Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Kızlar selam
Dün bir cinsel ilişki yaşadım. İkinci sevişmeydi normalde prezervatif kullanıyoruz ama prezervatifsiz nasıl bir his merak ettiğimiz için başında bir kaç kere aralıklı zamanlarda girip çıktık. (Tempolu bir git gel yoktu) sonra korkmaya başladık zevk suyundan oluşbilecek hamileliklerden ama erkek arkadaşım zevk suyunu çoğu zaman hissettiğini söylüyor peniste bir his oluyormuş çıkarken. genelde ilk sevişmede ve en sert halinde geliyormuş bu sefer en sert hali de değildi diyor devamlı gir çık oluşmadı ki çok zevke gelip zevk suyu oluşsun diyor.

Sizce durumumuz riskli mi? Ellayı kullanmalı mıyım?

Dönemin önemli bence. Yumurtlama gününde isen risk yükselir adet e yakın ve hemen adet sonrası risk daha azdır. Yani ben ilişki yaşamama rağmen kullandım senin yerinde olsam kesin kullanırdım heralde :/

Merhaba benim sorum su ellayi kullandıktan sonra adet dönemim dört gün gecikti kahverengi lekeyle başladı iki gün kanamam oldu iki gün tekrardan kahverengi lekelenmeyle bitti fakat göğüs agrim ve kasik agrim geçmedi acaba hormonlardan mi adet gecikmemin ikinci günü idrar testim negatifti bu arada

Aşırı derecede hormon içeren bir ilaç zaten ayrıca yan etkilerinde göğüs hassasiyeti de vardı ondan olma oranı yüksek bence canım çok düşünme insan unuttukça düzeliyor

Aşırı derecede hormon içeren bir ilaç zaten ayrıca yan etkilerinde göğüs hassasiyeti de vardı ondan olma oranı yüksek bence canım çok düşünme insan unuttukça düzeliyor
İki gündür sağ kasik agrisi cekiyorum midem bulaniyor çok stresliyim bayramdan dolayı test almaya da cikamadim düşünmekten deliye döndum

mrb arkadaşlar ben adetliyken adetin 4.günü erkek arkadaşn ısrarıyla ilişkiye girdim ve içime boşaldı o yarım içinde elle hapı kullandm, ama adet bitiminin 7.günü erkek arkadaşımla yine ilişkiye girdm ve yine içime boşaldı hemen o yarım saat içinde elle kullandm yan etkilerini yaşamadm ama adetim normalde düzensiz zaten ve bugün 28. gündeym adet olmadm ama geçen ay 24 gün sonra adet olmuştm şuan adet belirtileri var kasıklarımda agrı var karnımdada ama adet olamadm sizce napmalıyım ? yani bir ay içinde ve yakın zamanda iki kez elle hapı kullanmış oldum, şuan stresliym ve napıcagmı bilemiyorum

peki adet zaten düzensizse napmalı

merhaba. polikistikover hastasıyım adetim çok düzensiz.eşim içime boşaldı kondom varken ama yirtilmadi. biz de güvenemeyip ella aldık. 5 saat sonra ictim. ileride adet olana kadar yan etkileri sürer mi? eğer sürüyorsa adetim çok düzensiz olduğu için 1 hafta daha bekleyip tarlusal kullanmayı düşünüyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

kondom la korunuyorsanız bosuna ıcmıssın canım hapı. adet duzensılıgın var ustelık bu hapta gecıktırı . bence gecıkme olursa dr na danısarak ılac al ve adet ol.

canım sen ella hapını cok sık kullanmısısn senede 2 den fazla onerılmezken sen bır hafat ıcınde 2 kez ıcmıssın ella dogum kontrol hapı degıl. bence bır kadın doğumcuya git ve doğum kontrol hapı basla erkek arkadasın he rıkıde bır ıcıne bosalacaksa en etkılı yontem o korunman ıcın

kondom la korunuyorsanız bosuna ıcmıssın canım hapı. adet duzensılıgın var ustelık bu hapta gecıktırı . bence gecıkme olursa dr na danısarak ılac al ve adet ol.
Cok fazla bas agrisi yapti 2 gundur basimin agrisindan duramiyorum. Diger yan etkileri ortaya cikmadan bir hafta sonra falan tarlusal alayim yoksa dayanamiyorum agriya

Benim istemediğim bi ilişki gerçekleşti adetimin bittiğinden 1 gün sonra içime boşalma olmuş yumurtlama dönemimde hesaplamalarıma göre ilişkiden 5 gün sonra 14 saat sonrada ella hapını kulladım hapı kullandıktan bikaç gün sonra beyaz akıntı geldi çok sık idrara çıkmaya başladım sol kasıkta batmalar çok var midemdede gaz var lütfen cevap verirseniz çok sevinirim normal adet günüme daha 7 gün var ve ilişkinin üstünden 2 hafta geçti lütfen cevap verin

arkadaşlar selam,
bende bu boktan durumdayım şuan. bu ctesi düğünüm var 8 ekimde.. ctesi nişanlımla bi deneyelim falan dedik. tahmini yumurtlamam perş idi.. çokta tutmaz diye düşünüyordum ..riskli gümn yumurtlama günü ve hemen 24 saati diye.. neyse sonra dün birden aklıma bebekten önce yapmam gereken sağlık şeyleri diş kontolü dolgu faşan filan ve MR çektirmem geldi.. acayip bunaldım korktum. dünden beri de paniğim balayıona gidicem dah aburnumdan gelmesin onu yeme bunu yapma.. ekimde ki tahmini reglim 13 ekimde.. nası korktum anlatamam. .. balayında hamile olmak istemem. dr umu aradım dediki tutabilir ilaç alma töngten MR çektirme bekle regl olmanı.. solaryuma falanda girecektim vazgeçtim tabii. sonra dün geceden beri şu ertesi gün hapları aklıma geldi. sabah gene dr u aradım ella al dedi. 40 saat falan oluyo şuaralar.. ama etkilerini okuyuncada korktum. düğünden önce şimdi kanama ağrı zart zurt .. düğün telaşına bide omu girsin.. o kadar kötüüm ve kararsıızmn ki.. ya tuttuysa ve bu ilaç sonra kötü etkilerse... zaten 37 yaşındayım.. olurmu olmazmı bilmiyorum.. sigara alkol kullanan biriyim 3 haftadır sigara içmiyordum .. hani normalde tutma ihtimali düşük. bi,de hemen wc ye gittim ayrıca poziyon olarakta altta değildim. psikolojikmidir nedir.. acayıp yumurtalıklarım ağrıyo .. şu ilaçtan kullanıp sonrasında çok sorun yaşadınızmı

merhaba, böyle bi zamanmda tutacağını sanmam.. benımde daha önce regl son günü falan öyle yaptığım olmuştu yada senle aynı zamandaki gibi.. tahmini bi sonraki rehlinden 14 gün çıkartıpta bul yumurtlama dönemini.. o kasık batması agrısı psik9olojikmi ne.. bendede dünden beri var ya regl ağrısı yakın..10 gün var benım yada o moda giriyoruz... ben çocuk istememe rağmen şuan korkuyorum tutmasın diye dua ediyorum... bari bikaç ay evlilik tadı yaşayıp kendimizi toplardık ..zort diye şimdi yaa ..offf aptal kafam niye deneyelim dedim.. ilişkiye girdiğim tarihten sonra 5 gün içinde döllenme bitiyo daha sonrasında kan testinde bi hormon değerin var ona baktır.. onda belli olur.. eczane testinde çıkmzda kanda çıkar.. çünkü o testin sıfır yada sıfıra yakın çıkmasılazımmış. hamileyse yüksek çıkarmış ve gün geçtikçe artarmış yüksekliği

Bi de hapi kullanali bir ay oldu hala yan etkileri devam eder mi ki
inanmıyorum yaa o kadar mı sürüyor.. bende yan etkiden tırstığım için hapı almaktan vezgeçtim.. tutmaz diye düşüyüorum yaş ve diğer faktörler pozisyon falan filanda olunca .. tutmadıysa boşuna dert çekicem balayına phukete gidiyoruz 18 ekimde... düğün 8 inde.. 5 gün var. şimdi onlarımı çekicem.. bi ataraftan di,yorum ya daha sonra çocuk olma riski yaşarsam bunu boşuna yok edeceksem.. Allahım ,iki ucu boklu değnek yaaaa

o kadar sık kullanmaman lazım.. erkeklere bişey olmaz olan bize olur.. yumurtalığını hormon düzenini mahfetme.. ben kaç sene öçnceki erkek ark ile resmen bu yüzden ayrılmıştım.. zaten bi yumurtalığımdan ameliyat olsun sorun olur diye korkuyorum .. nası düşüncesizce bunu yaptın dedim.. bu arada ilk o zaman duymuştum bu hapları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…