Merhabalar,
Ben de kpss sözde çalışmaya başlayalı 1,5 ay kadar oldu. Bu kadar sürede ne çalıştığıma gelirsek, sadece pazar günleri günde 1-2 saat bakarak Türkçeden sözcükte anlamı bitirdim. Matematikten de Bölünebilme OBEB OKEKe kadar olan konuları bitirdim. Geometriden de açılar ve üçgende kenar açı bağlantısını bitirdim.
Şu an bir kamu kurumunda çalışıyorum ama işimden pek memnun değilim o yüzden kurum değiştirmek için KPSS ye hazırlanıyorum. Hedefim 2016 KPSS den 90 veya üstü bir puan almak.
Hafta içi full işte olduğum için çalışmaya pek fırsatım olmuyor. İşlerim de çok yoğun. Bazen nadiren yarım saatlik süreler oluyor onda da pek çalıştığım söylenemez. Evliyim akşam da eve git yemek yap, yemek ye çay iç derken akşam 10 oluyor ve uykum geliyor yatıyorum. Hafta içi hiç çalışamıyorum. Cumartesi günleri de ev temizliği ile akşam ediyorum. Pazar günü de hem eşime hem de 1-2 saat KPSS ye vakit ayırıyorum. Ve de bunun da yeterli olmadığını biliyorum. O yüzden kendimi takip edebilmek açısından ve de paylaşımlarda bulunabilmek adına kendi günlüğümü oluşturmaya karar verdim.
Sınav öne alındı malum, nasıl çalışsam neye çalışsam diye bir türlü karar veremedim sonra her dersten bir ünite bitirerek ilerlemeye karar verdim öyle başladım. Ama bu da çok verimli olmadı. Zaten haftada bir gün bakmayla 2 haftada bir dersten 1 ünite anca bitirebildim
O yüzden kendime şöyle bir hedef seçtim. Bir dersi bitirip diğer derse geçcem. Sıralama olarak da Türkçe-Mat-Tarih-Coğrafya-Anayasa olarak belirledim. İşte olduğum zamanlar fırsat buldukça test çözme matematik türkçe çalışma imkanım olmadığı için sözelden konu okumaya karar verdim.
Elimde uzmanın 2016 konu anlatımı var sadece yeni olarak bir de eskiden kalan yaprak testler,konu anlatımlı ve soru bankaları var. Elimdeki kitapları bitirmeden de yenisini almayı düşünmüyorum şimdilik.
Benim gibi vakit bulamayıp ya da motive olamayıp çalışamayan arkadaşları da beklerim. Birbirimize destek olarak çalışabiliriz burdan.