Kekler - Pastalar Elmalı Pasta Resimli

ATA_SEVEN

YolumuzunGüneşi Önderimiz
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
802
1
tarif zeytinağacından alıntı fakat ben oranları değiştirdim biraz

sıvıyağ ile yapıldığı için gayet hafif ve çokda pratik :)

içi için: 4-5 adet büyük tatlı elma, 4 kaşık toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, istenirse ceviz içi

• 1 su bardağı kadar yoğurt (katı)
• 1 su bardağı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
• 1 paket vanilya
• yarım paket kabartma tozu
• 2,5 bardak kadar kepekli un ( ben beyaz un kullandım ve oranı da 3,5 bardak yaptım)
• üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
• üzerine serpmek için pudra şekeri

Elmaları rendeleyip şekerle birlikte , çelik tencerede pişirin. Şeker miktarını, elmanız çok tatlı ise azaltabilirsiniz. Suyunu iyice çektikten sonra tarçın karıştırıp bir kenara koyun. Diğer tarafta yağ , yoğurt vanilya ve hindistan cevizini iyice karıştırıp, un ve kabartma tozunu eleyerek hamur yapın (ele yapışmayan , yumuşak bir hamur). Hamurun 1/3 ünü yağlanmış tepsiye serin( elle veya merdane ile ). Üzerine soğumuş içi yerleştirin. Kalan hamurdan küçük parçalar kopararak şeritler yapın sepet örgüsü gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 200C de pişirin.

attachment.php

hamuru altına serip elmalı için konmuş hali...

fırından çıkmış hali... :CüvCüv:

attachment.php

servis edilmiş halii cokacimcoook

hamurunda şeker yok fakat çok şekerli sevenler hamuruna bir iki kaşık şeker ilave edebilirler..

Eklentiler

• $Fotoğraf-0067.jpg
    $Fotoğraf-0067.jpg
    85,5 KB · Görüntüleme: 139
  • $Fotoğraf-0071.jpg
    $Fotoğraf-0071.jpg
    86,3 KB · Görüntüleme: 105
  • $Fotoğraf-0073.jpg
    $Fotoğraf-0073.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 159
inanmıyorum ya bu kadar olur tamda burda elmalı tart tarifi arıyordum, yok diye söyleniyorumkaydirigubbakcemile3
eline sağlık canım, denicem hemen buguna.s.

inanmıyorum ya bu kadar olur tamda burda elmalı tart tarifi arıyordum, yok diye söyleniyorumkaydirigubbakcemile3
eline sağlık canım, denicem hemen buguna.s.

dene canım yerimseniben

bana da haber ver hihoyyyt

birde sana zahmet resmini de yemeden çekmeye çalış ve gönder emii sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab

dene canım yerimseniben

bana da haber ver hihoyyyt

birde sana zahmet resmini de yemeden çekmeye çalış ve gönder emii sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab

canım geç söyledin yedik bilekaydirigubbakcemile3
bende beyaz un kullandım, zeytinyağ yerine ayçiçekyağı kullandım, sen tarifi koyar koymaz yapmıştım bitti bile, zaten tam o esnada elmalı tart tarifi arıyordum
bu tarifin beni cezbeden tarafı katı yağ, tereyağı falan kullanılmamış olamasıydı.
teşekkür ederim canım tarif için
a.s.a.s.

canım geç söyledin yedik bilekaydirigubbakcemile3
bende beyaz un kullandım, zeytinyağ yerine ayçiçekyağı kullandım, sen tarifi koyar koymaz yapmıştım bitti bile, zaten tam o esnada elmalı tart tarifi arıyordum
bu tarifin beni cezbeden tarafı katı yağ, tereyağı falan kullanılmamış olamasıydı.
teşekkür ederim canım tarif için
a.s.a.s.

:sinifsinif: :sinifsinif: :sinifsinif:

yediniz demek neyse en azından beğenmişsiniz :CüvCüv:

bi dahaki sefere isterim resim ona göre :eek:klava:

afiyet bal şeker olsun canım opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

ellerine saglik canim benim
söyle bir dilim rica etsem olurmu :)
nefis görünüyo

bir dilim rica etme yap :eek:klava:

çünküüüüü çok pratik aynı senin gibi :dance:

içi hazırladıktan sonra 10 dk işlem tamam canım

hoop fırın..

:1hug: :1hug:

ayya kıyamam yaa hadi gel gel

demin yine yaptım zaten bu daha güzel oldu sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab

elmanın altına birde kayısı marmelatı sürdüm delikafadulden delikafadulden

bu da biraz önce yaptığım yerimseniben

şekil konusunda biraz kendimi geliştirdim sanırım sırnaşık şey sırnaşık şey

attachment.php

Eklentiler

• $Fotoğraf-0075.jpg
    $Fotoğraf-0075.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 156
Ayy çok güzel görünüyo ya canım çekti sen şimdi kalk yap dicen ama üşeniyorumm en kısa amanda yapıcammmm yerimseniben

ATA_SEVEN tarifine sağlık. ben ki yemek işinde pek becerikli değilimdir. benimki bile nefis oldu. bundan sonra hep yapıcam. çayın yanına da çok yakıştı. bu da resmi:

adszbv.jpg

hımmm elmalı bol tarçınlı tart kadar ne güzel gider çayın yanında?eellerine sağlık cnm

Ayy çok güzel görünüyo ya canım çekti sen şimdi kalk yap dicen ama üşeniyorumm en kısa amanda yapıcammmm yerimseniben

zemuszemus teşekkür ederim canım..

ama şimdi kalk yap sırnaşık şey

sonra da gel bana anlat emi :1shok:

ATA_SEVEN tarifine sağlık. ben ki yemek işinde pek becerikli değilimdir. benimki bile nefis oldu. bundan sonra hep yapıcam. çayın yanına da çok yakıştı. bu da resmi:

adszbv.jpg

cokacimcoook cokacimcoook

ellerine sağlık canım benim :CüvCüv:

harika görünüyor senin yaptığında...

bir detay daha vereyim kalın dövülmüş fındık ya da ceviz de koy süper oluyor -tatlicadiarzu-

:teytey:

ellerine saglik canim cok nefis gozukuyor en kisa zamanda bende deneyecegim

X