• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Elma sirkesinin mucizesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi irmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Arkadaşlar ben saçımda en olmadık şeyleri denedim şu 2 sene içinde... 2 ayda bir kahverengiden platine dönüşler, renk denemeleri, maşa düzleştirici derken saçımın anası ağladı... 24 yaşındayım ilk defa saçlarım omuzlarımı geçti, o yıpranıklığa ramen kestirmekte istemiyorum.. ne yapsam ne yapsam da bu yanıklar düzelse saçıma parlaklık gelse diye hayıflandığım sıralarda annem başladı sirkeyi anlatmaya. yok dedim kokar falan sirke sirke istemem... sen dedi bi dene !!! kesintisiz 3-4 ay boyunca her yıkamada yaptım sirkeyi. niye bu kadar destan gibi yazdın vereceğin iki satır bilgi diyen arkadaşlar kızmasın bana, özellikle detaylı yazdım ki anlayın nasıl mucizevi bişey oldugunu :) neyse o süre zarfında benim saçlar oldumu size yumuşacık (eskiye nazaran), parlak, o yanıklar yavaaaaş yavaaaaş toparladı kendini.... kızlar bende, benim bu çalı süpürgesi saçlarımda etki ettiyse eminimki herkese etki eder.. gelelim nasıl uygulandığına :

duşta normal şampuanınızla yıkıyosunuz saçınızı, bi maşrapaya ılık su doldurup içine yarım çay bardağından biraz daha az elma sirkesini döküyosunuz. saçlarınızı önünüze eğip maşrapanın içine sokuyosunuz. ve o şekilde durabildiğiniz kadar duruyosunuzz. daha sonra sirkeli suyu saç diplerinize masaj yapa yapa yavaşça döküyosunuz, o şekilde de çıkıyosunuz. bi daha normal suyla durulamadan.. O KADAR .... sirkenin kokusu başta keskin gelebilir, fakat sonra uçup gidiyo...

haydin kolay gele :61:

Bende deneyecegim bu aksam, tesekkurler ..

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bende deneyecegim bu aksam, tesekkurler ..

Canım tam okuyamadık yazdıklarınızı çok mu iyi geliyor saçlara ya merakımızı mazur görün :)))

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım tam okuyamadık yazdıklarınızı çok mu iyi geliyor saçlara ya merakımızı mazur görün :)))

Evet, hep duyardim ama denememistim, arkadasimiz denemis ve cok memnun kalmis.

Evet, hep duyardim ama denememistim, arkadasimiz denemis ve cok memnun kalmis.

Arkadaşlar ben saçımda en olmadık şeyleri denedim şu 2 sene içinde... 2 ayda bir kahverengiden platine dönüşler, renk denemeleri, maşa düzleştirici derken saçımın anası ağladı... 24 yaşındayım ilk defa saçlarım omuzlarımı geçti, o yıpranıklığa ramen kestirmekte istemiyorum.. ne yapsam ne yapsam da bu yanıklar düzelse saçıma parlaklık gelse diye hayıflandığım sıralarda annem başladı sirkeyi anlatmaya. yok dedim kokar falan sirke sirke istemem... sen dedi bi dene !!! kesintisiz 3-4 ay boyunca her yıkamada yaptım sirkeyi. niye bu kadar destan gibi yazdın vereceğin iki satır bilgi diyen arkadaşlar kızmasın bana, özellikle detaylı yazdım ki anlayın nasıl mucizevi bişey oldugunu :) neyse o süre zarfında benim saçlar oldumu size yumuşacık (eskiye nazaran), parlak, o yanıklar yavaaaaş yavaaaaş toparladı kendini.... kızlar bende, benim bu çalı süpürgesi saçlarımda etki ettiyse eminimki herkese etki eder.. gelelim nasıl uygulandığına :

duşta normal şampuanınızla yıkıyosunuz saçınızı, bi maşrapaya ılık su doldurup içine yarım çay bardağından biraz daha az elma sirkesini döküyosunuz. saçlarınızı önünüze eğip maşrapanın içine sokuyosunuz. ve o şekilde durabildiğiniz kadar duruyosunuzz. daha sonra sirkeli suyu saç diplerinize masaj yapa yapa yavaşça döküyosunuz, o şekilde de çıkıyosunuz. bi daha normal suyla durulamadan.. O KADAR .... sirkenin kokusu başta keskin gelebilir, fakat sonra uçup gidiyo...

ben ısırgan otunu son durulama suyu yapıyordum ama aklıma bir şey geldi madem durulama yok fısfıslı şişeye koysakta banyodan çıkınca sıksak daha pratik olmaz mı?
bir de su ılık mı olacak soğuk mu farkeder mi
bu arada yazalı bayağı olmuş uzamasında durum nedir acaba?

Son düzenleme:
Ben de hiiiç işe yaramadı

Kokusu nasil peki? Ne kadar zamana geciyor? Cunku yumurta denemistim bi kez ve bi daha tövbe ettim 3 kere yikamama ragmen tum gun sicakta omlet gibi kokuyodum kimse yanima yaklasmadi :(

🎀12.12.12🎀

saçı uzatıyor mu ? uzatıyorsa ne kadar sürede nereden nereye uzatıyor (mesela omuzdan bele ) lütfen acil cevap verirseniz çokk sevirim :54:

forumde yenı arkadaslar var ıse beraber bırbırımıze destek olarak deneyelım en azından daha kararlı oluruz. saçlarımı uzun zamandır uzun kullanıyorum kestırmekte ıstemıyorum .:((

Elma sirkesi yağları ve kirleri arındırır yalnızca :) doğal maskeleri kullanıp duştan çıkmadan birde sirkeli suyla yıkarsanız çok daha faydalı olur ;)

Elma sirkesi yağları ve kirleri arındırır yalnızca :) doğal maskeleri kullanıp duştan çıkmadan birde sirkeli suyla yıkarsanız çok daha faydalı olur ;)

cumartesı gunu kestırdım saclarımı ve orta kestaneye boyattım.dogala donmek ıstıyorum.sımdı saglıklı uzatmak ıstıyorum

cumartesı gunu kestırdım saclarımı ve orta kestaneye boyattım.dogala donmek ıstıyorum.sımdı saglıklı uzatmak ıstıyorum

Sirke elbette mükemmel bir arındırıcı ve güçlendiricidir ancak diğer yağlar ile kullanırsan çok daha faydalı olur araştır yağları ısırganotu yağı jajoba yağı defne yağı badem yağı zeytin yağı özellikle susam yağı ve Hint yağı bir çok yağ var uçucular ve kalanlara bak ona göre karıştır sirkeyide bir pet şişe suya az karıştır şampuandan sonra dök hem yağı arındırır hem saçı güçlendirir :) saçların yağlıysa sirkeli kürler de var saçını çok güzel yapacak :)

Arkadaşlar yıllardır saçlarını boyayan ve boyadan kaynaklı kuruma, dip yağlanması, kepek , dökülme gibi sorunlara çeşitli çözümler aramış çok çeşitli ampul, şampuan, krem, yağ bilumum kür kullanmış bir bayanım. Dermatoloğumun da önerdiği en önemli şey saçına yağlı bakımlar, kremler, kremli maskeler ve kremli şampuanlar sürme demek idi. Nedeni ise çok açık ki bunların hepsi saç dibinde kalıntı bırakıyor ve saç kökü kapanıp hava alamaz hale gelince de saç dökülmeleri kaçınılmaz oluyormuş. Yağlı bakımlar başlangıçta yumuşatır ama saçın cinsine göre ya saçınızı çok ağırlaştırı sürekli dipleriniz yağlı gezersiniz bir de soğuk pres olup olmadığını tam bilmediğiniz yağlı küçücük şişelere gereksiz para harcarsınız. Yağlı bakımlar ve kremler saçı döküyor bu çok çok bilinen bir gerçektir ve MEZOTERAPİ denilen işlem de saçtaki bu kötü şampuan, yağlar ve kremlerin bıraktığı kalıntıları temizleyip saçı vitaminlerle besleyerek dökülmeyi durdurmaktır. Ancak mezoterapinin fiyatları 1400-1500 Tl'den başlıyor tek veya 3 seans...Kafanıza iğneler batırılmakla kalıyorsunuz.

Yağlı bakım kesinlikle uygulamayın ve öyle arkadaşın dediği gibi kolay kolay arındırılmıyor, ayrıca madem arındıracaksın neden sürüyorsun :)) Bir kere işin mantığı yanlış. Yağsız kürlerden Isırgan suyu-Sinameki suyu- Tarçın suyu (bunlar çay gibi 500 ml suya demlenerek yapılıyorlar) ve ayrıca doğal ballı su ve sirkeli suyla bakım yapın diplerine de yedirin. Sirkeli su bir bakımdır ve eğer doğru sirkeyi seçmezseniz saçınızı sadece kurutursunuz. Öncelikle aktardan 20 tl civarında satılan tortulu yani doğal elma sirkesi alacaksınız içinde mayasıyla satılır ve çoğunlukla bulanıktır, öyle market sirkesi gibi berrak değildir... O sirkeden 500 ml suya yarım çay bardağı ekleyin ve banyo sonunda asla krem ve kremli şampuan kullanmadan bunu son su olarak kullanın ve özellikle diplerinizi friksiyonla yedirin. Böylece asıl önemli olan yeri yani saç cildini temizlersiniz.. Uçların bakımı hiçbirşeydir önemli olan başlıca bakım saç dibi bakımıdır. Sakın durulamayın kuruyunca kokusu geçiyor zaten. Kesinlikle yağlı yumurtalı bakımlar uygulamayın aksine saçınızı dökecek bir işlemdir...

Şampuan olarak da asla piyasa şampuanı (Panthene-Elidor vd.) kullanmayın. Dermatologların önerdikleri TRESAN (ısırgan özlü ve kremsiz)- Ketoral sç dibi mantarını ve kepeğini giderir- Prozinc(içinde saç uzatıcı çinko var) - ve Placenta (saç uzatıcı buğday endospermi var) bunlardan dönüşümlü olarak kullanın. Bu şampuanlar çok köpürmez , zaten aşırı köpüren şampuan iyi değil aksine zararlı şampuandır. Burada şampuanlardan çok fayda beklemeyin yalnızca kremli olmasın ve sonda krem kullanmayın. Su bazlı bakımlar uygulayın.

Sirkeli su bakımı yapacaklar doğal-tortulu sirke kullansınlar yoksa kaş yapayım derken gözden olmayasınız...

Sirke elbette mükemmel bir arındırıcı ve güçlendiricidir ancak diğer yağlar ile kullanırsan çok daha faydalı olur araştır yağları ısırganotu yağı jajoba yağı defne yağı badem yağı zeytin yağı özellikle susam yağı ve Hint yağı bir çok yağ var uçucular ve kalanlara bak ona göre karıştır sirkeyide bir pet şişe suya az karıştır şampuandan sonra dök hem yağı arındırır hem saçı güçlendirir :) saçların yağlıysa sirkeli kürler de var saçını çok güzel yapacak :)

acaba sacın rengını acarmı bıktım su boyanın rengının acılmasını.

Elma sirkesini ben tonik olarak kullanıyorum :D benim cildim aşırı yağlı ve sürekli yaglandigi için suratimla oynarım bu yüzden sivilce eksik olmaz... Sirke ile hem yuzumun temizliğini yapıyorum akşamları pamukla hem de aşırı yaglanmayi onluyo... Saçıma da deneyesim geldi bak simdi (: benim saçlarım da yazín surekli toplamaktan mahvoldular :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlarr merhaba
benm de bir arkadaşım burdan okumuş yapmış 2 kerede yanıklarım toparladı diyor ama ben bu şekilde saçlarımı maşrafada falan bekletemiyorum
çünkü zamanında sinemaki, ısırgan,sarımsak,çamterebentin gibi bir sürü bakım uygulardım saçıma artık usandım
ama hiç yoktan iyidir diyerek bir fıslı fıslı şişeye az sirke birazda su koydum banyo sonrası sıkıyorum ve çok kolay taranıyor
en azından mavi su, sarı kız gibi yapay şeyleri hem saçıma sürmemiş oluyorum hemde para harcamamış oluyorum.
taranması konusunda iyi oluyor yani sirke saçımda kaldığı için sizin uygulamaya hemen hemen benzer bir durum değil mi kızlar??

Back
X