Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kızlar boşu boşuna hap kullanıyorsunz, içinde olmadıktan sonra kullanıyor olmak normal değil. Hormonal değerlerinizle gereksiz yere oynuyorsunuz. Kadınlarda çoğunlukla ayda bir kez yumurtlama olur ve o yumurta vucutta 24 saat canlı kalır. Bu ayda bir defa olan yumurta 24 saat canlı kaldığı zaman diliminde spermle birleşirse ve rahme tutunabilirse hamilelik oluyor. Tavsiyem kadınlarda yumurtlama günü araştırmanız ve riskli gününüzü belirleyiniz eğer bahsettiğim gibi vajinanıza gelen spermden şüpheleniyorsanız. Adet döneminin başladığı ilk gün, birinci gündür ve yumurtlama 28 günlük periyotla tekrar eden adet kanamasının 13 ve 15. günleri arasında olmaktadır. Bu günler, kadının doğurganlığını maksimum özellikleri taşıdığı ve cinsel birleşme sonrası sperm ile yumurtalığın verimli bir şekilde döllenerek gebeliği başlatmasına sebep olmaktadır.
Benim durum daha kötü, geri çekme yöntemiyle zevk suyundan hamile kalabilirim diye ertesi günü hapı kullanma kararı aldığımı ona söylemiştim, ikincisinde içime boşaldı ve yumurtlama günümden bir iki gün sonrası, yumurta canlı da olabilir ve ella kullandım ve gecikmeden 10 gün sonra test yaptım, tekrar test yapıcamyarın ve negatif olursa da kan testi için hastaneye gidicem. Hayatımda ilk defa gecikmem oluyor ve daha önce bikaç sefer kullanmış olsam da ellanın böyle bir geciktirici etkisi olmamıştı. Birdaha asla evleninceye yadar sex yaşamama kararı aldım çünkü duygusal olarak kendimde herşey tam değildi.

Siskinlik yaparmi normalde bende yapti

Siskinlik yaparmi normalde bende yapti
Yapar çünkü rahmindeki ortamı değiştiriyor (biraz kanama gibi) ve belli bisüre yumurta bırakılmasını engelliyor (spermin vucutta canlı kalabileceği süreye göre) . Doğal olarak direnciniz düşükse birtakım enfeksiyon yaşanmasına da zemin oluşturabilir.

Kanama bende olmadi ama ozellikle sol yumurtaligim bastirinca acio normalde sancim oluodu ama yinede o cok acio

Ben de bugün iki ayrı test daha aldım, adetim geciktikten 10 gün sonra yaptığım negatifti, sabah bugün aldığım iki ayrı marka testi de uygulayacağım. Bu hafta içi kadın hastalıkları ve doğum bölümünede gidip bir bayan doktora durumu anlatıp muayene olucam.

Benim.adetime daha 13 gun var. Normalde de arada agrim olurdu ztn

bende de oldu, ayrı zamanlarda her iki yumurtalıklarımda da, hatta şuanda bir duyarlılık hissettiyorum.
Ama genelde yan etkiymis o kanama zaten ya ben acikcasi cok bisey olcagini düşünmüş cunku erkek arkdsm gogsume bosaldi sonucta ozel bolgeme degil ben banyo yaptigim icin hemen bosaldiktan sonra kacmasindan korktugumdan aldim

Benim.adetime daha 13 gun var. Normalde de arada agrim olurdu ztn
İçini rahat tut o zaman, geçikirse düşün :) benim gibi, ilk defa gecikti ve çok farklı duygular yaşıyorum. Olmadığı netleşince rahatlıcam, testlere de güvenmiyorum yalnız rahatlatıcak beni yine de, endişelerimi azaltıcak.

Yani seninki direk.mi temas oldu benimki gogsume bosaldi hemen banyo yaptım ya ondan korktum kacarmi die

Ama genelde yan etkiymis o kanama zaten ya ben acikcasi cok bisey olcagini düşünmüş cunku erkek arkdsm gogsume bosaldi sonucta ozel bolgeme degil ben banyo yaptigim icin hemen bosaldiktan sonra kacmasindan korktugumdan aldim
Kullanmasaydın keşke, adetin bittikten kaç gün sonra yaşadın bu durumu.

Bittigi gun yasadim
boşu boşuna kullanmışsın, o sperm şüphelendiğin gibi girse dahi 3-4 gün yaşar ki çok düşük ihtimal, girse de yumurtalıklarının yumurta bırakma süresine gelmediği için yine hamile kalmazdın ölürdü sperm. Adetinin başlangıcından itibaren 14. gün riskli, 10. günden önce olanda şüpheye düşmen gereksizdi, 20. gün sonrasında da yaşadığın ilişkide de aynı şekilde. Ben de bilmiyordum 4-5 ay önce öğrendim böyle olduğunu.

Bugun öğrendim bilmiyordum bende =) neler varmis yahu

Bugun öğrendim bilmiyordum bende =) neler varmis yahu
tavsiyem kadınlarda yumurtlama dönemi ve gebelik için en iyi günleri araştırman, tersini yaparsan ve çoklu yumurtlayan bir bayan değilsen (çok nadir bazı bayanlarda oluyormuş) ona göre de karar verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…