışın, size zorla dayatılan bir şeye değil. Aynı planlamaya, beslenme de dahil. Yine sonradan bu siteden öğrendiğim, bir gün içerisinde ağzından geçen her şeyi yazma tekniği de inanılmaz işe yaramakta, tavsiye ederim.
4) Elinizden gelenin en iyisini yapın, gerisini boşverin! (Patenti Tonye aittir, bana değil). Gerçekten de, ilk başlarda yerlerde sürüneceksiniz, ekrandakileri gördükçe performansınızdan utanacaksınız. İlk Ab Ripper Ximi videoya çekip, Aykut Hocama gönderiştim, kimse ile asla paylaşmaması ama izleyip halime gülmesi için 85 kilo ile yerlerde zavallıca debelenen ben şimdi ekrandakilere bile kök söktürüyor.
5) Başarı Sabotajcılarından uzaklaşıp, Doğru Desteke yanaşın. Başarı sabotajcılarından kastım, karar verme aşaması da dahil, yol boyunca sizi desteklemek yerine köstekleyenler. İnanın, P90X yaparken bunlardan çevrenizde bolca bulmak mümkün. Kızım sen o hareketleri yapamazsın, boşver ne salatası yaa, pizza yiyelim Bunların hepsi uydurmasyon, inanma gibi. Neden böyle söylüyorlar, bence kendileri inanmadıklarından değil, kendileri yapamadıklarından!
Doğru destek ise, işte bu site. Bu site, başta Aykut Hocamın ve de sizlerin yazıları, motivasyonu, aile ortamı olmasaydı, asla başaramazdım biliyorum. Tekrar teşekkürler.
İşte 90 Günlük Sonuçlar
1. Gün 90. Gün
85 Kg. 59 Kg.
%40 Yağ oranı %21 Yağ oranı
İşte artık ben bir P90X Mezunuyum Daha kendimle barışık, daha enerjik, daha sosyal, daha sağlıklıyım Daha fit, daha güzel, daha mutlu, daha umutluyum Evet, ben bir P90X Mezunuyum ve şu an dünyanın zirvesindeyim
Derya
Eki Görüntüle 774972