- 10 Mart 2016
- 395
- 135
- 31
-
- Konu Sahibi Denizhifam
El ile gebelik anlaşılıyor ama tabi ebe falan olması lazım hiç bilmeyen zorlanabilir. Geç döllenme falan olduysa idrarda hemen cıkmayabilir kan kesin sonuç verirKızlar merhaba arkadaşım dedi ki sert zemine düz yat tam ksık bölgenin biraz üst tarafı çamaşırının lastiğinin geldiği yere dokun sertlik varsa hamilesin deri sizce bu doğru mu? Birde 4 gün geciktim kan yada idrar da çıkarım iki gün önce idrar yaptım ama negatif sonuçlandı
illa ki vardır eskilerin yöntemleri ama günümüzde yaşıyorken ve basit bir kan verme ile sonuç öğrenebiliyorken uğraşmaya gerek yok bence. Ben 3 gün geciktiğimde idrar testinde görmüştüm. Kan daha sağlam sonuç verir. Sağlıkla kavuşun inşallah :)Kızlar merhaba arkadaşım dedi ki sert zemine düz yat tam ksık bölgenin biraz üst tarafı çamaşırının lastiğinin geldiği yere dokun sertlik varsa hamilesin deri sizce bu doğru mu? Birde 4 gün geciktim kan yada idrar da çıkarım iki gün önce idrar yaptım ama negatif sonuçlandı
Kan testi için erken mi ki bu süre onu bilemedimilla ki vardır eskilerin yöntemleri ama günümüzde yaşıyorken ve basit bir kan verme ile sonuç öğrenebiliyorken uğraşmaya gerek yok bence. Ben 3 gün geciktiğimde idrar testinde görmüştüm. Kan daha sağlam sonuç verir. Sağlıkla kavuşun inşallah :)
parmak ile değil onu anlamam mümkün olmaz ebe olmadıkça üstten muayene dediler kan vermeye de korkuyorum ama uyku üzerine düşmeye başladım saat 11 de 12 de kalkıp akşam beş gibi yatıp 8 de kalkıp gece 2 de tekrar uyumaya başladım ama belim de çok ağroyor adet olacakmışım gibi. İnşallah vardır bu sefer Benin'le olur bebeğimEskiden tahlil mi vardi illaki vardir anlamanin bir yolu. Muhtesem yüzyılı izlediyseniz. Kadinlar sirtustu yatiyorlar hekimler muayene sonrasi hamile olup olmadigini soyluyor. Sanirim onda parmakla kontrol ediyorlarmış. Eline sert bir duvar geliyorsa o rahim duvari yani hamile degilsin. Ama boşluk geliyorsa rahim yukari dogru cikmis gebelik belirtisi. Ben boyle hatirliyorum. Daha bunun gibi belki belli edici seyler de vardir. Olmaz diye bisey yok hersey bugunku tıptan ibaret değil.
Bilmiyorum sadece duydum sizlere de sorayım dedimöyle bir yöntem varsa da kesin bir şey söylemek çok zor olsa gerek .. :S
Canim senin dediğin gibi bnim sol tarafım da sertlik olmuştu hatta eşime bak bebek tam burda sanırım diyordum doktorda ultrason da hep orda gezdirirdi elini. . Bn hamileligimi öğrendikten bi kaç hafta sonra bu sertlik oluştu :)Bilmiyorum sadece duydum sizlere de sorayım dedim
Ben kadarlıktı sen elinle sertliği hissettiğindeCanim senin dediğin gibi bnim sol tarafım da sertlik olmuştu hatta eşime bak bebek tam burda sanırım diyordum doktorda ultrason da hep orda gezdirirdi elini. . Bn hamileligimi öğrendikten bi kaç hafta sonra bu sertlik oluştu :)
Sanırım 10 haftalık di tam hatırlamıyorum canımBen kadarlıktı sen elinle sertliği hissettiğinde
kanda mutlaka çıkar..Kan testi için erken mi ki bu süre onu bilemedim
Bence cok cok zor cnku gebeligin ilk haftalarinda bahsedilen olusum mm ile ifade ediliyor bunun el ile anlasilmasi bana gore munkun degil. 8-9 haftalik olur bebek cm boyutlarina gelir ozaman belki ebeler vs tecrubeli olanlar anlar ama o bile zor ihtimal sanki hem bukadar ugrasa gerek yokki yipratmayin kendinizi basit bir test ile var veya yok. (Yipratmayin diyende her ay 4 gozle bekliyor)Kızlar merhaba arkadaşım dedi ki sert zemine düz yat tam ksık bölgenin biraz üst tarafı çamaşırının lastiğinin geldiği yere dokun sertlik varsa hamilesin deri sizce bu doğru mu? Birde 4 gün geciktim kan yada idrar da çıkarım iki gün önce idrar yaptım ama negatif sonuçlandı
saçmalık.Kızlar merhaba arkadaşım dedi ki sert zemine düz yat tam ksık bölgenin biraz üst tarafı çamaşırının lastiğinin geldiği yere dokun sertlik varsa hamilesin deri sizce bu doğru mu? Birde 4 gün geciktim kan yada idrar da çıkarım iki gün önce idrar yaptım ama negatif sonuçlandı