Elinin Körü?...

e ben söyleyiverem gari, arkadaşım senin açıklamanı çok bekledik ama bişey yazmadn kusura bakma artık:17::17:

arkadaşlar benim bildiğim elinin körü bi hmm cisim adı, hani şu plastik yada ağaçtan sırt kaşımaya yarayan uzun saplı bir yardımcının adı:9: hatta resminide koyayım bi bakim nette varsa :10:
şaşırtıcıdır ki google görsellerde aradım onca resimden sadece biri buna ait onuda itusozluk'ten aldım:8:
Eki Görüntüle 330276

*** arkadaşım eğer başka bir anlamı varsa bilmek isterim;)

yaa çok güldüm anlamını bilmese bile elinin körü diye bi ürün olur mu beea

Hahahhaa:9::9::9::9:Bumuymuş yani ben daha farklı bir şey bekliyordum
Sağol arkadaşım valla meraklanmıştık

:1::1::1::1: bumuymuş , ama bence arkadaş bunun için topik açmaz onun aklında başka bişi gibi geliyor :26:

:42::42::42::42::42:

arkadaşlar öncelikle biraz beklettim kusura bakmayın yolculuk yol yorgunluğu derken pc başına ancak geçebildim ve açıklıyorum.. bu kullandığımız deyim pekte masumane bir deyim değil arkadaşlar..geçmişte elinin kelimesi ö>e değişimi olmuş yani ölünü diye ve körü kelimesi de körmek>görmek değişimi kısacası bu deyim 'ÖLÜNÜ GÖREYİM' ANLAMINDADIR.Bilmeden kullanıyoruz beddua etmenizi istemedim bilmeden.

hmmm doğrudur cnm inanırım:42: e-ö değişimi olduğunu biliyorum,üni.de hocamız demişti:7: ama doğrusu bu hiç aklıma gelmemiştii.. teşekkür ederiz paylaşımın için:34: sayende başka bi anlamınıda ben söylemiş oldum:3:

daha neler çğrenicem kimbilir bu siteden ALLAHIM YA:9:
sırt kaşıma aletinin adı elinin körü bir yerde de un eleğinin adını dıttırıbıttırı olduğunu öğrenmiştim:52:

ayy dıttırıbıttırı çoook hoşşmuşşşş:52::52::52:

:9::9: komik gerçekten.bende elinin körünün anlamının yanı sıra sırt kaşıma aletinin ismi olarak kullanıldığını bilmiyordum artık ona da başka bi isim bulsunlar bence

yaa çok güldüm anlamını bilmese bile elinin körü diye bi ürün olur mu beea

:42::42: bende geçen sene fln öğrendim arkadaşlar, hatta elin birebir işlevini görmediği için bu tarz bi ismi varmış ve hani elin uzanamadğı yerlere (kör noktada diyebiliriz:17:) dahi gidebildiği için:32:

arkadaşlar öncelikle biraz beklettim kusura bakmayın yolculuk yol yorgunluğu derken pc başına ancak geçebildim ve açıklıyorum.. bu kullandığımız deyim pekte masumane bir deyim değil arkadaşlar..geçmişte elinin kelimesi ö>e değişimi olmuş yani ölünü diye ve körü kelimesi de körmek>görmek değişimi kısacası bu deyim 'ÖLÜNÜ GÖREYİM' ANLAMINDADIR.Bilmeden kullanıyoruz beddua etmenizi istemedim bilmeden.

bir daha kullanmamaya dikkat ederim artık paylaşım için teşekkürler

Back