Kekler - Pastalar Elmalı Turta Tarifim (resimli) bakmadan geçmeyin (:

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
Elmalı Turta

önce elmaları rendeleyip bir tencerede şekeri (3-4 yemek kaşığı) ve tarçını (1 tatlı kaşığı) ilave edip suyunu çekene kadar kavurun ve soğumaya bırakın..
fırını önceden 180 C ısıtın.

2 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 pk margarin (oda sıcaklığında)
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3.5 su bardağı un
içi : 4 elma, 3-4 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 su bardağı dövülmüş ceviz
üzerine : pudra şekeri

şeker,yağ, vanilya,yumurta iyice çırpılır. un ve kabartma tozu eklenip yoğurulur. hamur 1o dk buzdolabında dinlendirilir.
hamurdan portakal büyüklüğünden bir parça ayrılır (üzerinin kafesi için)
kalan parça merdane ile inceltilip tepsinin içine yayılır ve kenarları yükseltilir.
Soğumuş elma harcı üzerine yayılır. harcın üzerine 1 su bardağı ceviz dökülür.
kalan hamur şeritler halinde kesilip üzerine döşenir..

ben sürekli bu tarifi yaparım ve her yiyen bayılır tadına.. afiyet olsun arkadaşlar

Eklentiler

• $DSC02544.JPG
    $DSC02544.JPG
    38,5 KB · Görüntüleme: 80
  • $DSC02545.JPG
    $DSC02545.JPG
    49,6 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:
evet elmalı turta bende yaparım... kahveyle süper gider.görüntüsü harika.tadıda eminim çok güzeldir.ellerin dert görmesin cnm

ben yaptm çok güzel oldu cnm paylaşım için çok saol. eskiden ben buna süt de ekliyordm ama normal kek gibi oluyordu tadı, bu tarifin 1 paket margarini yarıma indirdim birazda sıvı yağ ekledm daha hafif olsun yağ tadı gelmesin diye. çok güzel oldu cokacimcoook

meğerse ben elmalı tart için yanlış yerlere bakıyormuşum bu bölümdeymişkaydirigubbakcemile3
, eline sağlık canım çok güzel görünüyor
a.s.

mmmm süper görünüyor ben bunu hep yapıyorum şmdide canım çekti cokacimcoook
ben yaptm çok güzel oldu cnm paylaşım için çok saol. eskiden ben buna süt de ekliyordm ama normal kek gibi oluyordu tadı, bu tarifin 1 paket margarini yarıma indirdim birazda sıvı yağ ekledm daha hafif olsun yağ tadı gelmesin diye. çok güzel oldu cokacimcoook

canım ellerine sağlık.. çok sevindm.. bende konunun canlandığını tesadüf farkettim :) benmde misafirlerime güvenerek yaptıım bir tariftir.. kahvaltıda, çayda gayet güzel gidiyor bence :) birde geçenlerde elmalı rulo yaptım.. onuda netten aldm tarifini gaet güzel oldu resimini ekledim takip edebilirsin canm.. sevgiler,

Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor evde cok elma var bu tarifi denicem.a.s.

teşekkür ederim ilginiz için.. fotoğraflarını ve lezzet denemenizi bekliyoruz :) sevgiler,

ellerine saglik canim benim harika nefis görünüyo süpersin

ilgin için çoook teşekkür ederim canım.. güzel yüreğine sağlık... opuyorumnanaktan

meğerse ben elmalı tart için yanlış yerlere bakıyormuşum bu bölümdeymişkaydirigubbakcemile3
, eline sağlık canım çok güzel görünüyor
a.s.

çook teşekkür ederim.. yapılışı da çok pratik aslında.. fazla vakit almıyor.. benm misafirlerimden hep tam not almış bir tariftir.. yorumlarını yaptıktan sonra bekliyorum :KK66: sevgiler canm..

X