merhaba.bende de voit d-30 var.aldıktan 1 ay sonra çarkını çevirdikçe çok sinir bozucu bir gıcırdama başladı.sinirlenip kullanmadım bir süre.sonra voit teknik servisini çağırdım.bisikleti yatak odasından çıkarıp ara hole taşıdım servis gelmeden önce.biliyorsun aletin ön kısmı tekerlek işlevi görüyor rahat taşımak için.neyse servis gelince üstüne çıkıp çevirin dedi.çok garip ama hiç ses gelmedi.10 dakika boyunca çevirdim tık yok.yalancı durumuna düştüm resmen.adama dedim valla siz gelmeden öncesine kadar çok ses çıkarıyordu,burdan buraya taşıdım ses gitti dedim.servisin şöyle bir açıklaması oldu.bu ses problemi genellikle şu sebepten oluyormuş; pedal çevirirken kolları da kullanıyoruz ya,eğer kolları düz bir şekilde çevirmezsen,sağa sola kaykılarak/esneterek çevirirsen ses problemi oluyormuş.ondan sonra 1 hafta kullandım aleti,şimdi tembellik ediyorum bıraktım.zaten aldığıma da pişmanım.boşuna yer kaplıyor evde.toz tutup duruyor.ama seninkinin de ön kısmı tekerlek gibi kullanılıyorsa kaldır gezdir aleti evin içinde biraz ondan sonra yerine koy.büyük bir ihtimalle yerine oturacak ve ses problemi kalmayacaktır