• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları elleri yumruk

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

defne44

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
173
2
0
Ankara
oglumun 3 ayı dün bittti 4 aylık ama elleri hala yumuk arada açıyo ama genelde elleriini sıkı sıkı yumruk yapıyo düzeltyorum 2 sn sonra yne aynı bebegi 4 aylık olupta böyle yapan varmı birde nette lokomolazi dye bişey okudum acaba bunun belirtisimidir

canım benim oğlumda ellerini yumruk şeklinde tutuyor ama genelde açıp kapatıyor,oyuncaklarını tutuyor.lokomolazi bildiğim kadarıyla premature doğan bebeklerde oluyor

canım normaldir zamanla açar.oyuncaklarına uzanıp tutmayı öğrenince açar.arada avucunun içine masaj yap bu el kaslarını gevşetiyormuş iyi gelir.

canım bebekler anne karnında fetüs pozisyonunda dururlar.

doğdukları zaman da bu pozisyondan kurtulmaları zaman alabilir.

ama içinin rahat etmesini istiyorsan gidip bir çocuk doktoruna gösterebilirsin.

canım ellerini zorla açmaya çalışma, avuç içine dokunmamaya özen göster. yakalama refleksi zaten mevcut olduğu için tuttuğu nesneyi bırakmak istemiycek ellerini daha fazla sıkacaktır.
avuç içlerine değil ellerinin dışına, kolundan parmaklarına doğru sever gibi hafif hafif masajlar yap. altını her değiştirdiğinde bu rutini yapar hatta bacaklarına da aynı masajı yapıp dizlerini karnına doğru nazikçe itersen ve ellerini dizlerinde açmayı denersen kısa süre içinde açılma başladığını göreceksin.

oğlumda da benzer sorunlar vardı, 20 günlükken fizyoterapiste gitmeye başladık. hareketleri ondan öğrendim ve çok faydasını gördüm. geride yatan bambaşka bir hastalık çıkmasına rağmen bu hareketlerle gelişimine katkı sağladık.

dikkatini çeken başka hareketsizlikler, başka göze çarpan sorunlarınız yoksa çok kafana takma daha çok küçüksünüz :) herşeyi öğreniyorlar merak etme :)

arkadaşlar içime buz gibi su serptiniz cin gibi yemek yerken bile bana vermiyosunuz diye aglıyo. ama gel gelelim eller hala yumuk ciddi bi sarılık geçirdik lokomolozide sarılık havale vb. dyo tek uyan belirtisi eller yumuk çok tşk.. ederim hepiniize

4 aylik ve genelde yumrak yapiyo. bazen zor aciyoruz ama bazen kendiliginden actigi da oluyo. özellikle iki gündür epey aciyo elini ben bi sorun oldugunu sanmiyorum. her ay düzenli doktora götürüyoruz. görüyo yani doktor. bi sey olsa söylerdi. bence normal

anne olmak ne zormuşş nasıl bişeymş tarifi yok işte. heran korku heran düşün, merak et, gülsün diye kırk takla at uzar gider bu böyle tşk. ederim arkadaşlar

bizim bebekte 3. aydan sonra ellerini açıp nesneleri kavramaya başladı..hep kapalıydı elleri..banyo yaptırırken bile açamıyorduk yıkamak için..biraz daha bekleyin bence..4.ayda çok değişiyor bebekler..

Back