• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eliptik bisikleti olanlar, hadi gelin beraber kullanalım!

Lostrist

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
14
0
16
evde dynamic marka eliptik bisikletim var. yürüyüş bandı aşırı ses çıkardığından (alt kat komşulara), eliptik bisiklet eklemlere fazla yük bindirmediğinden ve vücudun hemen hemen heryerini çalıştırdığından tercihi bu yönde yaptık aldık ama,aylardır bir köşede duruyor.
aşırı kilo aldığım içinde yeter diyerek aleti kullanmaya başladım bugün, umarım devamı gelir.
araştırdığım kadarıyla ciddi kilo verenler olmuş, bende kendime destek arkadaş bulma umuduyla vede güncel olması için bu konuyu açtım. umarım hayal ettiğim şeye ulaşabilirim.. katılımlarınızı bekliyorum arkadaşlarrr!
 
Son düzenleme:
arkadaşlar kimse yok mu??? gelin birlik olalım, fazlalıklarımızdan kurtulalım, okuyup geçmeyin lütfeenn :))
 
Merhaba;

Benim de Voit marka bir eliptiğim var. Bayağıda güzel bişey aslında benimkisi. Otomatik programları falan var. Ben genelde hafiften zora, sonra zordan tekrar hafife, yani çan eğrisi şeklinde olan programdan 30 dakika falan yapıyordum. Ve bu süre zarfında 300 kcal yaktığımı gösteriyordu. Ama bi türlü rutine bindiremedim. 2 gün yapıyorsam, 1 ay bırakıyorum. Son 1 yıldır da askı niyetine kullanıyorum :17:

Aslında bu hafta spora başlıyacaktım ve aeorobik, step, pilatesden oluşan ve 75 dk süren bir spor. Haftanın 3 günü gidecektim. Daha önce de aynı salona gitmiştim. Müzik eşliğinde ve toplu yapılınca ben daha çok gaza geliyorum çünkü. Fakat eşimin geçmesi gereken bir sınav var. Bu yüzden başlayamadım. Ben de tekrar eliptiğime geri döneyim diyorum. Planım işten gelir gelmez hemen 30 dakka yapmak. Biraz oyalanırsam sonrasında çok üşeniyorum. Çünkü ben çok fena terliyom, sonrasında muhakkak banyo yapmak zorunda kalıyom, sabah işe giderken de banyo yapınca aynı günde 2 banyo çok zor geliyor. Ama istersen beraber başlayabiliriz. Ben akşamları nete girmiyom genelde ama ertesi gün kaç dakka yaptığımızı yazabiliriz burdan :34: Belki birbirimizi gaza getiririz:27:
 
öncelikle bişeyler yazdığın için çok sevindim,kimse yazmayacak sanıyordum :D

eliptik bisikletimi yaklaşık 8 ay önce eşime zorla aldırdım ama biraz ağır geldi hiç yapmadım :( şimdi kullanma konusunda kararlıyım ama malesef "birileriyle birlikte hareket etmezse ölür hastalığı"na tutulmuş gibiyim, o yüzden kendime arkadaş arıyorum :D

ben 4 gündür 20+20 dk, yada 20+15 dk olmak üzere gün içinde 2 set yapmaya çalışıyorum. bisikletimde hazır program yok, istediğin sertliği seçiyorsun. ben normalde 1nci seviye yapıyordum ve hatta çok zorlanıyordum, ama dün 4ncü seviyeyi yapabildiğimi ve 1in yetmediğini fark ettim :D umarım devamı gelir.

spor salonu bana göre değil pek, tembel olduğum için kalk oraya git vs.. :D

ben bugün 40 dakikalık tek set yapmayı planlıyorum, umarım birbirimize destek olabiliriz ve aramıza yeni arkadaşlarda katılır :DD
 
merhaba bende yaklaşık 1 hafta önce aldım eliptik bisikleti baya bir terletiyor anca 20 dakka zorlayabiliyorum kendimi sonra zten yoruluyorum bacaklarım gitmiyor,müzik dinlerken en iyi vakit geçiriyorum bisiklet üzerinde siz nasıl yapıyorsunuz?
 
Kızlar dün akşam yine 40 dakika çan eğrisi şeklindeki otomatik programdan yaptım. Kulağımda hep müzik oluyor yaparken, özellikle hareketli şarkılar çok gaza getiriyor beni. Ama mesela en yüksek vitesteyken çok daha yavaş olduğumdan slow şarkılar daha iyi oluyor. Dün Sezen dinledim, süperdi.

İlk 20 dakikadan sonra da 1-2 dakika ara veriyorum ben. Biraz su içip, adımlıyorum. 40 dakikalık programda 320 kcal yaktığımı gösteriyor eliptik. Ardından da up-shaper la mekik çekiyorum.

Kızlar bi sorum olacak bu arada: Benim diz kapağımdan yukarısı komple selülit, gerçekten çok facia görünüyor pütür pütür. Ama üst bacağım da bayağı bi kalın. Sizce hergün 40 dakika üst bacağımı daha da şişirir mi?
 
Kızlar dün akşam yine 40 dakika yaptım, 320 kcal yaktım :52::52: Ama sanırım hergün hergün 40 dakika yüksek tempo biraz fazla. Çünkü hafiften dizlerim ve orta şiddette belim ağrıyor.
 
Kızlar dün akşam yine 40 dakika yaptım, 320 kcal yaktım :52::52: Ama sanırım hergün hergün 40 dakika yüksek tempo biraz fazla. Çünkü hafiften dizlerim ve orta şiddette belim ağrıyor.

aynen benimde diz kapağım ağrıyo çok uzun yapınca hatta menisküs yırtığı fln mı oldu diye korkmuştum geçti gerçi şükür,bi de bacağını kalınlaştıracağını sanmıyorum canım hatta daha iyi olur şekle sokar bacağını ama 40 dakikaka bence gerçekten fazla biraz azaltsan daha iyi olur sanki ben mesela 20 dakika kendi kendime kulaklığı takıp dans onun üstüne 20 dakika eliptik bisiklet yapıyorum :)
 
Son düzenleme:
konuyu açmış olmama rağmen hastalığım nedeniyle, heves içinde başladığım spora malesef yine ara verdim :17: ama en kısa zamanda başlayacağım tekrar. bence 40dk yapman gayet iyi, dizide fazla zorlayacağını zannetmiyorum ben, ama tabi insanın kendini zorlamaması lazım.. valla başarılar diliyorum hanımlar, yakın zamanda aranıza katılabilmeyi diliyorum :D
 
çok zor yaaaa 2 dakika ancak nefes nefese kalıorummmm çok yoruo beni yaaaaa en hafifte yapıorum bi de:))kilomda yok sigara içtiimden herhalde
 
Back
X