ElmaTurtanaz'ın başarı öyküsü...

E

ElmaTurtanaz

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi ElmaTurtanaz
Aslında erken diyordum, başarı öykümü yazmak için… Ama benimki de herkes gibi kendimce kazandığım büyük zaferlerden biri… Peki beni zayıflamaya iten sebep neydi?bu sorunun cevabına geleceğim...
Aslında küçüklüğümde pek kilolu değildim. Hatta normal kilonun altında doğmuşum neredeyse… Benim asıl kilo alış zamanlarım ortaokul-lise 1 yıllarına denk gelir. Şu an 17 yaşında bir lise 3 öğrencisiyim. Kabul ediyorum büyük değilim ama önemli bir zatın dediği gibi, okumasını bilirsen her insan bir kitaptır:) Aralarda bıraktıklarım oldu, pes ettim, o yüzden şubattan beri vere vere anca 2–3 kilo verdim. Toplam verdiğim kiloya gelirsek, 92 civarlarından 72 ye düştüm. Yani 20 kilo. Gençler kolay verir derler ama bir yere kadar. Eğer oturmayı zevk edinmiş bir yapınız varsa, genç veya yaşlı zor verirsiniz bu kiloları:)Hala daha devam ediyorum.65’e düşeceğim Allah nasip ederse…(dua edin:)
Geleyim neden zayıflamaya karar verdim? Anlatması çok uzun. Bilirsiniz, herkes size şişman der, beş kilo versen cillop gibi kız olursun der, yok canım sağlıkmış vs vs… Bir de herkes diyet uzmanı zaten, bizim apartmandaki yaşlı teyze de bana hep kilo ver azcık derdi. Artık pek diyemiyor:) Şişmanın halinden anca şişman birisi anlar. Şu şişman kelimesinden de oldum olası nefret etmişimdir. Beni zayıflamaya iten sebepler değildi bunlar tabii… Çevremi doğrusu hiç takmam. Çevre hep konuşur ama boş konuşur.Kendim için istedim zayıflamayı.Çok güzel birisi olmak için...Nedenlerinden biri budur:):))

Defter tutmanızı tavsiye ederim. Ben bu sitede 40 kilo veren bir bayanın başarı öyküsünü okumuştum. Ondan da çok etkilendim. Ondan sonra defter tutmaya başladım zaten.
9 Temmuz 2008’de defterime yazmışım: 86 kiloymuşum. Ama o zamana kadar verdiğim kiloları ve 25 Aralığa kadar verdiğim kiloları pek saymıyorum açıkçası. Çünkü zayıflamanın aç kalmak olduğunu zannediyordum. Bu o kadar yanlışmış ki… Sonradan okuyarak, öğrenerek kendi beynimde keşfettim ve beynime yerleştirdim.
Asıl başlama tarihim: 25 Aralık 2008. 82 kiloymuşum. 23 Aralıkta defterime yazdığım bazı şeyler var:
-Şişmanlık hayatımda nelere mal oluyor?
= ınce insanların giydikleri güzel elbiseleri giyememek,
=Erkeklerin beğenmemesi ( kendilerince haklılar aslında)
=Dalga konusu olmak…
25 Aralıkta benim kendime yönelttiğim bir soru: Kaybettiklerimizi, kazanamadıklarımızı geri alma vakti gelmedi mi? ışte asıl mesele burada. Hep neden kaybeden taraf biz oluyoruz? O zayıfların hepsi çok mu akıllı, çok mu güzel, çok mu sağlıklı? Hiç zannetmiyorum açıkçası…
Size herhangi bir diyet listesi veremem. Bu çok saçma olur. Ama şunu diyebilirim. Yürüyüş, aerobik gibi sporları tercih edin. Günde 20 dk bile olsa yürüyün. Gerçekten çok faydalı.
Zayıflama çaylarına gelince… Yeşil çaya başladığım ilk günü dün gibi hatırlıyorum Annemle simit-peynir yiyip yeşil çay içiyorduk. Anne, dedim; galiba bu yeşil çay yemekten önce falan içiliyormuş… Annem zaten hiç beğenmedi yeşil çayı. Ama ben az da olsa alışmayı başardım:)Çok faydalıymış ya arkadaşlar:)
Doğrusu sebzeleri pek sevmezdim. Dolapta elma görürdüm, onun yerine çikolata yerdim. Kendimi meyveye, sebzeye alıştırdım. Marulu bile yiyemeyen ben, marul salatalarını artık götürüyorum resmen :)Bunları yemek zorundasınız diye bir şey yok. Kendinizi zorunlu hissetmeyin. Düşünün, sadece zayıflayınca neler olacağını düşünün… Sorularınız olursa da cevaplarım. (çok bilmiş gibi:) resimleri link olarak koyuyorum tam çıkmasını pek istemedim :)
Boyum:1.74 bu arada.
http://img142.imageshack.us/my.php?image=2910081350.jpg
2910081350.jpg

0105091553a.jpg
http://img142.imageshack.us/my.php?image=0105091553a.jpg
2304091214.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım tebrık ederım benımde bıran once motıvasyona ıhtıyacım var
97 kılo ve 1.70 boyundayım
25 yasındayım
ve omrum oyunca kıloluydum kı dusun premature dogmusum

tebrik ederim arkadaşım çok hoş görünüyorsunn.....

öncelikle vazgeçmek gereken tek bir düşünce var: Her şey zamanla hallolacak. 1 ayda zafzayıf biri olamayız ne yazıkki...zamana yaymak gerek. ben ortalama ayda 4 kilo civarı verdim sanırsam. haftada bir kilo en ideali diye düşünüyorum.

"minel aşk" nickli arkadaşım,teşekkür ederim:) kimse gerçeği söylemiyor nedense ben de bendeki değişimi bir türlü farkedemiyorum:))))) 5 kilo civarı kaldı. onu da verirsem süper olacak. :))))

gercektende cok hoş cıkmıssın ..

umarım kılo verırızz hep bırlıkteee :)

bende bol bol sebze yemeye calısıyorum ve de tavukk

canım elbette farkedılıyor sendekı degısım
fıstık gıbı olmussun .)

bıde motıve olmam lazım 6 ay sonra allah nasıp ederse sözlenıcem bunun nişanı var düğünü var gelınlık nasıl gıyıcem yanımda yakısıklı atletık bı adam bende obez olucak ıs dııl ama gel gor kı aynı senın gıbı dolabı acıp cıkolata yıyorum bı ton sebze ve meyve doluyken ıcı :KK43:

süper olmuşsun war yaaaaaaaaaa........................:)))
hep böyle kal canım olurmu.....
harika görünüyorsun :))
tebrikler.........
::nazar:

sen başarmışsın bu işi darısı bizlere olsun ne diyiim tebrikler.....

hepinize çok teşekkür ederim :))) inşallah hep birlikte ideal kilolarımıza kavuşacağız...

valla süper olmuşsun bence de darısı başımıza.. bu arada günlük tutmanın önemine ben de inanıyorum.. hem duygularımı yazıyorum, hem acıkınca mutfağa değil, yazmaya gidiyorum ve canımın istediklerini yazıyorum.. yemiş kadar oluyorum gerçekten:) ama günlüğü birisi bulacak diye de ödüm kopmuyor değil...

72-74 arası gidip geliyorum. aşağıya bi inemedim gitti:))) benim diyet günlüğüm ile normal günlük ayrı,o yüzden isteyen baksın diye açık bırakıyorum:)))))
yine de üzülüyorum o kadar kilo verdim hala tam bi zayıf görünüme kavuşamadım:)))

tebrikler canım...a.s.
maşallah çokta güzelsin..:nazar: :nazar:
darısı benim ve tüm kg veremeyenlerin başına inşallah..kaydirigubbakcemile

çok teşekkür ederim. doğru zayıflayamamamızın tek nedeni,her şeyin bir anda olmasını istememiz.O yüzden bir sürü diyet türedi zaten:) inanın 2 haftada bilmem kaç kilo vs vs...hepsi yalan bunların. diyetisyen yardımı da almadım,beni benden iyi kimse anlayamaz çünkü. annem diyetisyene götürdü bir defa, kadın bana diyor ki senin gerçekten zayıflaman lazım çok kilolusun diyor, e bende o cümleden sonra umut mu kalır? o yüzden devam etmedim o gün bitti diyetisyen benim için:))))) bir daha da davosa gelmem=)))))

Harika ya canım maşallah başarmışsın tek başına süper bir irade harika üstelik güzel bir kızsında çok az kaldı buraya kadr başardınsa bundan sonrada başarırsın. Cannım ya ben pek siteyi takip edemiyorum kısaca nasıl yürüttün zayıflama işini kahvaltılarda naptın mesela birde yemek araları atıştırmalarda naptın şahsen ben bütün gün evde oturuyorum ve brşeyler yemeden duramıyorum:S:S cevabını bekliyorum. tekrar tebrik ederim.

"Akıl yaşta değil,baştadır."

Elma turtanaz işte bu sözü bir kez daha isbatlamış biri ...
Tebrik ederim.Hikayeni büyük bir keyifle ve gurula okudum .

Harika ya canım maşallah başarmışsın tek başına süper bir irade harika üstelik güzel bir kızsında çok az kaldı buraya kadr başardınsa bundan sonrada başarırsın. Cannım ya ben pek siteyi takip edemiyorum kısaca nasıl yürüttün zayıflama işini kahvaltılarda naptın mesela birde yemek araları atıştırmalarda naptın şahsen ben bütün gün evde oturuyorum ve brşeyler yemeden duramıyorum:S:S cevabını bekliyorum. tekrar tebrik ederim.

lise1 deyken servisle gidip geliyordum. lise 2 de taşındık ve artık servis yerine 20 dklık yolu yürüyerek okula gidiyorum. Ben 'yediklerimi kısmaktan' çok, yürüyüşün faydasını gördüm. Eskiden olsa,annem beni zorla sokağa çıkarırdı:)))) Bir de üstüne kavga ederdik:)) yiyip yiyip evde oturuyorsun derdi.:)))) yediklerimi kısmak derken... Aslında yemin ederim ki her şeyden yedim. Ama sebzeleri de soktum hayatıma. Tatlı krizim geldiğinde, çikolata türü şeyler yerine meyve yedim.Olmadı mı,canım mı çekiyor? Gittim aldım ve gofret yedim:))) Çünkü eğer beynime ''Yeme!!! '' komutunu verseydim; iki gün sonra kendimi tatlıcıda bulurdum. Peki pes ettiğim zamanlar olmadı mı? Çooookkkkkk oldu:))) Herkes gibi pişmanlıklar da hissettim. Bu daha çok, günlüğüme yazmadığım günlerde oldu. O yüzden yazmak çok önemli bir yer tutuyor.Kahvaltıya gelirsek... Çok kahvaltı yapan birisi değildim,zaten 6da kalkıp 7de okula gidiyorum . O saatlerde de zaten bir şey yemek istemiyorsun. Bu çok yanlış. Ben öğrenci olduğum için,okulda simit falanla da idare edebiliyorum bazen. Ama asıl önerim şudur: Sabah kahvaltısı çok önemli bir yer tutuyor.Artık sabahları daha fazla yiyorum. Eğer sabah yemezseniz, öğle ve akşama yüklenirsiniz. Sabahları kalori yakmak daha kolaydır,çünkü metabolizma canlıdır ve güne hazırdır. Bu yüzden,bunu yiyin,şunu yiyin diyemem lakin,şunu da söylemem gerekir,beyaz ekmeği hiç kesmedim. Az da olsa yedim. Öncelikli önerim,sabah kalkıp -kahvaltıdan sonra da olabilir-yürüyüş yapmanızdır. Gerçekten çok faydalı. Olmadı mı, evde yere minder koyun,step yapın:))) ama dışarı çıkın,havayı çekin içinize... bizim burada bir aerobik salonu var. Oraya tıkılıp da spor yapanlardan inanın daha çok zayıfladım. :))))))))))))

"Akıl yaşta değil,baştadır."

Elma turtanaz işte bu sözü bir kez daha isbatlamış biri ...
Tebrik ederim.Hikayeni büyük bir keyifle ve gurula okudum .

çok teşekkür ederim:)))) çok sağolun.

Kaybettiklerimizi, kazanamadıklarımızı geri alma vakti gelmedi mi?
en çok bu lafını beğendim ve ne kadarda haklısın...
artık gerçekten onları geri almanın vakti geldi..

X