• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elinde egzama olanlar nasıl geçti bana bir ümit verin😔

Hayat ne garip

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
5.758
4.810
698
Mrb sevgili bayanlar
Ellerimde yazın hafifleyen sıkıntı vermeyen fazla.fakat kışın kabusa dönen bir egzama var.ellerim kupkuru uçları çatlıyor deterjanla ugrastigimda.cok sıkıntı çekiyorum.hep eldiven kullanıyorum temizlikte vs..küçük çocuğumda var zor oluyor haliyle.
Şu an bulunduğum ilde en iyi dermatologa gidiyorum iki aydır önerdiği tüm kremleri denedik hiç biri fayda etmedi.iki gün krem suriyorum kortizonlu üçüncü gün tekrar nuks ediyor.hicbirsey şu an fayda etmiyor gibi .
Sizlerin kullanıp fayda ettiğini düşündüğünüz fikirlerinizi alabilirmiyim🙏

Mrb sevgili bayanlar
Ellerimde yazın hafifleyen sıkıntı vermeyen fazla.fakat kışın kabusa dönen bir egzama var.ellerim kupkuru uçları çatlıyor deterjanla ugrastigimda.cok sıkıntı çekiyorum.hep eldiven kullanıyorum temizlikte vs..küçük çocuğumda var zor oluyor haliyle.
Şu an bulunduğum ilde en iyi dermatologa gidiyorum iki aydır önerdiği tüm kremleri denedik hiç biri fayda etmedi.iki gün krem suriyorum kortizonlu üçüncü gün tekrar nuks ediyor.hicbirsey şu an fayda etmiyor gibi .
Bende de bileğimde çıktı napcam bilmiyorum 😑

Benim sevgilimde çıkmıştı aşırı dezenfektan kullanmaktan. Doktor bir ilaç verdi de çok fazla etkisi olmadı. Zeytinyağı ve bephanten sürdü önceye göre daha iyi.

Mrb sevgili bayanlar
Benim ellerimde de var. Yazın birşey yok ama kışın çatlıyor ve bileğe kadar rengi koyu görünüyor. Konuyu takipteyim.

Aynı sorunu bende yaşadım. Parmaklarımı kıvırdığım anda yarılır, kanardı.
Saraçoğlu'nun beyaz dut kürünü şiddetle tavsiye ederim.
Netten araştırın dutların sayısı ve kaynama süresi vardı.
Yaraları biraz yakıyor ama ben faydasını gördüm.
Şu anda kuruluk dışında bir problemim kalmadı, onuda her gün nemlendirerek çözebilecek duruma geldi ellerim.
Ha birde vücudunuzu susuz bırakmayın, bol su için.
Cildinizde de farkı hissedeceksiniz.

Egzamanin atak dönemleri vardir, 30 senedir cekiyorum, ama seneler içinde azaldi cok, bi de atagin gelecegini hissettigim zaman onceden dermovate surmeye basliyorum, artik nerdeyse olmuyor ataklar, benim şansim eklem yerlerinde olmasi, dirsek ve diz iclerinde, elleri kullanmak zorunda olduğunuz icin zorlaniyosunuz, yani elde bulasik yikamayin, makinaya atin, atak geldigi dönemlerde tozu elle islak bezle degil kuru bezle alin, belki icinize sinmeyecek ama amac atak arasini uzatmak. Söylemesi kolay biliyorum ama zamanla gecti benim

Aynı sorunu bende yaşadım. Parmaklarımı kıvırdığım anda yarılır, kanardı.
Saraçoğlu'nun beyaz dut kürünü şiddetle tavsiye ederim.
Netten araştırın dutların sayısı ve kaynama süresi vardı.
Yaraları biraz yakıyor ama ben faydasını gördüm.
Şu anda kuruluk dışında bir problemim kalmadı, onuda her gün nemlendirerek çözebilecek duruma geldi ellerim.
Ha birde vücudunuzu susuz bırakmayın, bol su için.
Cildinizde de farkı hissedeceksiniz.
Çok tşkler cevap için inanın hayattan zevk almiyorum sizilardan bazen

Kortizonlu krem tam bir kısır döngü, yıllarca kullandım, kullanınca geçti iki gün sonra tekrar..Bir de bir süre sonra derinizi inceltiyorlar..Ben sarı kantoran yağı sürdüm çok iyi geldi ama bazı insanlar da daha fazla kurutuyor diyor kantaron yağı için..Bir de ben şeyi farkettim az su içtiğim zaman hemen geri geliyorlar..Çok geçmiş olsun..

Mrb sevgili bayanlar
Bulunduğunuz ildeki en iyi dernatolog biyopsi yaptı mı?

Back